Small Bedroom Styling On a Budget

In our busy lives bedroom should not be just a place to have a good night sleep. We all need a bedroom which may serve as an oasis within our homes where we can find an escape for some rest and relaxation.

However, in order for a bedroom to serve as a place where one can relax , the bedroom should not look like this:

It takes a little work, some accessories, colour coordination, wall art, few yards of sheers and some greenery to add some style to a bedroom where one can relax and feel nice sleeping and waking up in that space.

This small bedroom was turned from a very depressing and empty looking room into a decently dressed and happy space where the owner likes to wake up in the morning.All of this without spending a dime.

After changing the layout of the furnishings of the room and after gathering some of the accessories which we found around the house, also by using the existing duvet and pillow covers, I managed to turn this naked looking room into a space that feels bright and decently dressed in hues of blue.

Mismatching patterns come together in a single color scheme to create an artsy visual.

Considering the size of the room, the storage space is limited so using baskets proved to be a good idea. The basket serves as decor, and as storage containing extra throws and pillows.

In a small bedroom there may not be a room to fit a nightstand! Use soft furnishings, such as a pouf that may be placed beside the bed! It may serve as a place to put your phone, a book or why not your favourite chocolate.You can easily shift the location of the pouf whenever you feel it is on your way, and even if you hit it while making your bed, you will not get bruised.

Since the room has plenty of light, I added light curtains thus allowing the sun to shine through. Beside the decorative aspect, these light curtains opened up the room and added some character.

The large dresser is also being utilised as a nightstand. In small spaces it makes sense to use a larger piece of furniture rather than a few smaller ones. The large piece of furniture that fits well in the space makes the room feel larger. The top of the dresser is accessorised with some decor pieces and greenery. The large piece of art in hues of blue above the dresser adds personality and cheers up the room.

The fresh and crisp look of this room was achieved mainly using items found around the house. The only new item in this room is the bed and the mattress, all the rest are previously owned/used items; yet everything looks crips, fresh and cosy.

This proves how impactful the styling of a room could be. Even a little bit of styling elevates a room from a naked to a decently dressed room as in the case at hand.

Thank you for visiting this blog!

Besa

Advertisements

Si t’i perdorim ngjyrat e errta ne enterier

Foto: Instagram

Per sa i perket perdorimit te ngjyrave te errta ne enterier, mbreteron supozimi se ambientet e brendshme te ngjyrosura me ngjyra te mbyllta jane depresive dhe e bejn qe dhoma te duket me e vogel dhe klaustrofobike. Nje supozim i tille i bene te pasigurt adhuruesit e ngjyrave te erreta per t’i perdorur ato ne dekorin e ambienteve tyre.

Ne te vertete ky supozim eshte large te se vertetes, pasi qe nje palete e ngjyrave te errta ne nje ambient te brendshem, poqese eshte i ekzekutuar mire dhe ne menyre korrekte, do t’a ben ate ambient te duket me i ngrohte, me i rehatshem, me dramatik dhe me plote jete.

Per me teper, muret me ngjyra te thella dhe te pasura si ngjyra blu e erret, ngjyre e gjelbert e mbyllet ose nuanca te ndryshme te se zezes e bejne qe hapsira te duket me e sofistikuar, glamuroze dhe luksoze.
Foto: Instagram
Photo Source: Instagram @suszi_saunders

Asnje nga ngjyrat pastele te perdorura ne ndonje hapsire nuk e kan fuqine te bejne impakt sikur se e bejne ngjyrat e errta.

Foto: Instagram @studiomcgee

Pra, cfare duhet te kemi parasysh kur i perdorim ngjyrat e errta ne menyre qe ato t’i ekzekutojme drejte ne dekorin e nje enterieri.

Balanci

Kur dekorojme me ngjyra te errta gjeja me e rendesishme eshte qe t’a dijme se ngjyrat e errta e absorbojne driten ndersa ato te qeltat e reflektojne ate. Duke e pase kete fakt parasysh, hapsiren ne te cilen dominon ngjyra e mbyllet duhet t’a balancojme me ngjyra te qelta reflektuese.

Kete balancim mund t’a arrijme me inkorporimin e mobiljeve dhe akcesorve me ngjyre te qelet.Ngjyra e erret e mureve e ben qe akcesoret apo mobiljet me ngjyre te qelet te theksohen edhe me shume, e ne te njejten kohe ngjyra e qelet e ackesoreve dhe mobiljeve i jep nje gjalleri ngjyres se errt ne mure duke u bere keshtu nje balancim, dhe ne te njejten kohe duke mos i dhene mundesi ngjyres se erret te mbizoteroi.

Per t’a arrijtur nje balancim te duhur dekoret e perzgjedhura duhet te jene te lehta, ne ate kuptimin qe mos te jen te ngarkura me ndonje print ose disajn te theksuar. Ne nje dhome me mure te lyera me ngjyre te erret do t’a arrijme nje balancim te duhur poqese e perdorim nje tepih me ngjyre te qelet, pastaj nje tavoline sherbyese pjesa e siperme e se ciles eshte me ngjyre te qelet (bardhe, bezh ose gri qelet, dru etj) pastaje piktura ose dekore te murit me ngjyra te qelta, si dhe akcesor te tjere me te vegjel te ngjyres se qelet.
Foto: Instagram @studiomcgee

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto:Instagram

Foto: House Beautiful

Foto: Instagram

Kontrasti

Ne haspirat me ngjyra te errta eshte shume me rendesi qe perveq sensit te balancit te krijohet edhe kontrasti. Kontrastin mund ta arrijme me perdorimin e dekoreve, siperfaqet e te cilave kan finishe dhe tekstura te ndryshme si dhe forma interesante.

Finishet, qoft i ngjyres se murit ose gjesendeve dekoruese, mund te jen me shkelqim, gjyseme shkelqim ose mat, dhe kete duhet te kemi parasysh kur e bejme perzgjedhjen e akcesorve. Akcesoret me shkelqim kan tendence qe te reflektojne driten andaj preferohet qe ne mase te duhur t’i inkorporojme ne dekorin e asaje haspire te ngjyrosur me ngjyre te erret.

