Small Bedroom Styling On a Budget

In our busy lives bedroom should not be just a place to have a good night sleep. We all need a bedroom which may serve as an oasis within our homes where we can find an escape for some rest and relaxation.

However, in order for a bedroom to serve as a place where one can relax , the bedroom should not look like this:

It takes a little work, some accessories, colour coordination, wall art, few yards of sheers and some greenery to add some style to a bedroom where one can relax and feel nice sleeping and waking up in that space.

This small bedroom was turned from a very depressing and empty looking room into a decently dressed and happy space where the owner likes to wake up in the morning.All of this without spending a dime.

After changing the layout of the furnishings of the room and after gathering some of the accessories which we found around the house, also by using the existing duvet and pillow covers, I managed to turn this naked looking room into a space that feels bright and decently dressed in hues of blue.

Mismatching patterns come together in a single color scheme to create an artsy visual.

Considering the size of the room, the storage space is limited so using baskets proved to be a good idea. The basket serves as decor, and as storage containing extra throws and pillows.

In a small bedroom there may not be a room to fit a nightstand! Use soft furnishings, such as a pouf that may be placed beside the bed! It may serve as a place to put your phone, a book or why not your favourite chocolate.You can easily shift the location of the pouf whenever you feel it is on your way, and even if you hit it while making your bed, you will not get bruised.

Since the room has plenty of light, I added light curtains thus allowing the sun to shine through. Beside the decorative aspect, these light curtains opened up the room and added some character.

The large dresser is also being utilised as a nightstand. In small spaces it makes sense to use a larger piece of furniture rather than a few smaller ones. The large piece of furniture that fits well in the space makes the room feel larger. The top of the dresser is accessorised with some decor pieces and greenery. The large piece of art in hues of blue above the dresser adds personality and cheers up the room.

The fresh and crisp look of this room was achieved mainly using items found around the house. The only new item in this room is the bed and the mattress, all the rest are previously owned/used items; yet everything looks crips, fresh and cosy.

This proves how impactful the styling of a room could be. Even a little bit of styling elevates a room from a naked to a decently dressed room as in the case at hand.

Thank you for visiting this blog!

Besa

Advertisements

Si t’i perdorim ngjyrat e errta ne enterier

Foto: Instagram

Per sa i perket perdorimit te ngjyrave te errta ne enterier, mbreteron supozimi se ambientet e brendshme te ngjyrosura me ngjyra te mbyllta jane depresive dhe e bejn qe dhoma te duket me e vogel dhe klaustrofobike. Nje supozim i tille i bene te pasigurt adhuruesit e ngjyrave te erreta per t’i perdorur ato ne dekorin e ambienteve tyre.

Ne te vertete ky supozim eshte large te se vertetes, pasi qe nje palete e ngjyrave te errta ne nje ambient te brendshem, poqese eshte i ekzekutuar mire dhe ne menyre korrekte, do t’a ben ate ambient te duket me i ngrohte, me i rehatshem, me dramatik dhe me plote jete.

Per me teper, muret me ngjyra te thella dhe te pasura si ngjyra blu e erret, ngjyre e gjelbert e mbyllet ose nuanca te ndryshme te se zezes e bejne qe hapsira te duket me e sofistikuar, glamuroze dhe luksoze.
Foto: Instagram
Photo Source: Instagram @suszi_saunders

Asnje nga ngjyrat pastele te perdorura ne ndonje hapsire nuk e kan fuqine te bejne impakt sikur se e bejne ngjyrat e errta.

Foto: Instagram @studiomcgee

Pra, cfare duhet te kemi parasysh kur i perdorim ngjyrat e errta ne menyre qe ato t’i ekzekutojme drejte ne dekorin e nje enterieri.

Balanci

Kur dekorojme me ngjyra te errta gjeja me e rendesishme eshte qe t’a dijme se ngjyrat e errta e absorbojne driten ndersa ato te qeltat e reflektojne ate. Duke e pase kete fakt parasysh, hapsiren ne te cilen dominon ngjyra e mbyllet duhet t’a balancojme me ngjyra te qelta reflektuese.

Kete balancim mund t’a arrijme me inkorporimin e mobiljeve dhe akcesorve me ngjyre te qelet.Ngjyra e erret e mureve e ben qe akcesoret apo mobiljet me ngjyre te qelet te theksohen edhe me shume, e ne te njejten kohe ngjyra e qelet e ackesoreve dhe mobiljeve i jep nje gjalleri ngjyres se errt ne mure duke u bere keshtu nje balancim, dhe ne te njejten kohe duke mos i dhene mundesi ngjyres se erret te mbizoteroi.

Per t’a arrijtur nje balancim te duhur dekoret e perzgjedhura duhet te jene te lehta, ne ate kuptimin qe mos te jen te ngarkura me ndonje print ose disajn te theksuar. Ne nje dhome me mure te lyera me ngjyre te erret do t’a arrijme nje balancim te duhur poqese e perdorim nje tepih me ngjyre te qelet, pastaj nje tavoline sherbyese pjesa e siperme e se ciles eshte me ngjyre te qelet (bardhe, bezh ose gri qelet, dru etj) pastaje piktura ose dekore te murit me ngjyra te qelta, si dhe akcesor te tjere me te vegjel te ngjyres se qelet.
Foto: Instagram @studiomcgee

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto:Instagram

Foto: House Beautiful

Foto: Instagram

Kontrasti

Ne haspirat me ngjyra te errta eshte shume me rendesi qe perveq sensit te balancit te krijohet edhe kontrasti. Kontrastin mund ta arrijme me perdorimin e dekoreve, siperfaqet e te cilave kan finishe dhe tekstura te ndryshme si dhe forma interesante.

Finishet, qoft i ngjyres se murit ose gjesendeve dekoruese, mund te jen me shkelqim, gjyseme shkelqim ose mat, dhe kete duhet te kemi parasysh kur e bejme perzgjedhjen e akcesorve. Akcesoret me shkelqim kan tendence qe te reflektojne driten andaj preferohet qe ne mase te duhur t’i inkorporojme ne dekorin e asaje haspire te ngjyrosur me ngjyre te erret.

