DIY Gold Wall Clock- How I Did It


I get many questions in relation to how I DIY-ed the gold oversized clock used as an accessory for my niece’s bedroom makeover project.

It was an easy DIY done supper fast and,since I found some pictures during the proccess, I am happy to share this project with all my readers.

I used a simple round clock diameter 60 cm, bought in a local supermarket. It was un ugly wall clock, but I already had a picture in my mind on how it will look after I put my hands on it.

Using a screwdriver I took it all apart for making it ready for spray painting.

I started by spray painting the clock frame .

Further, I replaced the clock face, that had roman numbers, with a stock paper spray painted in gold.

Instead of numbers I placed self adhesive black dots, which in fact are the floor protectors used for furniture legs.

Lastly I put back the clock arrows and screwed together other parts of the clock.

It was a super easy DIY project, but with a great impact in the whole design of the room.

Ore Muri – Si T’a Beni Vet

Si pergjigje e shume pyetjeve nga lexuesit lidhur me ate se si e bera oren e murit te perdorur si aksesor ne disajnin e dhomes per mbesen time, dhe pasi i gjeta disa foto nga ky proces, ndihem e gezuar qe me lexuesit e bllogut tim t’i ndaje detajet e ketije projekti.

Ishe nje projekt i lehte i stilit Beje Vet (BV).

E perdora nje ore muri me diameter 60 cm, te blere ne nje nga supermarketet lokale. Nje ore qe dukej mjaft joatraktive, por per te cilen une e kisha vizonin se si do te dukej pas intervenimit tim.

Me nje kaqavide e qmontova oren ne teresi per ta pergatitur per ngjyrosje.

Fillova me ngjyrosjen e pjeseve te jashtme te ores me spray ngjyre ari.

Fytyren e ores me numrat romak e zevendesova me nje cope letre hamer te ngjyrosur me spray ngjyre ari dhe ne vend te numrave vendosa rathe te zi gome, qe ne te vertete jane mbrojtes te dyshemes qe vendosen ne kembet e karrigave apo mobiljeve te ndryshme.

Se fundi i vendosa akrepat e ores dhe lidha me kaqavide pjeset tjera te ores, dhe kjo ishte e tera.

Ishte nje projekt shume i lehte i stilit BV dhe qe beri nje impakt te vecante ne dizajnin e dhomes.

Nese inspiroheni te beni dic te tille, deshiroi qe te me shkruani dhe te dergoni foto se si doli projekti juaj.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Advertisements

Bar Stool Covers For Instant Temporary Transformation


Even though my kitchen leather barstools were in a perfect shape, I wanted to give them a new trendy look.

Being covered in leather, they are so easy to maintain; you just wipe them clean once in a while and they stay spotless.

While I love the easy maintenance side of leather I wasn’t loving their boring look so I had to do something which would make my stools supper cool without jeopardising the aspect of easy maintenance.

I came up with a solution; making separate slipcovers for my leather kitchen stools. I made separate slipcovers for the backs and the seats of the stools. I will be using slipcovers for the backs most of the times and, depending on the mood, i will be using those for the seats also.

The cool black and white brushstroke design fabric design was a perfect solution for achieving a supper cool look. The possibility to use slipcovers separately was also a good idea, and the fabric I chose very well combined with existing leather.

To make slipcovers I used pin fit method for each stool, and then I sew them together. They came perfect and really brought a new vibe to my kitchen.

My kitchen is spring ready! How about yours?

For consultation on your kitchen updates or ideas on any other instant updates of any space in your home contact us via e mail at besagmblog@gmai.com or through a private message via our Facebook page BESA GM.

Thank you for visiting this site,

Besa

Mbeshtjellset e perkohshme te karrigeve per nje ndryshim instant te pamjes se tyre

Edhepse karriget e shankut te kuzhines ishin ne gjendje perfekte, deshiroja qe atyre tu ipja nje pamje te re e qe eshte ne trend.

