Silk Drape

IMG_9123
Perde Mendafshi

After two weeks of long wait my Dupioni Silk for my display drape finally arrived, and within two days I managed to sew the drape and paint the display wall. These last few days were long working days and I feel that I am exhausted, but on the other hand I am overly happy with what I saw at the end.

Pas dy jave pritjeje, me ne fund mendafshi Dupion per perden e mendafshte arijti, the brenda dy diteve arijta qe ta beje qepjen e saje si dhe t’a ngjyrosi murin ekspozues. Keto ditet a fundit ishin dite te gjata pune dhe tanime po e ndiej lodhjen, por ne anen tjeter jame teper e kenaqur me ate se cka po shof pas perfundimit te punes.

3
The drape looks stunning. I am sure you agree too. However, despite the love as well as a lot of lining and interlining that I put in making this drape, it is not me that it made this drape look as beautiful as it is, but it is the SILK fabric itself.

Perdja duket per mrekulli, dhe besoj se edhe ju pajtoheni me kete konstatim. Megjithate, as vullneti me te cilin e qepa kete perde e as astari dhe nen astari qe ja bashkangjita gjate qepjes nuk jane ato qe e bejne kete perde kaq te bukur, por eshte materiali i mendafshet qe flete per veteveten.

8
For the silk colour I chose the deep olive, and since dupioni silk weave combines silk threads of different thickness and colours, it makes the fabric appear to change colours as it moves, giving it that metallic sheen finish which continues to be trendy in home furnishings; these trendy metallic finishes continue to provide a sophisticated sense of drama and elegance to any environment.

Si ngjyre, perzgjodha ngjyren ulliri te mbyllet, dhe pasi qe thurja e mendafshit dupioni kombinon fije te trashtesise dhe ngjyrave te ndryshme, kjo bene qe mendafshi te ndryshoj ngjyren ne perthyreje te drites dhe kur veshtrohet nga kendet e ndryshme, duke i dhene keshtu nje shkelqim metalik i cili vazhdon te jete ne trend ne mobilimin e shtepive; akcesoret metalike te cilat vazhdojne te jene ne trend, krijojne nje ndjenje sofistikuese te drames dhe elegances ne cdo ambient.

9

4
For the display wall I chose the palette of three colours to create an ombre effect which added a very modern look to the whole set up.

Per murin ekspozues perzgjodha paletten e tre ngjyrave me nentone te ngjashme dhe kete per te kriju nje ombre efekt i cili i dha nje pamje shume moderne ketije ekspozimi.

3
For the styling of the display wall I created a fresh modern twist to this rather traditional drape design. I found a small deer head in white colour and spray painted in gold, and a small gold bow was framed in a simple black frame. I displayed them right beside the drape curve.

Me styling-un e murit ekspozues e krijova nje ambient modern per kete perde qe konsiderohet si klasike dhe tradicionale. E gjeta nje koke kaprolli te lyer me te bardhe dhe e ngjyrosa ngjyre ari, dhe nje kordele te vogel poashtu ngjyre ari e vendosa ne nje kornize te thjeshte te zeze. Qe te dyja keto i vendosa pikerisht aty ky perdja fillon te lakohet.

Everything looks so fresh, polished, elegant and a bit of hmmm, let me say, dramatic.

Cdo gje duket shume fresket, e shkelqyer, elegante dhe hmmm, me lejoni te them, pak dramatike.

IMG_9123
Add warmth and elegance to any room with custom silk drapes, no matter your taste in decorating style.  A varied palette of 100% silk fabric colour options available at BESA GM Studio allows for effortless styling that polishes the look of any home’s interior decor, whether minimalist, traditional, or eclectic. 

Pa mare parasysh se cfare stili dekorues keni, shtoni ngrohtesi dhe elegance cdo ambienti me perde te mendafshit te qepura enkas per ju. Paleta e pasur e ngjyrave te materialit 100% MENDAFESH tani e ofruar nga sudio BESA GM Interiors ju mundeson qe pa ndonje munde te madh ta beni styling-un e enteriereve te ambienteve t’uaja qofshin ato minimaliste, tradicionale apo eklektike.

9

All of the 100% silk drapes designed and made by at BESA GM Interiors are lined and interlined. Order yours today.

Te gjitha perdet e mendafshta te dizajnuara dhe te qepura ne sudion BESA GM jane me astare dhe nenastare. Mos hezitoni t’i porosisni t’uajat sa me pare.

Thank you for visiting.
Ju faleminderit qe vizituat faqen.

Besa

Advertisements

Curtain Design

Dizajn Perdeje
1

I am a big fan of curtains and drapes, and have always been. They are one of the easiest ways to give a room or any space a face lift and they have the power to instantly brighten or soften a room.

Gjithnje kame qene adhuruese e madhe e cdo lloj perdeje, dhe si e tille edhe kam mbetur. Nje prej menyrave me te lehta per t’a zbukuru nje dhome eshte permes perdeve. Ato kane fuqi qe ne menyre instante ta qelin dhe t’a zbusin atmosferen ne dhome.

Since I love curtains so much I always try to come up with unique and fun designs.

Pasi qe i dua perdet aq shume, gjithmone mundohem qe te krijoj dizajne unike dhe qe, sipas meje, jane kenaqesi per t’i shiquar.

2
The latest design is this fun curtain which was made for my wardrobe area in my bedroom. However, this cute drape will a make beautiful addition to any room or space, and this design will serve as a prototype for anyone who would be interested to order from the variety of fabrics samples of which are expected to be available next week in my studio.

Dizajni i fundit eshte kjo perde, qe duket qe eshte plote qejf, dhe e cila eshte punuar per kthinen e garderobes ne dhomen time.Megjithate, ky dizajn i perdes munde te jete pjese zbukuruese e cfardo dhome ose hapesire. Ky dizajn do te sherbej si prototip per te gjithe ata qe kishin me qene te interesuar t’a porosisin kete model nga materialet e shumellojta, mostrat e te cilave, do te jene ne dizpozicionin t’uaj qe nga java e ardhshme ne studion time.

7
34587

If you need help creating a functional, welcoming home filled with warmth and elegance please do not hesitate to ask for my design/decor services by e mailing at besagmblog@gmail.com. No matter how small the homeowners’ budget is I will help create beautiful living spaces for less.

Nese ju nevojitet ndihme per te kriju nje dekor funkcional, dhe ambiente banuese plot ngrohtesi dhe elegance mos hezitoni te me kontaktoni ne e mail adresen besagmblog@gmail.com dhe te pyesni per sherbimet tona te dizajnit/dekorit. Sado i vogel qe te jet buxheti per dekorin e juaj te radhes, une do te ju ndihmoj qe te krijoni ambiente te bukura te hapsirave te banimit dhe te punes per pak para.

We offer in person and online services. Check the Service icon at the Home page of this blog.

Ne ofrojme sherbime dizajni/dekori ne person si dhe online. Per spektrin e sherbimeve tona klikoni ne ikonen Services te ketije blogu. Ju mirepresim.

Thank you for visiting

Ju falemnderit qe vizituat kete faqe.

Besa