Githashtu, per kontrast ne keto situata perdorim ngjyra metalike si ngjyre ari, bakri etj. qe sjellin gjalleri dhe effekt dramatik si dhe akcesor me forma interesante qe shtojne kontrast dhe duken bukur ne prapavi te erret.

Kontrast munde te shtojme edhe me perdorimin e akcesorve me teksture. Nje prej mundesive per te shtuar teksture eshte perdorimi i tekstileve me teksture si ne mobilje ashtu edhe ne jastek dekorativ. Kombinimi i ngjyrave te errta me tekstile luksoze sjelle ne menyre instante stil dhe sofistikim ne cdo hapsire. Kadifeja, per shembull eshte nje material qe ka teksture dhe qe krijon nje ndjenje te kendshme dhe te sofistikuar ne hapsiren ku e perdorim.

Foto: Instagram

Foto:House Beautiful

Foto: Instagram @mad_about_the_house

Per nje ekzekutim te mire te dizajnit te hapsires ne te cilen dominon njyra e erret triku eshte qe te bejme ndarje te hapsires te lyer me te erret me sa me shume materiale dhe tekstura te ndryshme. Tepihu punedore me theke p.sh, pastaje jastek dekorative me teksture, korniza te bukura, tavolina nga materialet natyrore, pastaj vazo dhe abazhur dekorativ etj, do e bejne qe ngjyra e erret te mos predominoj por e bejn qe kjo ngjyre te duket e sofistikuar, dramatike.

Foto: Instagram @mad_about_the_house

Ndriqimi

Ne hapsirat e dekoruara me ngjyra te errta, ndriqimi eshte nje element shume i rendesishem. Sasia e ndriqimit ka efekt ne ngjyren erret, pra ajo ngjyre do te duket edhe me e erret ne mure ne hapsiren ku ka me pake drite natyrore, por edhe do te mer nuanca te ndryshme gjat intervaleve kohore te dites, varesisht se ne cfare mase deperton drita ne ate hapsire dhe ne cfare kohe te dites. Andaj, ndriqimi adekuat artificial eshte po aq i rendesishtem edhe per hapsirat qe kan ndriqim te bollshem natyral. Perdorimi adekuat i ndriqimit artificial ne keto hapsira e ben qe hapsira e lyer me te erret te duket edhe me bukur.

Perpos ndriqimit standard te llusterave ne tavan, duhet inkorporuar edhe abazhur te ndryshem te vendosur ne mure, mbi komode ose tavolina anesore, si dhe abazhur dyshemeje ose spot drita te cilat e theksojne pikturen ose ndonje akcesor intereresant. Ne cdo ambient, e posaqerisht ne ate ne te cilin dominon ngjyra e erret shtresimi i ndriqimit artificial eshte nje prej elementeve shume te rendesishme per nje ekzekutim te suksesshem te dizajnit.

Foto: Instagram @thehouseofsilverlining

Foto: Instagram @studiomcgee

Foto: Instagram

Kur ngjyrat e errta jane te ekzekutuara mire, duke i pase per baze keto qe i cekem ketu, atehere si perfundim do te kemi nje ambient me nje ndjenje rehatie, me dukje dramatike dhe me plote gjalleri sepse ngjyra e erret e mureve i thekson te gjitha elementet e dizajnit ne ate hapsire.
Source: @studiomcgee
Design:@studiomcgee

Shpresoj se ky postim mund te ju ndihmoj te gjithe atyre qe i pelqejne ngjyrat e errta por qe ende nuk e kan pasur guximin qe ti perdorin ato ne dekorin e ambienteve te tyre.

Per keshilla profesionale rreth dekorit me ngjyra te errta na kontakoni permes e mailit besagmblog@gmail.com ose permes rrjeteve sociale ne FB fan page BESA GM Interiors si the ne Instagram @besagm. Ne kemi kenaqesine te degjojme nga ju dhe te ju ofrojme ndihme profesionale rreth dekorit te enterierit.

Paraqitja ime ne Miremengjesi Kosove RTK Live per te diskutuar rreth kesaj teme:

KY POSTIM PERMBAN TE DREJTA AUTORIALE. NDALOHET KOPJIMI DHE RIPOSTIMI I TE NJEJTIT PA LEJE PARAPRAKE.JU FALEMNDERIT!

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Trendet e Enterierit ne Vitin 2019

image via Instagram
Fillimi i vitit eshte koha kur shumica nga ne kemi deshire qe t’a fillojme vitin me dicka te re, e per te gjthe ata te cilet ne plan e kan te fillojne vitin me ndonje renovim te hapsirave te tyre te banimit ose thjesht deshirojne qe te bejne perditesimin e hapsirave banuese, une e kam bere nje permbledhje te trendeve te enterierit te cilat do ti shohim me te madhe ne vitin 2019 dhe metutje.

MATERIALET NATYRORE
Materialet natyrore si guri, mermeri, druri, betoni, bambusi etj, kane qene ne trend ne keto disa vitet e fundit, dhe duke e mare per baze se keto materiale na lidhin me natyren atehere pritet qe keto materiale te konsideruara si “trendy” gjate ketyre vitetve. Ne vitet ne vijim keto do te ken nje perdorim edhe me te gjere dhe do te etiketohen si dhe do te mbesin si elemente klasike te dizajnit te enterierit.
Do te thote ne kete vit dhe metutje do te perdoren materiale qe jane miqesore per ambientin, materiale qe jane te ripertritshme dhe qe nuk e demtojne planetin pas perfundimit te perdorimit te tyre. Pra, fokusi i trendit eshte pikerisht natyra dhe ruajtja e planetit.