Githashtu, per kontrast ne keto situata perdorim ngjyra metalike si ngjyre ari, bakri etj. qe sjellin gjalleri dhe effekt dramatik si dhe akcesor me forma interesante qe shtojne kontrast dhe duken bukur ne prapavi te erret.

Kontrast munde te shtojme edhe me perdorimin e akcesorve me teksture. Nje prej mundesive per te shtuar teksture eshte perdorimi i tekstileve me teksture si ne mobilje ashtu edhe ne jastek dekorativ. Kombinimi i ngjyrave te errta me tekstile luksoze sjelle ne menyre instante stil dhe sofistikim ne cdo hapsire. Kadifeja, per shembull eshte nje material qe ka teksture dhe qe krijon nje ndjenje te kendshme dhe te sofistikuar ne hapsiren ku e perdorim.

Foto: Instagram

Foto:House Beautiful

Foto: Instagram @mad_about_the_house

Per nje ekzekutim te mire te dizajnit te hapsires ne te cilen dominon njyra e erret triku eshte qe te bejme ndarje te hapsires te lyer me te erret me sa me shume materiale dhe tekstura te ndryshme. Tepihu punedore me theke p.sh, pastaje jastek dekorative me teksture, korniza te bukura, tavolina nga materialet natyrore, pastaj vazo dhe abazhur dekorativ etj, do e bejne qe ngjyra e erret te mos predominoj por e bejn qe kjo ngjyre te duket e sofistikuar, dramatike.

Foto: Instagram @mad_about_the_house

Ndriqimi

Ne hapsirat e dekoruara me ngjyra te errta, ndriqimi eshte nje element shume i rendesishem. Sasia e ndriqimit ka efekt ne ngjyren erret, pra ajo ngjyre do te duket edhe me e erret ne mure ne hapsiren ku ka me pake drite natyrore, por edhe do te mer nuanca te ndryshme gjat intervaleve kohore te dites, varesisht se ne cfare mase deperton drita ne ate hapsire dhe ne cfare kohe te dites. Andaj, ndriqimi adekuat artificial eshte po aq i rendesishtem edhe per hapsirat qe kan ndriqim te bollshem natyral. Perdorimi adekuat i ndriqimit artificial ne keto hapsira e ben qe hapsira e lyer me te erret te duket edhe me bukur.

Perpos ndriqimit standard te llusterave ne tavan, duhet inkorporuar edhe abazhur te ndryshem te vendosur ne mure, mbi komode ose tavolina anesore, si dhe abazhur dyshemeje ose spot drita te cilat e theksojne pikturen ose ndonje akcesor intereresant. Ne cdo ambient, e posaqerisht ne ate ne te cilin dominon ngjyra e erret shtresimi i ndriqimit artificial eshte nje prej elementeve shume te rendesishme per nje ekzekutim te suksesshem te dizajnit.

Foto: Instagram @thehouseofsilverlining

Foto: Instagram @studiomcgee

Foto: Instagram

Kur ngjyrat e errta jane te ekzekutuara mire, duke i pase per baze keto qe i cekem ketu, atehere si perfundim do te kemi nje ambient me nje ndjenje rehatie, me dukje dramatike dhe me plote gjalleri sepse ngjyra e erret e mureve i thekson te gjitha elementet e dizajnit ne ate hapsire.
Source: @studiomcgee
Design:@studiomcgee

Shpresoj se ky postim mund te ju ndihmoj te gjithe atyre qe i pelqejne ngjyrat e errta por qe ende nuk e kan pasur guximin qe ti perdorin ato ne dekorin e ambienteve te tyre.

Per keshilla profesionale rreth dekorit me ngjyra te errta na kontakoni permes e mailit besagmblog@gmail.com ose permes rrjeteve sociale ne FB fan page BESA GM Interiors si the ne Instagram @besagm. Ne kemi kenaqesine te degjojme nga ju dhe te ju ofrojme ndihme profesionale rreth dekorit te enterierit.

Paraqitja ime ne Miremengjesi Kosove RTK Live per te diskutuar rreth kesaj teme:

KY POSTIM PERMBAN TE DREJTA AUTORIALE. NDALOHET KOPJIMI DHE RIPOSTIMI I TE NJEJTIT PA LEJE PARAPRAKE.JU FALEMNDERIT!

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Trendet e Enterierit ne Vitin 2019

image via Instagram
Fillimi i vitit eshte koha kur shumica nga ne kemi deshire qe t’a fillojme vitin me dicka te re, e per te gjthe ata te cilet ne plan e kan te fillojne vitin me ndonje renovim te hapsirave te tyre te banimit ose thjesht deshirojne qe te bejne perditesimin e hapsirave banuese, une e kam bere nje permbledhje te trendeve te enterierit te cilat do ti shohim me te madhe ne vitin 2019 dhe metutje.

MATERIALET NATYRORE
Materialet natyrore si guri, mermeri, druri, betoni, bambusi etj, kane qene ne trend ne keto disa vitet e fundit, dhe duke e mare per baze se keto materiale na lidhin me natyren atehere pritet qe keto materiale te konsideruara si “trendy” gjate ketyre vitetve. Ne vitet ne vijim keto do te ken nje perdorim edhe me te gjere dhe do te etiketohen si dhe do te mbesin si elemente klasike te dizajnit te enterierit.
Do te thote ne kete vit dhe metutje do te perdoren materiale qe jane miqesore per ambientin, materiale qe jane te ripertritshme dhe qe nuk e demtojne planetin pas perfundimit te perdorimit te tyre. Pra, fokusi i trendit eshte pikerisht natyra dhe ruajtja e planetit.

