DIY Mantel Decoration for the Holidays

12

DIY Dekorime te kaminit per festat e fundvitit

Have you started with your holiday decor yet? I bet, most of you did not even start thinking about decorating and let alone start decorating. I know, it is perhaps too early and its either you do not have time or have no idea where to start; which decor route should take, which colours to incorporate into decor and list goes on.

A keni filluar me dekorin e shtepise per festat e fundvitit? Jam e sigurt qe shumica nga ju nuk keni filluar as te mendoni e lere me te filloni me dekorime. E di, mesiguri eshte shume heret dhe mesiguri nuk keni kohe ose edhe: se dini se nga te filloni, se dini se cfare drejtimi do ti ipni dekorit tuaj, cilat ngjyrera do ti inkorporni ne dekor dhe lista sa vjen e zgjerohet.

For all of you out there who did not yet start decorating for the upcoming Holidays, I am happy to share a simple, easy idea on how to super fast make yourself some ornaments which will add a holiday cheer and elegance to your fireplace mantel.

Per te gjith juve qe ende nuk keni filluar ende me dekorin e shtepise per festat e fundvitit, kam kenaqesine qe te ndaj me ju nje ide te tjeshte e te shpejte se si shume shpejte dhe lehte ti punoni vet disa oramente te cilat do te sjellin atmosfere festive dhe do t’i shtojne elegance kaminit tuaj.

Start by creating paper cones of different sizes. First, start by making a template of the desired shape and size and then start cutting the craft paper, then glue one side of the cone and attach the other side toghether. I used the glue gun and finished few inches at a time. To add a more richer look I covered the paper cones with white fabric and finished the seam with a ribbon. Lastly, I decorated them with some bows and ornaments.

Filloni me krijimin e koneve nga letra a trashe (hamer), dhe i krijoni disa ne madhesi te ndryshme. Se pari e beni mostren (shabllonin) dhe duke e perdor ate moster filloni me prerjen e tyre. I ngjitni skajet e secilit kon me ngjites ose silikon. Une e kame perdorur silikonin e nxehte. Per t’ju dhene nje pamje me te pasur, secilin kon e mbeshtolla me material te bardhe dhe skajin e pasem e perfundova me nje shirit te bardhe. Se fundi, secilin kon e dekorova me ornamente e disa edhe me kordela.
PicMonkey Collage

3 (2)15
4
To make a garland, I used black straws which were cut in 3 inches in length and then I looped through each cut piece a golden ribbon.

Per garlandin (xherdanin) dekorues, i kam perdorur kashtat qe i perdorim per lengje te cilat i kam prere me gershere ne gjatesi 3-4 cm dhe neper to e kam futur nje shirit ngjyre ari.
IMG_5107
IMG_5109
8

Everything looks clean, neat and elegant and it did not take too much time to make it. Most importantly it is a very low cost project to tackle. Give it a try and let me know how your decor turnes out.

Kjo pamje dekori duket elegante, e permbledhur, shume dimerore si dhe nuk mori shume kohe per t’u pregaditur. Per me teper ishte nje projekt shume i lire per t’u egzekutuar. Provoni edhe ju ta krijoni nje dekor te tile dhe me shkruani se doli projekti juaj.
161 (2)912

Thank you for visiting.

Besa

Advertisements

Holiday Wreath Collection by BESA GM

W1

Kolekcioni i Kurorave Festive nga BESA GM

BESA GM Interiors has just launched the Holiday Decor Collection 2015 consisting of a quality line of natural artisanal wreaths and garlands all handmade out of fresh evergreens. Every decor piece is elegantly decorated and uniquely designed by Besa.

BESA GM Interiors ka bere lansimin e kolekcionit te dekorit festiv per Festat e Fundvitit 2015 te cilen e karakterizon vija e kurorave natyrale artizane te punuara nga deget e drunjeve gjethembajtes.
W5
Using fresh wreaths, garland or any other handcrafted evergreen decoration should increase holiday spirit by adding natural beauty and fragrance to any home or office decor.

Perdorimi i kurorave te fresketa festive, gjerdaneve ose cfardo dekori punedore nga deget e drunjeve gjethmbajtes e stimulon spiritin e festave te fundevitit duke i shtuar bukuri dhe arome natyrore te cdo shtepije ose vendi te punes.
W6
Wreaths and other decoration from BESA GM Holiday Decor Collection are a great alternative to fresh cut flowers and make decorating your home and gift giving easy.

Kurorat dhe dekorimet tjera nga kolekcion festiv i BESA GM jan nje alternative e mire e luleve te fresketa dhe e bejne qe dhurimi i dhuratave dhe dekorimi i shtepise ose vendit t’uaj te punes te jet i leht dhe i shpejte

Want to be a little different? Consider sending a fresh wreath as your corporate gift this year. Instead of giving the standard gift or sending a card, mix it up a bit and send one of BESA GM’s decorative wreaths. This would be an amazing gift that will ingrain itself in the mind of your client for a long time.

Deshironi qe te jeni me ndryshe? Konsideroni qe si dhurate nga korporata ose biznesi i juaj t’i dergoni partnerve t’uaj afaraist ose klinetve te perzgjedhur nje kurore festive per kete vit. Ne vend se te dergoni dhurata standarde ose urimet e zakonshme, beni nje mix dhe dergojeni urimin se bashku me nje kuror festive nga ky kolekcion.Kjo do te jet nje dhurate mbreselense e cila do te ngulitej ne mendjen e klientit ose partnerit t’uaj afarist per nje kohe te gjate.

Potential customers who have never actually seen one of our fresh holiday wreaths might find it helpful to know that the entire process of creating and decorating each wreath is performed in BESA GM Studio workroom, thus enabling to perform quality inspection from start to finish.

Konsumatoret potencial te cilet nuk kan pas rastin qe t’a shohin per se afermi nje nga kurorat tona te fresketa festive dote ishte si ndihmes qe t’i informojme se i gjithe procesi i krijimit dhe dekorimit te seciles kurore si dhe dekorimeve tjera behen ne puntorine e Studios BESA GM, gje qe garanton cilesi, design unik si dhe inspektim kualitativ deri ne perfundimin e produktit final.
W4

Prices for wreaths and garlands range from 10 Euros – 45 Euros.
Write an e-mail at besagmblog@gmail.com and order your’s today.

Cmimet e kurorave festive varirojne nga 10 Euro- 45 Euro.
Na shkruani ne emailin besagmblog@gmail.com dhe beni porosine per keto dekorime unike.

Ju mirepresim.

Disa nga dizajnet e kolekcionit te kurorave festive 2015:

W3W7W1W12W11W 10
DERA 2

DERA<a