Great Interior Decoration Furniture of The Best Interior Decoration Trends 2019 Interior Decor Trends Picture Room Living – Perihelionarts


images via Pinterest
NGJYRA TE MBYLLTA TE MUREVE DHE DOLLAPAVE
Per sa u perket ngjyrave te mureve te enterierit ne gjate ketij viti do te shohim se nuancat e ngjyres se hirit qe kan qene ne trend keto 10 vitet e fundit do te fillojne te zevendesohen me nuanca te ngjyres bejzh, pra perdorimin e nuancave te natyrore.

images via Instagram
Pastaje, gjithashtu do te ket perdorim te theksuar te ngjyrave te errta e posaqerisht atyre ngjyrave qe u gjasojne gurve te cmuar si e gjelberta e emeraldit, e kuqja si rubini, indigo e mbyllet etj. Do te thot edhe sa i perket perdorimit te ngjyrave cdo gje do te lidhet me natyren. Keto ngjyra pritet qe gjate ketije viti dhe metutje t’i shohim jo vetem neper accesor dekorativ ose neper mure, por edhe neper dyert e dollapave te kuzhines, rafte te dhomave te ndejes, biblioteka etj.images via Instagram

PLLAKAT – SI PIKA FOKALE NE KUZHINE DHE BANJO
Ne kete vit do te shohim qe pllakat e kuzhines te jen pika fokale ne kuzhine, pra ato do te vendosen jo vetem prapa dollapave te kuzhines por do te vazhdojne edhe pertej dollapave gjer ne tavan dhe do te jen me dizajne te theksuara qe zgjojne interesim dhe sjellin kenaqesi visuale.images via Instagram
KUZHINAT E ZEZA
Kur jemi tek kuzhinat, kete vit parashikohet qe te kemi dollapa te kuzhines me ngjyra te mbyllta e posaqerishte parashikohet te jen me ngjyre te zeze, e hirit e mbyllet dhe indigo. Edhepse kuzhinat e bardha kan dominu gjate nje periudhe relativisht te gjate, bota e dizajnit po e sheh kthimin e kuzhinave me ngjyre te zeze neper enterieret e shtepive dhe banesave. Kjo ngjyre eshte edhe praktike sidomos per familjet me femij dhe maca apo qen, sepse njollat shihen shume me lehte ne siperfaqet e bardha ndersa ne ngjyren e zeze njollat kamuflohen me lehte. Pra, parashihet qe te shohim shume e me shume kuzhina me dollape te zeza dhe me mure dhe banak te bardhe nga mermeri.


images via Instagram
DYSHEMET
Pritet qe gjate ketije viti te kemi nje kthese per sa i perket ngjyres se dyshemeve. Perderisa gjat ketyre 10 viteve te fundit kan dominu ngjyrat e mbyllta te dyshemeve, tani pritet qe dyshemete te jen te ngjyrave me te qelta, ngjyrave qe jane me te ngrohta dhe me te peraferta me ngjyrat natyrale te drurit; edhepse dyshemet me ngjyre te mbyllet prap do t’a ken vendin e merituar ne shtepit me stil te caktuar.
immage via Instagram

KADIFEJA (PLISHI)
Kadifeja ose Plishi si material multidimensional dhe luksoz do te jet nje nder materialet me te kerkuara ne vitin 2019. Pra nese ne kete vit e kemi palnifikuar te blejm ndonje kolltuk ose ndonje kanape, sofe ose cfardo ulese dhe nese deshirojme te jemi ne trend atehere e perzgjedhura duhet te jet nga kadifeja.
Mirepo, kadifen munde t’a inkorporojme ne dekorin e enterierit edhe permes jastekve dekorativ nga kadifeja, pastaj permes tabureve, mbulesave etj. pra per t’ju pergjigjur trendit te perdorim akcesor te ndryshem nga kadifeja ne menyre qe t’a sofistikojme hapsiren me kete material luksoz.
image via Instagram
image via Instagram

TAPETAT
Vendosja e tapetave neper mure do te jet nje prej trendeve qe do t’a karakterizoj kete vit. Posaqerisht jane tapetat me motive botanike (lule e gjethe) ato qe do t’i shohim te instaluara neper muret e ambienteve te brendshme gjate ketije viti. Per te gjith ata te cilet ju pelqejne, por nuk jan te gatshem qe t’a aplikojne kete trend ne teresi, atehere munde te fillojne me nje mur qe eshte pike fokale ne dhome dhe t’i ngjyrosin muret tjera me ngjyre qe e komplementon tapeten. Perpos tapetave me motive botanike, munde te pedoren edhe tapeta te nje ngjyre te caktuar por qe kan teksture si dhe ato me motive gjeometrike.


image via Pinterest
image via Instagram

MOBILJET ME LAKESA (HARKORE)
Per vite me radhe mobiljet qe jane perdorur per aredim kan qene kryesisht ato me kende te drejta dhe pa lakesa te theksuara. Ne kete vite pritet qe ky trend te ndryshoj dhe do te shohim shume e me shume sofa me forma te lakuara ose harkore. Perdorimi i ketyre mobiljeve qofshin ato sofa, fotele ose komoda, e bene qe hapsira te shfrytezohet me mire se sa me mobilje kendore, si dhe e bene qe hapsira te duket me e zgjeruar dhe me luksoze.

image via Instagram

DEKORET PUNE DORE
Me shtrirjen e trendit eko-chic, dekoret e punuara me metoden DIY (beje vet) si dhe te gjitha dekoret pune dore dhe ato artizanale do te cilesohen si shume te cmuara dhe do te jen pjese e rendesishme dekorative ne cdo hapsire.
Qofshin ato mobilje te vogla druri ose akcesore te ndryshem te punuar me dore, keto produkte punedore do e bejne ambientin me unik, me natyral dhe me te personalizuar. Fokusi i ketyre projekteve DIY eshte perdorimi i materialeve natyrore si dhe atyre materialeve te cilat jane miqesore me natyren, dmth qe nuk e demtojne ate. Pra gjate ketije viti do te shofim shume dekore nga druri qeramika, betoni, kashta , bambusi, leshi, linoja etj.Posaqerisht keto dekore do te jen perplot teksture dhe ngjyra natyrore.
image via Pinterest
image via pinterest

image via Instagram
image via Instagram

JASTEKET DEKORATIV
Jasteket dekorativ jan akcesor shume i perdorur ne dekorin e enterietit mirepo kete vit do te theksohet perdorimi i tyre e posaqerisht i atyre jastekve artizanal dhe punedore qe jane me plot teksture dhe nga materialet natyrore.