Great Interior Decoration Furniture of The Best Interior Decoration Trends 2019 Interior Decor Trends Picture Room Living – Perihelionarts


images via Pinterest
NGJYRA TE MBYLLTA TE MUREVE DHE DOLLAPAVE
Per sa u perket ngjyrave te mureve te enterierit ne gjate ketij viti do te shohim se nuancat e ngjyres se hirit qe kan qene ne trend keto 10 vitet e fundit do te fillojne te zevendesohen me nuanca te ngjyres bejzh, pra perdorimin e nuancave te natyrore.

images via Instagram
Pastaje, gjithashtu do te ket perdorim te theksuar te ngjyrave te errta e posaqerisht atyre ngjyrave qe u gjasojne gurve te cmuar si e gjelberta e emeraldit, e kuqja si rubini, indigo e mbyllet etj. Do te thot edhe sa i perket perdorimit te ngjyrave cdo gje do te lidhet me natyren. Keto ngjyra pritet qe gjate ketije viti dhe metutje t’i shohim jo vetem neper accesor dekorativ ose neper mure, por edhe neper dyert e dollapave te kuzhines, rafte te dhomave te ndejes, biblioteka etj.images via Instagram

PLLAKAT – SI PIKA FOKALE NE KUZHINE DHE BANJO
Ne kete vit do te shohim qe pllakat e kuzhines te jen pika fokale ne kuzhine, pra ato do te vendosen jo vetem prapa dollapave te kuzhines por do te vazhdojne edhe pertej dollapave gjer ne tavan dhe do te jen me dizajne te theksuara qe zgjojne interesim dhe sjellin kenaqesi visuale.images via Instagram
KUZHINAT E ZEZA
Kur jemi tek kuzhinat, kete vit parashikohet qe te kemi dollapa te kuzhines me ngjyra te mbyllta e posaqerishte parashikohet te jen me ngjyre te zeze, e hirit e mbyllet dhe indigo. Edhepse kuzhinat e bardha kan dominu gjate nje periudhe relativisht te gjate, bota e dizajnit po e sheh kthimin e kuzhinave me ngjyre te zeze neper enterieret e shtepive dhe banesave. Kjo ngjyre eshte edhe praktike sidomos per familjet me femij dhe maca apo qen, sepse njollat shihen shume me lehte ne siperfaqet e bardha ndersa ne ngjyren e zeze njollat kamuflohen me lehte. Pra, parashihet qe te shohim shume e me shume kuzhina me dollape te zeza dhe me mure dhe banak te bardhe nga mermeri.


images via Instagram
DYSHEMET
Pritet qe gjate ketije viti te kemi nje kthese per sa i perket ngjyres se dyshemeve. Perderisa gjat ketyre 10 viteve te fundit kan dominu ngjyrat e mbyllta te dyshemeve, tani pritet qe dyshemete te jen te ngjyrave me te qelta, ngjyrave qe jane me te ngrohta dhe me te peraferta me ngjyrat natyrale te drurit; edhepse dyshemet me ngjyre te mbyllet prap do t’a ken vendin e merituar ne shtepit me stil te caktuar.
immage via Instagram

KADIFEJA (PLISHI)
Kadifeja ose Plishi si material multidimensional dhe luksoz do te jet nje nder materialet me te kerkuara ne vitin 2019. Pra nese ne kete vit e kemi palnifikuar te blejm ndonje kolltuk ose ndonje kanape, sofe ose cfardo ulese dhe nese deshirojme te jemi ne trend atehere e perzgjedhura duhet te jet nga kadifeja.
Mirepo, kadifen munde t’a inkorporojme ne dekorin e enterierit edhe permes jastekve dekorativ nga kadifeja, pastaj permes tabureve, mbulesave etj. pra per t’ju pergjigjur trendit te perdorim akcesor te ndryshem nga kadifeja ne menyre qe t’a sofistikojme hapsiren me kete material luksoz.
image via Instagram
image via Instagram

TAPETAT
Vendosja e tapetave neper mure do te jet nje prej trendeve qe do t’a karakterizoj kete vit. Posaqerisht jane tapetat me motive botanike (lule e gjethe) ato qe do t’i shohim te instaluara neper muret e ambienteve te brendshme gjate ketije viti. Per te gjith ata te cilet ju pelqejne, por nuk jan te gatshem qe t’a aplikojne kete trend ne teresi, atehere munde te fillojne me nje mur qe eshte pike fokale ne dhome dhe t’i ngjyrosin muret tjera me ngjyre qe e komplementon tapeten. Perpos tapetave me motive botanike, munde te pedoren edhe tapeta te nje ngjyre te caktuar por qe kan teksture si dhe ato me motive gjeometrike.


image via Pinterest
image via Instagram

MOBILJET ME LAKESA (HARKORE)
Per vite me radhe mobiljet qe jane perdorur per aredim kan qene kryesisht ato me kende te drejta dhe pa lakesa te theksuara. Ne kete vite pritet qe ky trend te ndryshoj dhe do te shohim shume e me shume sofa me forma te lakuara ose harkore. Perdorimi i ketyre mobiljeve qofshin ato sofa, fotele ose komoda, e bene qe hapsira te shfrytezohet me mire se sa me mobilje kendore, si dhe e bene qe hapsira te duket me e zgjeruar dhe me luksoze.

image via Instagram

DEKORET PUNE DORE
Me shtrirjen e trendit eko-chic, dekoret e punuara me metoden DIY (beje vet) si dhe te gjitha dekoret pune dore dhe ato artizanale do te cilesohen si shume te cmuara dhe do te jen pjese e rendesishme dekorative ne cdo hapsire.
Qofshin ato mobilje te vogla druri ose akcesore te ndryshem te punuar me dore, keto produkte punedore do e bejne ambientin me unik, me natyral dhe me te personalizuar. Fokusi i ketyre projekteve DIY eshte perdorimi i materialeve natyrore si dhe atyre materialeve te cilat jane miqesore me natyren, dmth qe nuk e demtojne ate. Pra gjate ketije viti do te shofim shume dekore nga druri qeramika, betoni, kashta , bambusi, leshi, linoja etj.Posaqerisht keto dekore do te jen perplot teksture dhe ngjyra natyrore.
image via Pinterest
image via pinterest

image via Instagram
image via Instagram

JASTEKET DEKORATIV
Jasteket dekorativ jan akcesor shume i perdorur ne dekorin e enterietit mirepo kete vit do te theksohet perdorimi i tyre e posaqerisht i atyre jastekve artizanal dhe punedore qe jane me plot teksture dhe nga materialet natyrore.