Karriget egzistuese te mbeshtjella me lekure jane shume lehte per mirembajtje, pasi qe pastrohen lehte dhe shpejte me nje lecke gjysem te lagur.

Megjithate, edhepse me pelqen menyra e lehte e pastrimit te materialit te lekures, nuk me pelqente pamja e merzitshme e tyre ashtu qe deshiroja te beja dicka me keto karriga, por duke mos e vene ne pyetje aspektin e lehte te mirembajtjes se tyre.

Si zgidhje erdha me iden e qepjes se mbeshtjellseve nga nje material me nje dizajn i cili eshte shume i popullarizuar koheve te fundit. I qepa mbeshtjellset e ndara per ulese dhe per mbeshtetese te karrigeve, dhe te cilat do t’e perdoren ndaras ose se bashku varesisht nga disponimi. Materiali i perdorur kombinohet shume bukur me lekuren egzistuese te karrigeve, andaj edhe perdorimi vetem i mbeshteteseve te qepura nga materiali e bene nje kombinim te bukur dhe praktik.

Mbeshtjellset e qepura dolen per bukuri, dhe sollen nje pamje te re dhe super moderne ne kuzhine.

Kjo kuzhine tani eshte gati per pranvere! A eshte edhe kuzhina e juaj gati per pranvere?

Per konsultimet lidhur me perditesimin e kuzhines tuaj apo te perditesimit instant te cfrardo hapsire te shtepise s’uaj na kontaktoni permes e mailit ne besagmblog@gmail.com ose permes mesazhit privat ne faqen tone ne Facebok BESA GM.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa

DIY Spring Flowering Bulb Arrangement

I love spring! This winter was pretty harsh here in Pristina, Kosova and even though the spring is just around the corner I am impatiently awaiting for the weather to improve, and to start seeing all those pretty bulbs make their way through the soil, and prettify my garden.

However, this does not mean that I had to wait and do nothing until spring comes! Last weekend I picked up a couple of vases filled with hyacinth in a local market and rearranged them in hurricane vases. They came pretty nice and really turned my home on a spring mode. They look pretty and have filled my home with a beautiful scent.

To make this arrangement you will need:

hurricane vase or any other glass vase
white sand
any kind of flowering bulbs – I used hyacinth bulbs

Place a generous amount of sand in a vase. Make a shallow hole in the middle of the sand, and place the bulbs. Add some remaining soil to fill the gaps between bulbs, and you are done.


Thank you for visiting,

Besa

Beje Vet – Aranzhman pranveror i zymbylit

Me pelqen shume stina e pranveres! Ky dimer ishte shume i ftohet dhe i gjate ne Prishtine, Kosove e edhe pse pranvera gati sa nuk ka ardhe, une me padurim jam duke pritur qe koha te permirsohet dhe ti shof te gjitha ato lule te bukura pranverore, qe i mbolla ne vjeshte, te ken mugulluar dhe te jen qele per t’a zubukuru kopshtin tim.

Megjithate, kjo nuk do te thot se une duhej te mbetesha pa bere gje ne pritje te pranveres. Vikendin qe shkoj i bleva dy saksi me zymbyla te posa dale nga bulbat e qe shpejt filluan te qelin. E bera rearanxhmanin e tyre duke i voendosur ne vazo te gjata qelqi. Dolen shume bukur dhe vertet e sollen pranveren brenda shtepise e posaqerisht e mbushen tere shtepine me ere te kendshme pranverore.

Per t’a bere nje aranzhman te tille ju nevojiten:

vazo e gjate qelqi
zalle me ngjyre te qelte
cfardo lloj lule pranverore nga bulbat- une perodora zymbyla

Vendos nje sasi te konsiderueshme te zallit ne vazo. Beje nje vrime te ceket ne zalle dhe vendosi lulet. Shto sasi te vogel te dheut per t’i mbushur zbrazetirat ne mes te bulbave, dhe aranzhmani i luleve eshte gati.

Faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa