Decorating with Pillows

13 (2)
Dekorimi me Jastek

Without a doubt pillows are one of the most important accessories widely used in interior decor; because, not only they offer comfort but they also create visual interest of the space decorated with them.

Jasteket dekorues jane padyshim nje nder aksesoret me te rendesishme ne dekorin e cdo ambienti, sepse perveq qe ofrojne komoditet ato krijojne interesim vizuel te hapsires te cilen e dekorojme me ta.

Despite creating comfort and adding visual interest to the space, pillows can instantly change the look of a room or any space and at the same time using them we can create a style to any space.

Perveq qe krijojne interesim vizuel, me jastek ne menyre instante mund t’a nryshojme pamjen e dhomes dhe njekohesishte t’i krijojme nje stil dhomes ose kendit ku i vendosim.

Even the simplest sofa or any other furniture can appear much prettier if we decorate it well using pillows.

Edhe mobiljet me te thjeshta do te duken shume te bukura dhe interesante poqese i dekorojme mire me jastek.

2 (3)
Three different looks of the same sofa
Tre pamje te ndryshme te te njejtes sofe

Using some of the pillows which I have designed for this summer collection I will try to demonstrate how you can change the looks of a very simple sofa using different pillows.
Me disa jastek qe i kam dizajnuar per kolekcionin veror do te perpiqem te ju demonstroj se si do te japim pamje te ndryshme nje kendi vogel duke perdorur jastek te ndryshem.

The first look is created using two white pillows 60×60 cm by placing them side be side with a very small gap in between, and for texture and some colour I placed a red cashmere throw at the side of the sofa.

Pamja e pare eshte krijuar duke i perdorur dy jastek te bardhe te madhesise 60 x60 cm te cilet i kemi vendosur njerin afer tjetrit ne menyre paralele dhe, per shtresim dhe pake ngjyre, perskaj tyre e kemi vendose nje batanije te holle qe ti japim teksture dhe shtresim.

4
1
5 (2)

These two white pillows and the red throw on a black sofa have created a very simple yet elegant look with a plenty of class.

Edhepse vetem me dy jastek te thjeshte the me kete batanije te kuqe per kontrast, e krijuam nji pamje sa te thjeshte, po aq edhe elegante dhe me shume klas.

2. By using the same white pillows as a base, I have placed two navy pillows sewn with some rope details, and for layering and adding some visual interest I added a turuqoise throw.

2. Duke i perdorur si baze po te njetit jastek te bardhe i vendosim dy jastek ngjyre te kaltert mbyllet te dekoruar me litar, dhe gjitashtu per shtresim dhe per nji interesim me te shtuar vizuel e inkorporojme nje batanije te holle pambuku me ngjyre turkuaz.

23222120<a
1512
href=”https://besimemuja.files.wordpress.com/2015/05/17.jpg”&gt;1719
Adding these navy/rope pillows I have created a costal lool that evokes memoires of seaside, vacation and relaxation.

Me keta dy jastek blu te punuar me litar e kemi kriju nji pamje costale qe te perkujton bregdetin, pushimin dhe relaxin.

3. To inject a punch of colour to the space to the space that is being decorated , we used these multicoloured pattern pillows. Also, a small rectangular geometrical pattern pillow was placed at one side of the sofa followed by a red throw. This way we created a very inviting and lively ambiance.

3. Per t’i injektuar pake ngjyrna kesaje hapsire qe po e dekorojme, i perdorim keta jastek me ket dezen shumengjyresh. Gjithashtu prane e vendosem edhe nje jastek te vogel me dizajn gjeometrik dhe, me gjithe keta jastek se bashku, e krijouam nje abmient te gjalle dhe shume mikeprites.

9
8
7
11
This is how we transformed this space and this small sofa and crated different looks and themes by only using different pillows; therefore, if you want to refresh and update the look of your space or furniture start with the pillows because it is the fastest way to achieve an instant change.

Pra ja se si e transformuam kete kende dhe kete sofe te thjesht dhe i dham disa pamje vetem me ndrimin e jastekve; andaje, poqese doni qe ta freskoni dhe perditesoni pamjen e dhomes apo cfardo ambienti tjeter filloni me jastek sepse eshte menyra me e shpejt per nje ndrim instant.

While arranging pillows always start placing them from the side of the sofa and proceed with placing other pillows towards the center.

Start with the placement of the largest pillow and continue with the placement of the smaller ones toward the center.

Kur beni aranzhimin e jastekve gjithmon filloni me vendosjen e tyre nga skaji i sofes dhe vazhdoni pastaje me vendosjen e tjerve ne drejtim te mesit.

Filloni me jastekun me te madhe dhe vazdhoni shtesimin e atyre te madhesive me te vogla kah mesi i sofes.

Even though pillows are found in almost every home furnishing stores, if you have some sewing skills, you can make your own pillows easily, however if you want to have unique pillows you can turn to the specialized home furnishing workrooms to order your desired pillows designed especially fro you.

Edhe pse tani ata ofrohen gati ne cdo shitore dhe me cmime shume te volitshme ju ata mundeni qe ti qepni edhe vet shum lehte; e nese deshironi qe te keni jastek unik te personalizuar atehere ju mund te ju drejtoheni sherbimeve profesionale qe ofrojne dizajnimin dhe qepjen e jastekeve siq eshte BESA GM Interior Design Studio qe gjendet ne Prishtine, Bregu I Diellit, Kompleksi FAMIS.

My advise on How to Decorate with Pillows was aired by RTV 21 Show QELESI hosted by Eliza Hoxha (the 43rd minute of the show) in the following link http://youtu.be/rJV2a3HlC64

Prezentimi im se si te dekorohet me jastek eshte emituar ne RTV 21 ne rubriken KESHILLA te emisionit QELESI me nikoqiren Eliza Hoxha. Shiqojeni prezentimin ne linkun e bashkangjitur http://youtu.be/rJV2a3HlC64 ne minuten e 43-te.

Thanks for visiting.
Faleminderit qe e vizituat kete faqe.

Besa

Advertisements

Cool Terrace Re-Design

17 1 lle
Ridizajnim i Terraces Verore
I was recently given the opportunity to re-design and style the terrace of one of the most frequented cafes in Peja city, Kosova, which reopened last night after a couple of weeks of recess during the renovation.

Projekti im i radhes ishte ridizajnimi dhe stilimi i nje terrace verore te nje prej lokaleve me te frekuentuara ne Peje i cili, pas nji pushimi te shkurter, u rihap kete te shtune.

Yesterday I took some picks and I am happy to share them with you. I gave this place a total makeover. I created a new, fresh, clean and modern look and now the place completely reflects a new style and atmosphere.

Para se te rihapej per mysafiret, shfrytezova rastin qe ti beje disa foto te cilat me kenaqesi po i ndaje me ju. Terracen verore te ketije lokali e ridizajnova ne teresi dhe i krijova nje stile te ri, te fresket e modern, dhe tani ajo frymon ne nje atmosfere krejtesisht tjeter.

There are plenty of lounging areas to enjoy morning coffees surrounded with lush greenery and beautiful city park view, and plenty of seating for evening happy hours which are ongoing events in this cafe.

E ridizajuar dhe me stil te ri, kjo terrace verore tani ka vende me ulese te rehatshme dhe me pamje te gjelberimit te bujshem nga parku u qytetit, ku munde te shijohen kafet e para te mengjezit, dhe shume ulese tjera te pafund per mbremjet gazmore te cilat jane evente te rregullta te ketije lokali.

When planing for re-design concept, I wanted to introduce to this place a mix of cool and summery colours and to create comfortable seating areas and to make this place serve as a destination for relax and enjoyment of spare time.

Gjate planifikimit te konceptit te ri per kete terrace, intenca ishte qe t’i fusja ne perdorim nje perzierje te ngjyrnave qe reflektojne pasterti dhe sjellin atmosfere verore, si dhe te krijoj pjese me ulese te rehatshme qe do ta benin kete terrace nje destinacion per relaks dhe kenaqesi.

This project was offered and executed partly in person and partly online, and it worked out perfectly well.

Ky projekt u realizua pjeserisht “on-line” dhe pjeserisht drejteperdrejte dhe funkcionoi shume mire.

Enjoy the pics and do not hesitate to write to besagmblog@gmail.com if you have a design dilemma. I may help you make your place be admirable by you and others.

Kenaquni me pamjet nga fotot dhe mos hezitoni te me kontaktoni ne besagmblog@gmail.com per dizajnimin ose redizajnimin e juj te radhes. Une do te perpiqem te ju ndihmoj qe ta beni hapsiren e juaj te admiruar nga ju vet dhe te gjithe tjeret.

This is how I started:
Ja se se me cka fillova:
1'lle cafe- BEFORE
Ejoy the transformation:
Kenaquni me fotot e vendit te transformuar:
26 1 lle
21 1 lle

5 nile

2 nile

4 nille

8 1 lle

9 1 lle

10 1 lle

11 1 lle

12 1 lle

17 1 lle

16 1 lle

15 1 lle

14 1 lle

13 1 lle

18 1 lle

19 1 lle

20 1 lle

21 1 lle

22 1 lle

cafe 1

26 1 lle

25 1 lle

24 1 lle

23 1 lle
6 nille
Thanks for visiting this page,
Ju faleminderit qe vizituat kete faqe

Besa