Joana Gaines Pillows

Joana Gaines Pillows
STILI BOHEMIAN – BOHO Chic
Eshte nje nder ato trendet e dizajnit qe vjen e shkon dmth perseritet nder vite, mirepo parashikimet jane qe ky stil do te kthehet me te madhe gjate vitit 2019 por me nje kthese, ku do te shohim shume detaje moderne ne kete stil. Do te kete shume lakesa per sa i perket mobiljeve dhe dekoreve, si dhe do te jet me i paster dhe me i ndritshem (me me pake raqe) dhe me shume shtresime te materialeve vibrante dhe me shume teksture.
images via Pinterest

Ky stil karakterizohet me perzierjen harmonike te elementeve te reja dhe te vjetra dekorative si dhe shtresimin e teksturave dhe ngjyrave per te krijuar keshtu nje ambient me plot spirit dhe per t’u kenaq ne cdo aspekt.
Natyra e ketije stili inkurajon perdorimin e elementeve dekorative qe jane organike dhe punedore dhe ne kete stil shume pak shofim elemente mobiluese te prodhuara masovikisht.

immage via pintrest


image via Instagram
MOBILJET TRANSPARENTE
Parashikimet jan se kete vit do te ket nje perdorim te gjere te mobiljeve transparente si karrika, banka, rafte, tavolina etj. pasi qe gjesendet nga ky material jane te lehta, nuk e nguflasin siperfaqen, dhe pasi qe jane transparente e bejne hapsiren te duket me e madhe dhe gjithashtu duken bukur e sidomos kur te shtresohen me tekstura te ndryshme si jastek plishi, peliqe artificiale etj.
image via Pinterest
image via Instagram
image via CB2

LULET DEKORATIVE TROPIKALE
Tashme e dime se cfare efeki qetesues ka gjelbrimi dhe natyra tek njeriu, andaje per te bere ate lidhjen me te theksuar me natyren, trendi kete vit do te jet sa me shume gjelbrim natyror ne ambientet e brendshme. Perpos efektit dekorativ e relaksues keto bime ndihmojne edhe ne pastrimin e ajrit andaj eshte edhe nje trend te cilin padyshim se secili ka me e perqafu me endje.
image via Pinterest
image via Instagram

Eshte mire qe t’i perdorim trendet si pikenisje per krijimin e stilit, mirepo shume me me rendesi eshte krijimi i nje dekori te personalizuar te ambientit i cili eshte autentik. Pra, me rendesi eshte qe t’a degjojme veteveten dhe te mendojme se cka na ben te ndihemi te lumtur, te relaksuar dhe rehat, si dhe cka e permireson ndjenjen e mireqenjes; t’a krijojme stilin tone personal qe na sjelle kenaqesi dhe gezim.

Behu autor i jetes tende. Krijoje stilin tend!

KY POSTIM PERMBAN TE DREJTA AUTORIALE. NDALOHET KOPJIMI I DHE RIPOSTIMI I TE NJEJTIT PA LEJE PARAPRAKE.JU FALEMNDERIT!

Intervista ne Miremengjesi Kosove – RTK Live ku diskutuam rreth kesaje teme:

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe!
Besa

One Short Week In Rome

I have visited Italy a few times so far but have never been to Rome! My Italy trips included Florence, Venice, Pizza, and Milan and I just couldn’t wait to visit Rome.

I knew that one day I will be visiting Rome, but I wanted to make sure that I will have at least one week time for touring the most notable attractions of the city and experience each of them in a best possible way.

December 2018 was the time we decided to take this trip, and we are glad we did it this at time as the weather was perfect (sunny and crisp) and the crowds at the main attractions were not as large as they use to get in summer time.

We were already in Italy on our skiing trip to Livigno, Lombardy region and afterwards we drove to Rome. It was a long 8 hours drive, and due to some traffic jams on our way we arrived at the hotel late at night. It was Christmas time, to be more exact our first day in Rome was on the 23 December, so even though we had one week stay in Rome I knew that it is not going to be enough to fulfil all the planned visits considering that some of the attractions which we were planing to visit were closed on Christmas Day such as the Vatican Museums , Sistine Chapel as well as the Colosseum and Palatine Hill.

1. Vatican City

On our first day in Rome, early in the morning, we headed to the Vatican City to get the tickets for the Museums and Sistine Chapel and realised that we made a big mistake by not purchasing such tickets online with the available skip the line option.

We had to get in line and wait about 2 hours. So, I strongly recommend that you book your tickets online directly from the Vatican official site with skip the line option and allocated time slot for visit; this way you will save your valuable time.

Doors to the Vatican Museum open at 9 am, so I recommend you arrange your entry for as close to then as you can manage. I realised that the Vatican Museum gets really crowded as the day progresses, so getting there early will let you enjoy it for a while before it gets too busy.

There’s loads to see in the Vatican Museums so we spend a whole lot of time here. Our favourites included the Map Room;

the Animal Room;


the Raphael’s Room;


Roman Emperors statue room;


various and endless corridors full of frescos and rich Renaissance art throughout this holy place;the most presios marble apliques on athe floors and throughout;

the famous Belvedere Torso;

After being amazed by all the art in the endless Museum corridors and various rooms, we entered the famous Sistine Chapel, the Papal election venue. Even though it was early in the morning the crowd on the Chapel was unbelievable. The security gurads kept repeating that we must continue walking and we were not allowed to stop at any point and of course not allowed to take pictures. I was able to circulate for about 20 minutes in there and admire the altar frescos by the incredible Michelangelo.

After exiting the Sistine Chappel we were able to enjoy visiting St. Peter’s Basilica the world’s largest church, and what is regarded as one of the holiest Catholic shrines. With designers including Bramante, Raphael, Bernini and Michelangelo, it’s a magical Renaissance building, and is a work of art in itself – before you even start to consider all the artworks within!We also wanted to take a look of the Basilica from above, so we climbed to the top of the dome. This offered superb views across the city, as well as the view of beautiful Vatican gardens.


2. Castel Sant’Angelo
Originally built as a mausoleum for the Emperor Hadrian, the Castel Sant’Angelo has been sitting on the banks of the river Tiber for nearly two thousand years. In that time it has evolved from its initial role as a tomb, becoming a fortress, a castle, and finally, a museum.

3. Piazza del Popolo
This is the location of the northern gate of Rome, and is where, for countless years before trains, planes and cars, travellers would actually arrive into Rome.

From here, three roads span southwards in a trident formation, with the central road, the Via del Corso, running dead straight through the centre of Rome to the Piazza Venezia. Originally this would have been the route from the northern gate of Rome to the Roman Forum.

In the centre of the Piazza del Popolo is an Egyptian obelisk, dating from the rule of Rameses II, which was brought to Rome in 10BC, and put in this plaza in the 16th century. On the south side of the Piazza are the twin churches of Santa Maria in Montesanto, and Santa Maria del Miracoli, sitting either side of Via Corso.

We visited Piazza del Popolo on a Christmas Day, which was a sunny, bright and most beautiful day ever. We sat on the stairs of Egyptian obelisk and enjoyed the sun, the street music and everything this beautiful day had to offer. Afterwards, we walked through Via Corso all the way to the Piazza Venecia, which is a magnificent square. The highlight of this square is the building which was closed on the Christmas day but since it was close to our hotel, we went the next day and had a chance to get in and see how it looks inside. Magnificient, in and out and there were some art exhibitions taking place on the lower floors of the building.


4. Spanish Steps
Spanish Steps were the first attraction that I got to visit in Rome. On our fist day in Rome we got up early to go to the Vatican Museums and the staff from the hotel we were staying at gave us instructions how to reach on foot to the Vatican City. The direction they gave us sent us through these stairs. After a five minute walk from the hotel we reached the Spanish Steps and continued on the Condotti street, which is a high end shopping street, and then headed to the Vatican City. We didn’t know that our hotel is just around the corner of Spanish Steps, a really cool spot to be at and enjoy the Holiday cheer.This 135 step staircase was opened in 1735 to link the Spanish Embassy near the bottom of the steps to the Trinita dei Monti staircase at the top, and are today a popular spot to stop, eat Gelato in summer, and watch the world go by.
 
5. Trevi Fountain
Wandering through our hotel neighbourhood we ran into the Trevi Fountain the world’s largest Baroque fountain. Since we walked a lot during our visit in Rome we passed by this fountain almost daily and it is always a crowded location, whatever time of the day (ir nihgt) you visit. Built in the early 18th century, it is said that if you throw a coin into the fountain, you are guaranteed to return to Rome. Of course, I threw a coin and I would love to return there in a near future.


6. The Pantheon
A little walk from the Trevi Fountain is the incredible Pantheon. This building, which has been standing for almost 2,000 years, is the best preserved Ancient Roman monument in Rome. I was impressed by it’s incredible dome, which even today, two thousand years since it was built, still holds the record as the world’s largest unreinforced concrete dome.


Originally built as a temple to the Roman gods, the Pantheon was converted for use as a Christian church in 609 AD, which is the main reason it survives in such excellent condition today. It’s also notable for being home to the graves of the painter Raphael and two Italian Kings.

7. The Colosseum
Our fourth day in Rome started with the Colosseum visit. Built in Roman times as a space for holding public spectacles, the Colosseum is most famous for being the home of gladiators, who would battle it out in front of audiences that could number as many as 80,000 people.


The Colosseum, the incredibly large and outstanding human made creation is the largest amphitheatre in the world. Once you visit this site you notice the damage that this structure has suffered in it’s thousand years of existence, but despite everything it is hugely impressive to visit, and anyone is just wowed with the work of the ancient architects and craftsman.

There are always huge crowds to visit Colosseum and Palatine Hill, so purchasing an online skip the line ticket for this attraction is a must. We purchased ours in the official site of Colosseum in this link.

8. Roman Forum & Palatine Hill
This was the seat of power during the reign of the Roman Empire, as well as the central marketplace and business district. Basically, Roman life for centuries revolved around this area of Rome, so for me this was the most interesting visit in Rome as no visit to the city is complete without walking these ancient ruins.

During my law studies some 40 years ago, the most voluminous subject on the first year’s curricula was the Roman Law, and I was especially intrigued with the famous Twelve Tables which in fact were stone tables in which Romans engraved and documented the centuries-old customary laws which became the foundation of Roman law as we know it. The Twelve Tables touched on many areas of law, not only the civil law that applied directly to citizens, but also areas such as public law and religious law, which applied to larger social constructs and institutions.

The Temple of Saturn (498 BCE), one of the oldest structures in the Roman Forum, dates back to the earliest days of the Roman Republic. Adjacent to these columns in the Forum are the remnants of the rostra, the speakers’ platform, on which the engraved tablets of the Twelve Tables were mounted for all to see.We had a week in Rome and were able to visit most of the attractions. We took our time and enjoyed the visit to each of the attraction on our list. The nicest thing is that, because of the central location of our hotel, we could walk to all the attractions. Considering that the weather was perfect we enjoyed the Rome and got quite familiar with the streets and Piazzas of the central Rome.

Piazza dei Venezia

In every street corner wendors were selling baked chesnuts, and I can still smell them!!!

We aslo visited a lot of churches, which are almost 900 in this city and each of them is more beautiful than the other. There are so much to be seen and experienced in this beautiful city, and I know that we just experienced a glimpse of it, but one week is just not enough.

However, when you leave the city and reflect back, you realise that you have seen a lot in one short week, and that the trip have made you feel more positive, enriched and happy.

Hope to get back to Rome again; a made sure to threw a coin in Trevi Fountain, and I am hopping that this will work!

Thank you for visiting this blog and taking time to read this long post.

Ciao,

Besa

Office Space Holiday Decor

Since I was all done with Holiday decorating of my house as well as some parts of the outdoors, I thought that my office deserves some holiday decorating too. I was determined to bring some holiday cheer into this space where I spent most of the time during the weekdays.

This space is quite small and I didn’t want to apply a lot of decor in there. What I actually wanted, it was to create a statement decorative piece that will speak Holiday; a piece which will bring cheer and festive spirit into this space, and I did not want it to be a Christmas tree of any kind!

So the challenge was to decide what that statement piece would be!

After some “creative thinking” done over the weekend, I took one of the garlands from my house and brought it into the office. I wasn’t sure where I would place the garland at first! However, it did not take me too long to decide where to put it. Taking a glance at my huge round mirror on the wall, I decided that there is where this garland is going to be hung.

So there it is! It looks grand and fabulous, and I am loving it!

Enjoy some pics as much as I am enjoying the view!

Thank you for visiting this blog.

Besa

Dekori i Interierit per Festat e Fundvitit


Gjithehere i jam gezuar fundit te vitit, dhe ate pikerisht per faktin se kjo periudhe gjithehere nderlidhet me ngjyra te bukura, shkelqim, vezullim, hare e gezim si dhe me shpirtin e posaqem festiv qe sjellin festat e fundvitit.

Tani i gezohem edhe me teper ketyre festave pasi qe tash, me dizajnet e mija dekoruese kontribuoj drejteperdrejte ne krijimin e shpirtit festiv.

Nga t’ja fillojme me dekorin festiv te interierit.
Ne prag te festave te fundvitit te gjithe tentojme qe te sjellim nje atmosfere me te hareshme ne ambientin ku jetojme. Megjitahte, jo gjithehere eshte i lehte realizimi i detajeve festive, pavaresishte se sot ekzistojne mundesi nga me te ndryshmet.

Kur vie fjala tek dekori festiv i ambienteve tona per festat e fundvitit, fillimisht propozoi qe te fillohet me percaktimin e paletes se ngjyrave te cilat do t’i perdorim ne dekorin e interierit.

Gjate viteve ne grumbullojme dekore prej me te ndryshmeve andaj nuke eshte e thene qe ti perdorim te gjitha qe i kemi, e sidomos mos t’i perdorim ato te cilat nuk i pershtaten paletes se ngjyrave per te cilen jemi percaktuar.

Nese e regullojme bredhin/pishen atehere te percaktohemi se ku do ta vendosim ate dhe t’a stolisim ate me ornamente qe i pershtatet paletes se ngjyrave per te cilen jemi percaktuar.


Nese kemi oxhak/kamin athere e dekorojme edhe ate, dhe aty mund t’i vendosim qorapet festive ku i vejme dhuratat qe ja bejme njeri tjetrit per keto festa.
Nje dekor te lehte e applikojme edhe ne koridor ne menyre qe ta ndjejme atmosferen festive qe nga momenti kur e hapim deren e shtepise.

Nese kemi shkalle ne koridor, nje pjese e rethojes se shkallve (gilinderave) munde t’a stolisim me xherdan te punuar nga deget e fresketa te pishes ose dege artificiale. Kjo e ben qe hyrja e shtepise te mer nje pamje mikpritese dhe tejet festive.
Gjithashtu e bejme dekorimin e kthines se trapezaris, pra aty ku behet sherbimi formal i ushqimit per familje dhe mysafiret.

Poqese kemi kuzhine te madhe, ateher edhe ndonje element i kuzhines dekorohet me ndonje kurore, xherdan ose ndonje aranzhim nga deget e pishes.


Ngjyrat tjera përvec atyre simbol të festave, e kuqja dhe jeshilja, që mund të përdorim si elemente të dekorit të enterierit
E kuqja dhe jeshilja jane ngjyrat qe me dekada jane perdore ne dekorin e festave te fundvitit dhe tashme konsiderohen si ngjyrera tradicionale te dekorit festiv.

Megjithate, trendet ne vitet e fundit kan ndryshuar dhe tani kemi nje liri te perdorimit te ngjyrerave te ndryshme ne dekorin festiv dhe se cfare ngjyre do te perdorim varet nga ajo se ku gjejme inspirim dhe sa kreative jemi per sa i perket krijimit te nje palete te ngjyrerave qe do te duket bukur.

Per shembull ngjyra a bardhe dhe e zeze ne kombinim me ngjyrat metalike si ari, argjendi dhe bakri perbejne nje palete te shume te bukur qe munde te perdoret ne dekorin festiv dhe qe eshte shume ne trend keto dy vitet e fundit.

Megjithate, edhe ngjyrat tjera si nuance shume e bute roze ose roze tejet e ndezur jane ngjyra qe poashtu duken bukur ne dekorin festiv.


Pastaj per te kriju nje dekor rustik (rustic-anglisht)perdorim ngjyrat e dheut si ajo bezh etj, pastaj perdorim dekore/ornamente nga litari, linoja si dhe shirita dekorativ nga materiali thes, letra e vjetruar etj.

Disa nga detajet apo objektet, që nuk duhet t’i mungojnë interierit në këtë fundvit

Nje interier i bukur festiv patjeter se duhet ta kete nje pishe te dekoruar dhe ndriquar mire (200 drita te vogla LED ne cdo 50 cm lartesi perqark bredhit), sado e vogel qe te jet ajo.

Por kete fundvit, poqese kemi mundesi t’a punojme ose ta blejme, patjeter se duhet te kemi ndonje punim dekorativ nga deget e fresketa te pishes, si kurore apo xherdan (garland- anglisht) pasi qe aroma e tyre ne menyr instante e ngjalle ndjenjen festive dhe duken shume bukur ne cdo ambient.

Trendi i perdororimit te kurorave dhe xherdanve te punuara nga deget e fresketa te llojeve te ndryshme te pishave sa vjen e shtohet prej vitit ne vit, andaje te gjithe ata te cilet i percjellin dhe jane ne hap me trendet e interierit festiv deshirojne t’a ken nje detaj te tille kete fundvit.


Disa nga rregullat që duhet te ndjeken gjatë procesit te dekorimit

Rregulla e pare eshte qe per cdo projekt dekorues te krijohet nje KONCEPT permes te cilit percaktohet se si do te duket dekori i hapsires ne teresi dhe cilat pjese te asaje hapsire do te dekorohen, dhe ne cfare mase.

Pastaj, vendoset per paleten e ngjyrerave qe do te perdoren ne dekor, e qe njeherit eshte pjesa me e rendesishme e procesit pasi qe kjo mund te percaktoj edhe impaktin qendror vizuel.

Dhe ne fund e behet perzgjedhja e ornamenteve /dekorimeve qe do te perdoren ne dekor, e qe duhen te pershtaten me paleten e parapercaktuar te ngjyrnave.

Këshilla reth dekorit te interierit per festat e fundvitit

Elementi kyq i nje dekori te bukur dhe te qelluar festiv eshte qe ti mbajme nen kontrolle perdorimin e ngjyrave dhe ornamenteve qe do ti aplikojme ne dekorin festiv, se perndryshe do te perfundojme me nje dekor kaotik. Fillimisht,duhet t’a ngushtojm spektrin e ngjyrave qe do ti perdorim ne dekor duke i kufiziar ato ne tre gjer ne kater nuanca maksimum pasi qe do t’a kemi me lehte te bejme dekorimin dhe keshtu rezultati perfundimtardo te jet nje dekor perfekt dhe me shume shije. Pastaj mos te blejme dekorime ne menyre impulsive , vetem se na duken te bukura dhe na pelqejne aty per aty, pa u siguru se si do te inkorporohen ato ne dekorin tone, si dhe pa e ditur se ku saktesisht do t’a vendosim ate dekorim/ornament. Pra, nje dekor i bukur dhe mbreselenes eshte ai dekor i cili eshte i menduar dhe planifikuar mire, andaj poqese i permbahemi ketyre regullave te thjeshta padyshim se secili do te arij te krijoj nje ambient te bukur festiv.

Urime Festat e Fundvitit!

Segmenti ne Miremengjesi Kosove ne RTK Live ku flas rreth kesaje teme ku njekohesisht e bejme edhe dekorimin e bredhit ne studio.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Ky postim permban te drejta autoriale! Kopjimi dhe distribuimi i textit dhe fotove pa pelqimin paraprak te autorit eshte i ndaluar!

The Entryway Holiday Decor


As soon as one gets into the Holiday spirit than it is easy to get carried away with decorations; however, it is so fun and joy putting up all those twinkle lights, wreaths and garlands around the house or working spaces, so personally I think that there is nothing wrong with being carried away, and in some cases even overdoing it! If this is something that brings you joy and makes you happy, just go for it!

In my case I did not get carried a way too much, just a little!!!!! Or maybe a less than a way to much, and more than a little? Or certainly, just the way to much! No, I don’t think so! I Certainly did not get carried away way to much, but I was just in a mood to decorate for the Holidays and bring festive atmosphere around my Studio space to celebrate the launch of my Home Accessories line.

My Home Accessories line branded as besagmhomeaccessories was launched this month, and I started with a collection of unique pillow casings which will be selling online. Each pillow is carefully designed by me and prototypes also are handcrafted by myself, taking care that each detail thought on the design is carefully implemented in each pillow during the production.

I kindly invite all the visitors of this page, who like fun and elegant pillows to check my Instagram account of my newly launched brand @besagmhomeaccessories and leave a comment expresing their opinion about those designs.

Now I leave you with some pics of my Studio hallway space all decked up for the Holidays where I scattered around some pillows from @besagmhomeaccessories line.

Next time I will share some pics of my Office holiday decor.

Stay tuned, and thank you for checking this blog.

Besa
Fresh DIY Garland


If you did not get into the Holiday spirit yet, than you should! The most wonderful time of the year has come, and we should start enjoying it as long as possible. So, if you haven’t done anything yet to your home to mark the start of the Holiday season, than starting this coming week is about the right time.

I know, in this busy world we are living in, it is so hard to find time to decorate for the Holidays, and moreover to deal afterwards with the hassle of putting away decorations when the Holidays are over. However, the joy and happiness that we experience during this time of year, especially if we are surrounded with a bit of holiday sparkle, is all worth it.

Yesterday was the day that I started getting into the real Holiday spirit. I made a fresh fir garland for my mantel and it turned gorgeous, and the fresh mountain smell has got into the all corners of the room. I love decorating with fresh greenery. Using fresh greenery for holiday decoration increases the holiday spirit and adds natural beauty to any home.


As usualy, this year as well I kept my mantel decor simple and fresh. On the chair I displayed the coral red pillows from my @besagmhomeaccessories line and I am happy to share with you some of the pics I took after I was done with the decor.


Have you started decorating for the Holidays yet? When do you consider the right time to start decorating for the Holidays? Is it beginning of December too early? Share your view!


Thank you for visiting this blog.

Besa

Si t’i organizojme hapesirat e vogla qe te duken me te medha


Deshira e secilit prej nesh eshte qe te ket ne dispozicion sa me shume metra katrore ne banese apo shtepi sepse siq eshte ajo thenja popullore “sa me shlire aq me mire”, por shumica, e posaqerisht ne qytetet e medha, jetojne ne banesa me dhoma te vogla qe vertet eshte sfide per t’i arreduar.

Megjithate, mungesa e hapsires banuese nuk do te thot se kjo duhet te jet shkas qe banesa ose shepia jone te mos jet funkcionale ose te mos ket stil.

Edhe hapsirat me te vogla banuese mund te shendrohen ne ambiente te bukura e funkcionale nese i implementojme disa truqe te vogla qe e bejne hapsiren te duket me a madhe.

Pra ka menyra te ndryshme se si mund t’i shfrytezoni metrat katror te cilat i keni ne dispozicion ne menyre qe ta transformoni hapsiren tuaj te vogel ne nje hapsire te bukur e funkcionale te cilen e meritoni.

Nese e keni nje banese garsonjere per shembull nuk do te thot se mungesa e hapsires se bollshme te ju beje te ndiheni se jetoni ne nje dhome konvikti.

Pra, cila eshte zgjidhja? Hapi i pare eshte te shiqojme se cfare kemi ne ate dhome te vogel dhe se si i kemi aranzhuar mobiljet. Ndoshta vet menyra si i kemi aranzhuar mobiljet eshte ai problemi qe e bene dhomen e vogel, te ngulfatur dhe jofunkcionale. Per t’a areduar nje hapsire te vogel si garsonjera psh. eshte mire qe ajo hapsire te ndahet ne zona te ndryshme te shfrytezimit ne menyre qe t’a bejme multifunkcionale. Nese e kemi shtratin ne ate hapsire ta bejme qe dhoma mos te duket vetem si dhome fjetjeje. Pjesen tek shtrati e ndajme me ndonje gjysem muri, me ndonje raft librash ose paravan dekorues, dhe ne pjesen tjeter i vendosim mobiljet tjera si kolltuku, kanape e vogel, tavolinen etj.Perveq garsonjerave qe vertete kan shume pak hapsire banuese shpeshhere edhe banesat me me shume dhoma kan dhoma me siperfaqe te vogla, por fatmirsisht egzistojne disa zgjidhje te lehta qe ndihmojne qe t’i bejme qe keto hapsira te duket me re medha, me mikepritese dhe me me stil.

Ja edhe disa prej truqeve qe e bejne nje hapsire te vogel te duket me e madhe:

Ti kushtojme rendesi ndriqimit. Secila hapsire do te duket me e madhe poqese eshte e ndriquar mire qoft me ndriqim natyral ose artificial i cili medoemos duhet te jet i balancuar qe do te thot te vendosim ndriqim artificial aty ku zhvillohet ndonje aktivitet si ne trepezari, kendin e leximit, ne tavan etj. Ti menjanojme perdet e trasha dhe t’a lem driten natyrore te depertoj brenda. Te shtojme me shume llampa qofte ne mure, ne dysheme ose siper orendive ne ato vende ku ka nevoje dhe ku zhvillohet ndonje aktivitiet.

Perdet duhet te ken ngjyre te njejt sikurse ngjyra e mureve. Perdet qe kan ngjyre te njejt sikurse muret e bejne qe dhoma te duket me e madhe, e posaqerishte nese vendosim perde transparente, perde te holla qe mundesojne depertimin e drites. Poashtu, kur jemi tek perdet, ato duhet te vendosen jo menjiher siper dritares por ato duhet vendosur sa me afer tavanit, kjo e bene qe muret te duken me te larta, e me kete edhe hapsira do te duket me e madhe.

Te perdorim orendi qe jane te tejdukshme. Duke perdorur orendi nga materialet e tejdukshme gjesendet qe jane te vendosura prapa tyre do te duken shume me large dhe ne kete menyre krijohet ajo ndjena e hapsires. Orendit nga materialet e tejdukshme munde te jen tavolina e kafes ose e ushqimit, karrigat, tavolina anesore etj.


T’e perzgjedhim kolltuqe dhe sofa te cilat kane kembe. Kjo bene qe perfundi tyre te depertoi drita dhe te krijoi keshtu nje ndjenje te hapsires.


Te perzgjedhet nje palet te ngjyrave neutrale dhe te qelta. Kjo e bene qe, vizuelisht, hapsira te duket me e hapur dhe me e madhe. Por nese na pelqejne ngjyrat me te theksuara mund ti perdorim edhe ato, por me rendesi eshte t’a bejme implementimin e drejte te tyre si psh. te perdorim nuanca te te ndryshme te te njentes ngjyre, qe do te thot te perdorim palet monokromatike te ngjyrave.


Te kordinohen ngjyrat e mureve dhe mobiljeve. Kontrasti i ngjyrave e ben ndarjen e hapsires dhe e ben qe dhoma te duket me e vogel. Orendit jane me pake te dukshme dhe pershtaten me mire ne hapsire nese jan te ngjyres se njejt ose te ngjashme me orendit tjera ne dhome.

Te perzgjedhjen materiale te mobiljeve qe jane nje ngjyreshe ose kan te printuara detaje te vogla ne to.

Te perdorim pasqyra! Reflektimi ne pasqyre e ben qe hapsira te duket me e madhe. Sidomos preferohet te vendoset pasqyra perballe dritares ne menyre qe te reflektohet drita natyrore si dhe pamja nga jasht brenda.

Egziston nje rregull i vjeter qe thot se mobiljet e vogla ne hapsira te vogla jane gjeja e duhur, por nje ose disa gjesende te medha arreduese ne nje dhome te vogel shpeshere munde t’a beje qe nje dhome e vogel te duket me e madhe.

Te perdorim akcesor dekorativ te medhenje. Besoni apo jo por perdorimi i nje akcesori dekorativ te madh ne vend te disa te vegjelve ka efekt me te mire ne siperfaqe te vogla dh vizuelisht e ben qe hapsira te duket me e madhe. Mungesa e akcesorve dekorativ qofshin ato korniza ne mur ose akcdsor tjere nuk e bejne dhomen te duket me e vogel por e bejn te duket e zbrazet, pra edhe ne hapsira te vogla duhet medoemos te perdorim akcesor dekorativ.

Me rastin e vendosjes se mobiljeve ne dhome mos t’i mbeshtesim ato automatikisht per mure por te lem zbrazetire, sa na lejon mundesia, ne mes te murit dhe gjesendit mobilues. Nganjehere vendosja e tyre ne kend ose te rrethuara me hapsire pozitive e bene qe hapsira te duket me madhe.

Te perdorim mobilje multifunkcionale. Per shembull nje otoman me nje kapak ku munde te vendosim gjesende brenda munde te sherbej edhe si tavoline e sherbyese ne dhome edhe si vend per tu ulur kur kemi nevoje. Pastaj nje tavoline anesore perfundi se ciles mund te vendoset ndonje otoman i vogel apo nje trepezari me dimensione te vogla por me mundesi te hapjes jane zhghidhje te mira per nje hapsire te vogel.


Pra me ngjyra neutrale dhe me nje palete monokromatike te ngjyrave, me perdorimin e mobiljeve te duhura dhe me aranzhimin e drejte te tyre si dhe me perdorimin e ndriqimit natyror dhe atij artificial permes abazhureve interesante, hapsira e juaj e vogel nuk do te duket e ngulfatur. Te gjitha keto do t’a bejne qe hapsira e juaj e vogel te duket me funkcionale, me e hapur dhe me me stil.

Segmenti ne Miremengjesi Kosove RTK Live ku flas rreth kesaj teme

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe.

Besa

Front Porch Holiday Decor From Last Year

The fellow bloggers out there have already started to deck their halls for the Holidays, but not me; not yet for now.

I am not fan of an early Holiday decorating, so I haven’t started yet. However, I am very, very late with posting the pics of how I decorated my front porch last year. I was quite busy last year and I wanted to do a post on this, but I kept procrastinating until it was too late.

But hey, never is too late so I am happy that I found these photos while I was looking for something else and happy to share them with you.

The front door was decorated with a huge garland made of fresh fir branches. I made two of such garlands last year, one for the fireplace and the other for the front door and both were spectacular. I can still smell them.

I have no clue how I am going to decorate this year and when I am going to start decorating. Hopefully, I come up with something nice and hopefully I will start soon!

So here are some last year front porch pics. Enjoy!


Thank you for stopping by.

Besa