Joana Gaines Pillows

Joana Gaines Pillows
STILI BOHEMIAN – BOHO Chic
Eshte nje nder ato trendet e dizajnit qe vjen e shkon dmth perseritet nder vite, mirepo parashikimet jane qe ky stil do te kthehet me te madhe gjate vitit 2019 por me nje kthese, ku do te shohim shume detaje moderne ne kete stil. Do te kete shume lakesa per sa i perket mobiljeve dhe dekoreve, si dhe do te jet me i paster dhe me i ndritshem (me me pake raqe) dhe me shume shtresime te materialeve vibrante dhe me shume teksture.
images via Pinterest

Ky stil karakterizohet me perzierjen harmonike te elementeve te reja dhe te vjetra dekorative si dhe shtresimin e teksturave dhe ngjyrave per te krijuar keshtu nje ambient me plot spirit dhe per t’u kenaq ne cdo aspekt.
Natyra e ketije stili inkurajon perdorimin e elementeve dekorative qe jane organike dhe punedore dhe ne kete stil shume pak shofim elemente mobiluese te prodhuara masovikisht.

immage via pintrest


image via Instagram
MOBILJET TRANSPARENTE
Parashikimet jan se kete vit do te ket nje perdorim te gjere te mobiljeve transparente si karrika, banka, rafte, tavolina etj. pasi qe gjesendet nga ky material jane te lehta, nuk e nguflasin siperfaqen, dhe pasi qe jane transparente e bejne hapsiren te duket me e madhe dhe gjithashtu duken bukur e sidomos kur te shtresohen me tekstura te ndryshme si jastek plishi, peliqe artificiale etj.
image via Pinterest
image via Instagram
image via CB2

LULET DEKORATIVE TROPIKALE
Tashme e dime se cfare efeki qetesues ka gjelbrimi dhe natyra tek njeriu, andaje per te bere ate lidhjen me te theksuar me natyren, trendi kete vit do te jet sa me shume gjelbrim natyror ne ambientet e brendshme. Perpos efektit dekorativ e relaksues keto bime ndihmojne edhe ne pastrimin e ajrit andaj eshte edhe nje trend te cilin padyshim se secili ka me e perqafu me endje.
image via Pinterest
image via Instagram

Eshte mire qe t’i perdorim trendet si pikenisje per krijimin e stilit, mirepo shume me me rendesi eshte krijimi i nje dekori te personalizuar te ambientit i cili eshte autentik. Pra, me rendesi eshte qe t’a degjojme veteveten dhe te mendojme se cka na ben te ndihemi te lumtur, te relaksuar dhe rehat, si dhe cka e permireson ndjenjen e mireqenjes; t’a krijojme stilin tone personal qe na sjelle kenaqesi dhe gezim.

Behu autor i jetes tende. Krijoje stilin tend!

KY POSTIM PERMBAN TE DREJTA AUTORIALE. NDALOHET KOPJIMI I DHE RIPOSTIMI I TE NJEJTIT PA LEJE PARAPRAKE.JU FALEMNDERIT!

Intervista ne Miremengjesi Kosove – RTK Live ku diskutuam rreth kesaje teme:

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe!
Besa

Si t’i organizojme hapesirat e vogla qe te duken me te medha


Deshira e secilit prej nesh eshte qe te ket ne dispozicion sa me shume metra katrore ne banese apo shtepi sepse siq eshte ajo thenja popullore “sa me shlire aq me mire”, por shumica, e posaqerisht ne qytetet e medha, jetojne ne banesa me dhoma te vogla qe vertet eshte sfide per t’i arreduar.

Megjithate, mungesa e hapsires banuese nuk do te thot se kjo duhet te jet shkas qe banesa ose shepia jone te mos jet funkcionale ose te mos ket stil.

Edhe hapsirat me te vogla banuese mund te shendrohen ne ambiente te bukura e funkcionale nese i implementojme disa truqe te vogla qe e bejne hapsiren te duket me a madhe.

Pra ka menyra te ndryshme se si mund t’i shfrytezoni metrat katror te cilat i keni ne dispozicion ne menyre qe ta transformoni hapsiren tuaj te vogel ne nje hapsire te bukur e funkcionale te cilen e meritoni.

Nese e keni nje banese garsonjere per shembull nuk do te thot se mungesa e hapsires se bollshme te ju beje te ndiheni se jetoni ne nje dhome konvikti.

Pra, cila eshte zgjidhja? Hapi i pare eshte te shiqojme se cfare kemi ne ate dhome te vogel dhe se si i kemi aranzhuar mobiljet. Ndoshta vet menyra si i kemi aranzhuar mobiljet eshte ai problemi qe e bene dhomen e vogel, te ngulfatur dhe jofunkcionale. Per t’a areduar nje hapsire te vogel si garsonjera psh. eshte mire qe ajo hapsire te ndahet ne zona te ndryshme te shfrytezimit ne menyre qe t’a bejme multifunkcionale. Nese e kemi shtratin ne ate hapsire ta bejme qe dhoma mos te duket vetem si dhome fjetjeje. Pjesen tek shtrati e ndajme me ndonje gjysem muri, me ndonje raft librash ose paravan dekorues, dhe ne pjesen tjeter i vendosim mobiljet tjera si kolltuku, kanape e vogel, tavolinen etj.Perveq garsonjerave qe vertete kan shume pak hapsire banuese shpeshhere edhe banesat me me shume dhoma kan dhoma me siperfaqe te vogla, por fatmirsisht egzistojne disa zgjidhje te lehta qe ndihmojne qe t’i bejme qe keto hapsira te duket me re medha, me mikepritese dhe me me stil.

Ja edhe disa prej truqeve qe e bejne nje hapsire te vogel te duket me e madhe:

Ti kushtojme rendesi ndriqimit. Secila hapsire do te duket me e madhe poqese eshte e ndriquar mire qoft me ndriqim natyral ose artificial i cili medoemos duhet te jet i balancuar qe do te thot te vendosim ndriqim artificial aty ku zhvillohet ndonje aktivitet si ne trepezari, kendin e leximit, ne tavan etj. Ti menjanojme perdet e trasha dhe t’a lem driten natyrore te depertoj brenda. Te shtojme me shume llampa qofte ne mure, ne dysheme ose siper orendive ne ato vende ku ka nevoje dhe ku zhvillohet ndonje aktivitiet.

Perdet duhet te ken ngjyre te njejt sikurse ngjyra e mureve. Perdet qe kan ngjyre te njejt sikurse muret e bejne qe dhoma te duket me e madhe, e posaqerishte nese vendosim perde transparente, perde te holla qe mundesojne depertimin e drites. Poashtu, kur jemi tek perdet, ato duhet te vendosen jo menjiher siper dritares por ato duhet vendosur sa me afer tavanit, kjo e bene qe muret te duken me te larta, e me kete edhe hapsira do te duket me e madhe.

Te perdorim orendi qe jane te tejdukshme. Duke perdorur orendi nga materialet e tejdukshme gjesendet qe jane te vendosura prapa tyre do te duken shume me large dhe ne kete menyre krijohet ajo ndjena e hapsires. Orendit nga materialet e tejdukshme munde te jen tavolina e kafes ose e ushqimit, karrigat, tavolina anesore etj.


T’e perzgjedhim kolltuqe dhe sofa te cilat kane kembe. Kjo bene qe perfundi tyre te depertoi drita dhe te krijoi keshtu nje ndjenje te hapsires.


Te perzgjedhet nje palet te ngjyrave neutrale dhe te qelta. Kjo e bene qe, vizuelisht, hapsira te duket me e hapur dhe me e madhe. Por nese na pelqejne ngjyrat me te theksuara mund ti perdorim edhe ato, por me rendesi eshte t’a bejme implementimin e drejte te tyre si psh. te perdorim nuanca te te ndryshme te te njentes ngjyre, qe do te thot te perdorim palet monokromatike te ngjyrave.


Te kordinohen ngjyrat e mureve dhe mobiljeve. Kontrasti i ngjyrave e ben ndarjen e hapsires dhe e ben qe dhoma te duket me e vogel. Orendit jane me pake te dukshme dhe pershtaten me mire ne hapsire nese jan te ngjyres se njejt ose te ngjashme me orendit tjera ne dhome.

Te perzgjedhjen materiale te mobiljeve qe jane nje ngjyreshe ose kan te printuara detaje te vogla ne to.

Te perdorim pasqyra! Reflektimi ne pasqyre e ben qe hapsira te duket me e madhe. Sidomos preferohet te vendoset pasqyra perballe dritares ne menyre qe te reflektohet drita natyrore si dhe pamja nga jasht brenda.

Egziston nje rregull i vjeter qe thot se mobiljet e vogla ne hapsira te vogla jane gjeja e duhur, por nje ose disa gjesende te medha arreduese ne nje dhome te vogel shpeshere munde t’a beje qe nje dhome e vogel te duket me e madhe.

Te perdorim akcesor dekorativ te medhenje. Besoni apo jo por perdorimi i nje akcesori dekorativ te madh ne vend te disa te vegjelve ka efekt me te mire ne siperfaqe te vogla dh vizuelisht e ben qe hapsira te duket me e madhe. Mungesa e akcesorve dekorativ qofshin ato korniza ne mur ose akcdsor tjere nuk e bejne dhomen te duket me e vogel por e bejn te duket e zbrazet, pra edhe ne hapsira te vogla duhet medoemos te perdorim akcesor dekorativ.

Me rastin e vendosjes se mobiljeve ne dhome mos t’i mbeshtesim ato automatikisht per mure por te lem zbrazetire, sa na lejon mundesia, ne mes te murit dhe gjesendit mobilues. Nganjehere vendosja e tyre ne kend ose te rrethuara me hapsire pozitive e bene qe hapsira te duket me madhe.

Te perdorim mobilje multifunkcionale. Per shembull nje otoman me nje kapak ku munde te vendosim gjesende brenda munde te sherbej edhe si tavoline e sherbyese ne dhome edhe si vend per tu ulur kur kemi nevoje. Pastaj nje tavoline anesore perfundi se ciles mund te vendoset ndonje otoman i vogel apo nje trepezari me dimensione te vogla por me mundesi te hapjes jane zhghidhje te mira per nje hapsire te vogel.


Pra me ngjyra neutrale dhe me nje palete monokromatike te ngjyrave, me perdorimin e mobiljeve te duhura dhe me aranzhimin e drejte te tyre si dhe me perdorimin e ndriqimit natyror dhe atij artificial permes abazhureve interesante, hapsira e juaj e vogel nuk do te duket e ngulfatur. Te gjitha keto do t’a bejne qe hapsira e juaj e vogel te duket me funkcionale, me e hapur dhe me me stil.

Segmenti ne Miremengjesi Kosove RTK Live ku flas rreth kesaj teme

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe.

Besa

Dhoma e punes ose kendi e punes

Te kesh nje pune te cilen mund t’a ushtrosh nga shtepia eshte nje luks i vertete, mirepo me zhvillimin e teknologjise si dhe me ndryshimin e rethanave te jetes e punes shume shpejte eshte duke u rritur numri i profesioneve te cilat munde te ushtrohen nga shtepia, prandaje tani nje luks i tille i punes nga shtepia eshte plotesisht i mundshem.

Mirepo, problemi eshte se jo secili qe e ka luksin ta ket nje pune nga shtepia e ka edhe luksin qe t’a ket nje dhome te dedikuar enkas si dhome pune.

Megjithate me disa keshilla qe do t’i shpalosim ketu secili, qe e ka nje pune nga shtepia ose sjelle pune ne shtepi nga zyra ku punon, munde t’a krijoj nje vend super produktiv dhe te rehatshem te punes coft edhe ne nje hapsire shume te vogel.

Pra, edhe nese nuk e kemi ndonje dhome te zbrazet per te vendosur dhomen e punes, duhet te behemi kreativ dhe te gjejme hapsira perbrenda shtepise ose baneses qe t’a krijojme nje kthine pune.

Shpeshehere ne mungese te nje hapsire adekuate ku do ta vendosnim kendin e punes duhet t’i shfrytezojme hapsirat negative qe mund ti kemi, e poashtu te behemi inovativ me hapsirat qe normalisht nuk do t’i konsideronim per vendosjen e nje kendi te punes.

Ne munges te nje hapsires adekuate per dhome te punes, hapsirat alternative ku munde t’a vendosim nje kend e punes munde jen

Hapsira nen kulm
Bodrumi i shtepise
Ndonje pjese e koridorit
Hapsira nen shkalle
Dollapi ne mur
Ndonje kende ne dhome te qendrimit ditor, dhome te fjetjes ose kuzhine

Gjeja me e rendesishme me rastin e perzgjedhjes se nje kendi te tille eshte qe te sigurohemi se ka sadopak privatitet dhe eshte larg zhurmes se TVs, femijet ose bisedat e zhurmeshme te fqinjeve (ka edhe te atille). Eshte me rendesi qe anetaret e tjere te familjes te kuptojne se ai kend eshte zyra e juaj i punes sikurse edhe cdo zyre tjeter.


Perzgjedhni nje palet produktive te ngjyrave

Disa ngjyra jane me stimuluese se te tjerat. Ju munde te mendoni se ngjyrat neutrale, sic jane nuancat e gnjyres bezh, jane me produktive se te tjerat por ne te vertete keto nuanca munde te mos ju ndihmojne ne koncentrim ose te ju shtjerin energjine ende pa bere pune. Andaje, prefereohet te dekorohet hapsira e punes ose zyra me ngjyre, me tapeta, perde dhe dekor qe ju motivon dhe ju shtyne te punoni.

Ngjyra e verdhe (sarih) eshte njgyre optimistike, qe bie ne sy dhe qe e nxit kreativitetin andaj eshte e pershtatshme per shkrimtar, artist dhe disajner.

Ngjyra e kaltert eshte shume qetesuese por gjithashtu e motivon performancen. Ngjyra e bardhe eshte ngjyre neutrale stabile andaje munde te konsiderohet si ngjyre ne prapavije.

Nuanca e ndezur e se kuqes eshte e pershtatshme per personat qe jane me aktive gjate punes , kjo ingjyre shpejton te rahurat e zemres dhe evokon pasion.

Ngjyra e gjelber eshte e pershtatshme per ata qe punojne me nje orare me te gjate sepse kjo ngjyre evokon ndjenja qetesuese pa shkaketuar lodhje.

Perdorni mundesi te ndryshme te ndriqimit

Ndriqimi eshte mundesia me e mire per t’i bere qe hapsirat e vogla te duken me te medha. Nese egziston mundesia qe te vendoset zyra ose kendi i punes prane ndonje dritareje atehere kjo eshte shume mire sepse ndriqimi natyror eshte stimulues dhe e shton produktivitetin ne pune. Megjitate, shiqimi nga dritarja gjate punes munde te jet shperqendrues dhe te na pengoj gjate punes, andaj ketu vjen ne shprehje perdorimi i perdeve ose roletave te ndryshme qe t’i shmangemi ketyre e pengesave.

Ne mungese te drites natyrore perdorimi i ndriqimit artificial eshte imperativ, mirepo nese duhet te perdorim ndriqim artificial, me rastin e perzgjedhjes duhet te informohemi mire dhe te bejme perzgjedhjen e duhur. Dritat fluroshente, led psh. munde te jen shume te forta dhe te ju bejn te ndiheni sikurse ne ndonje zyre industriale, andaj poqat me drite natyrore jan me te preferuara. Llambat e tavolines, spot llambat si dhe ato te dyshemes jane ideale, e me perdorimin e kokave te llambave ne munde te nkorporojme edhe ngjyra stimuluese ne kendin e punes.

Shfrytezoni hapsirat vertikale

Dizajni eshte nje aspekt shume i rendesishem kur kemi te bejme me hapsira te vogla.
Ne menyre qe maksimalisht te shfrytezohet siperfaqja e metrit katror, preferohet te perqendrohemi te aranxhojme ne lartesi e jo ne siperfaqe. Vendosja e rafteve ne mure dhe nje tavoline te ngusht e cila eshte e perforcuar ne mur (floating) do te beje te mundshme shfrytezimin maksimal te siparfaqes. Pra t’i shmangemi perzgjedhjes se tavolinave dhe karrigave masive te cilat do t’a ngulfasin siperfaqen, e te fokusohemi ne karriga minimaliste por qe ofrojne komoditet. Gjithashtu edhe aksesoret ne keto kende duhet te jen te vogla duke filluar nga llambat, kompjuteri etj. Tani ne treg kemi tavolina prej me te ndryshmeve qofshin per nga madhesia, materiali e dizajni andaj padyshim se do ta gjejm nje qe i pershatet hapsires dhe stilit tone aredues.

Ja pra, kjo eshte e tera se cfare duhet te beni per te krijuar dhome pune ose nje kthine pune kudo ne shtepi apo banese.

Nese e krijoni nje dhome pune duke i perdorur ndonjeren nga keshillat tona, na shkruani dhe dergoni fotot se si doli dhoma juaj.

Nese nuk keni kohe te mereni me arredimin dhe kompletimin e nje kendi te tille ne shtepine ose banesen t’uaj na shkruani ne besagmblog@gmail.com dhe caktojeni nje termin qe te bisedoni me staffin profesional te BESA GM Interiors rreth ndihmes per arredimin e haspirave t’uaja.

Segmenti i RTK Miremengjesi Kosove ku diskutova rreth kesaj teme:

Disa ide reth arredimit te kendit te punes:
Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Studio Office Space Design On a Budget – ORC The REVEAL

Hello everyone! I’m so glad that you found yourself here today for the reveal of my Home Decor/Styling Studio Office Space. It has been, if I may say, a very short six week period along with a lot of sweat and hard work involved to transform this room from a modern farm house style sitting room into a chic, modern and stylish office where I will meet my clients to discuss and plan the projects that I will be working on.

This room which is now being used as an office is part of a two bedroom flat which is the premise of my Home Decor and Styling business branded as BESA GM Interiors. The other areas in this flat are also being utilised for various tasks associated with this business. This new location of my business is more central than the previous one, and I am happy that I will be operating my business from this location.

Almost every furnishing item used in this design project was either DIY’ed or previously owned by me or others. The only new purchases which I made to complete this project were the round mirror, the light pendant, and a few yards of fabric for pillows. The pillows were also designed and made by me, and I love them how they turned out.To cut down the costs, and to make this event even more challenging for me, I painted the walls and the window by myself, and the only thing I had to pay for was the costs for refinishing the floors. Moreover, I DIY’ed the stencil also, hence the costs went further down!

The wall art above the settee is the artwork from a local artist and these frames used to hung above my desk in my previous office space. I think that they look even better now above the small settee which is another slipcover DIY for this project. The settee used to be part of a small sectional and it is a hand me down piece which I fancied up with a black slipcover.

I used to have these two round black velvet chairs in my previous office space, and frankly I think that against this pretty stencilled wall they look gorgeous and way much better than in the previous space.


The DIY blush wool fabric pillows with a bias loose piping in navy look fabulous on these chairs as they added colour, texture and more comfort to the chairs.


I made these black and white geometric design pillows for another project but I will be using them in this space now. They added such a modern vibe to the room.The leopard print pillows, as well as the orange one were made for this project and I think that they make this settee look much more comfortable and modern.


The art above the desk is another DIY. I especially love how the featured stencil wall in front of my desk looks, so I wanted that the artwork that I intended to hung on that wall be somewhat see through.

To achieve the intended “see through” look I created these two pieces of artwork using quality preowned brass frames on which I placed double sided glass, in between of which I inserted geometric shapes of golden wrap paper. The result? Just what I wanted, and I love how these frames are cheering up that corner without holding any actual artwork; however, these are a true artwork to me now!

The floor lamp is an old lamp and altered its look a bit for this project. In one of my future posts I will be sharing how I changed the look of the lamp for the use in this project.

An existing carpet, as I showed in my previous post, was cut into a cowhide shape which turned quite nice and I think it really ties nicely together everything in the room.

So this is all what I could do in six weeks on a super limited budget, and considering the circumstances I think that I did OK. I hope that this may inspire someone out there to challenge herself/himself to tackle a big project on a super tight budget.

I want to thank Linda from Call It Home blog for organising the ORC event twice a year where we may inspire and get inspired from the featured designers and so many talented guest participants taking part in this event.

Just a small recap about the ORC event:

The One Room Challenge is a 6 week room makeover challenge for designers and bloggers In North America, all started by Linda from Call It Home blog.  There are 2 sides of this event. One side being the 20 selected designers competing for the win.  On the other side, there are hundreds guest participants like myself.  At the end of the 6 weeks, the editors of Better Homes and Gardens will select 2 guest participants to be FEATURED DESIGNERS in the 2019 Spring ORC challenge!

Now it is time for you to go and check the reveals from this event of the featured designers and guest participants. WARNING: you will WOW a lot!

Thank you for checking the REVEAL of my project.

P.S. To check the BEFORE of this room check my ORC Week ONE post!
This is the ro
To check the progress I made throughout this challenge you may check the ORC Week TWO, ORC Week THREE, ORC Week FOUR and ORC Week FIVE posts.

Besa

Studio Office Space Design On a Budget – ORC Week Five


As I am writing this post I am getting more nervous than ever, and I try to keep calm staring at my fall centrepiece on my coffee table that I recently DIY-ed and which I find to have such a calming effect on me. Even though I am almost done with all big tasks, such as painting, refinishing the floors, applying the stencil in feature walls, altering and installing the roller shades, altering the existing rug etc I am quite nervous about how my photos would turn out as the big day is approaching.

If you are new here, thanks so much for checking out my Studio Office Space Design On a Budget project.  You can check my first , second post, third and fourth one related to this project if you’d like to see or get reminded what I started with when I entered the One Room Challenge event and the progress thereafter.

My custom made mirror arrived and I am happy how it turned out. I wanted a huge round shape mirror but I couldn’t find the size I was looking for; thus, I ordered a custom made one. It is now hanging on the wall and I am loving it.

I wanted a completely different light fixture than the one in the picture, but it was expensive and I could not afford so I opted for this one which I purchased the other day and it is waiting for install.

I also made some pillow covers and they turned pretty nice.

I had a rug which was unused for quite some time and since it was a good quality I somehow resisted to give it away. I wanted to give this rug another chance so I altered it a bit so I could use it for this project.

I cut the rug in a cowhide shape and finished the edges in black.

So everything is pretty much finished and now I need to do some styling and then the photoshoot which I find to be the most challenging part of all.

Just a small recap about the ORC event:

The One Room Challenge is a 6 week room makeover challenge for designers and bloggers In North America, all started by Linda from Call It Home blog.  There are 2 sides of this event. One side being the 20 selected designers competing for the win.  On the other side, there are hundreds guest participants like myself.  At the end of the 6 weeks, the editors of Better Homes & Gardens will select 2 guest participants to be FEATURED DESIGNERS in the 2019 Spring ORC challenge! All featured designers and most of the guest participants work with various sponsors. I am not a lucky one to have a sponsor!

Now it is time to head over to One Room Challenge blog to check the progress the featured designers as well as guest participants made on their spaces in the week five of this event.
Besa

Studio Office Space Design On a Budget – ORC Week Four

Week four is here, and I am happy to show you the progress I have made so far in the room during the last week.

If you are new here, thanks so much for checking out my Studio Office Space Design On a Budget project.  You can check my first , second post and third one related to this project if you’d like to see or get reminded what I started with when I entered the One Room Challenge event and the progress thereafter.

There were a lot of DIYs that I tackled this week and, may I say, this week was much more labour intensive than the previous week.

First, I started with altering the store bought roller shades. I found grass cloth ones in black, just the right colour I was searching for and it was a pure luck to find them in stock at the store.

However, the shades were not the size I wanted, so I had to alter them to fit the size of the window. Beside altering the size of the shades, I also added a white stripe corner detail using the leftover fabric from the shades that I did for the windows of the work room.

Ideally, I wanted a one piece shade for this window, but I wasn’t such a lucky person to find the right size so I had to take what it was available in stock. I am happy with the end result as they fit perfectly in the window and have added a moody mode to the space.

After finishing the roller shade alteration, I started with the daunting stencilling job using a sharpie. The sharpies that I was using were not of a good quality as there were no good quality ones available for purchase.

I was so scared to start and do the first little square. It took me several attempts to start and I withdrew again, because I knew that if I mess this up, at the start, than it will get really, really messy and I have to redo the room again with the paint.

At one point I just had to take my chances and START! So I did, and it is not without a lot of challenges, and some cheating along the way, that I am keeping up with applying this stencil.


My DIY stencil is really sloppy, lacking the proper cut, precision and material, so it is very difficult to line it up and keep the straight line along the way. However, I have somehow managed how to deal with the way this pattern goes, so the whole thing does not get completely out of control. I hope that I will be able to complete this task without a major failure at the end. Wish me much luck guys!

The real challenge is to finish the corners. What I am doing is this; I cut a piece from the stencil which I, based on my estimation thought would work for finishing the corners, and I keep using it for the corners and at the top and the bottom of the wall. It is working pretty muchf OK so far.

If you do not want to go through the adventures I am going through with this stencil than you may purchase the proper one at this link.

Just a small recap about the ORC event:
 
The One Room Challenge is a 6 week room makeover challenge for designers and bloggers In North America, all started by Linda from Call It Home blog.  There are 2 sides of this event. One side being the 20 selected designers competing for the win.  On the other side, there are hundreds guest participants like myself.  At the end of the 6 weeks, the editors of Better Homes & Gardens will select 2 guest participants to be FEATURED DESIGNERS in the 2019 Spring ORC challenge! All featured designers and most of the guest partcicipants work with various sponsors. I am not a lucky one to have a sponsor!

Now it’s time to head over to the 20 featured designers and all the guest participants to check out their week four progress at One Room Challenge!

Besa

Studio Office Space Design On a Budget – ORC Week Three


The third week of One Room Challenge came faster than anticipated.
If you are new here, thanks so much for checking out my Studio Office Space Design On a Budget project.  You can check my first and second post related to this project if you’d like to see or get reminded what I started with when I entered the One Room Challenge event and the progress thereafter.

The beginning of the past week was quite labour intense for me as I was rushing to get the painting of the room done, and I am releived that this task is over.

I had to get it done fast as I had scheduled the floor refinishing company to come and do the floors. The old floors were in a terrible state and I was debating whether to refinish them or install the new flooring. At the end, driven by the nostalgia of this old building, I decided to keep the original flooring and refinish them.


The floors look so much better now!


The floor refinishing project was completed two days ago and I am proceeding with the prep work for painting the window.

Since the floors are refinished I was able to bring my office desk in and check how it will look into this new space, which is much smaller than my previous spacious studio premises.

I think that the desk will fit just fine. Now I need to get back to work and hopefuly by the end of the week to start with the stenciling job.

Just a small recap about the ORC event:
 
The one Room challenge is a 6 week room makeover challenge for designers and bloggers nationwide.  There are 2 sides to this coin.  One side being the 20 selected designers competing for the win.  On the other side of that same coin, there are guest participants like myself.  At the end of the 6 weeks, the editors of Better Homes & Gardens will select 2 guest participants to be FEATURED DESIGNERS in the 2019 Spring ORC challenge!  

I kindly invite you to take time and visit the One Room Challenge blog where you can check the progess made by the featured designers and other guest participants of the event.

Thank you for checking this blog.
Besa

Si T’a Dekorojme Shtepine ne Stinen e Vjeshtes


Vera e gjate, me plote gjelbrim dhe temperatura te larta ngadale po iken dhe se shpejti temperaturat do te bien, gjelbrimi do te venitet dhe natyra do te filloj te mer pamje krejtesisht tjeter.

Mirepo, edhe kjo pamja e re te cilen e mer natyra ne stinen e vjeshtes eshte po aq e bukur sa edhe pamja verore e natyres, por me nuanca krejtesisht tjera dhe me temperatura me te ulta.

Posa te fillojne keto ndryshime te pejsazhit ne natyre si dhe me ramjet e para te temperaturave, eshte koha te fillojme te mendojme se si te pershtatemi me keto ndryshime ne natyre dhe si t’i inkorporojme keto ndryshime stinore ne ambientet tona te brendshme apo te jashtme, ashtu qe t’a perjetojme sa me bukur kete stine.

Shumica e njerzve deshirojne te dekorojne per kete stine, por qe ne fillim ndeshen me ate pikepytjen e madhe se nga t’ja fillojne dhe cfare te perdorin per dekor vjeshtor.

Cfare te dekorojme dhe ku te fillojme?

Munde te fillojme me dekorimin siper oxhakut, ose perreth tije nese e kemi nje te tille:

Pastaje munde te bejme nje kompozicion dekorativ vjeshtor siper tavolines se kafes, e te gjithe e kemi nje te tille.

Nese e kemi ndonje komode ose tavoline konzolle (tavoline e ngushte dhe e gjate e mbeshtetur per mur) edhe aty munde te krijojme nje vinjet (aranzhim/kompozicion me gjesende dekorative). Edhe siper tavolines se ngrenjes gjithashtu munde te krijojme vinjet te bukur vjeshtore.

Hapsire tjeter ku preferohet dekori vjeshtor eshte edhe hapsira tek hyrja ne shtepi si dhe dera e hyrjes e cila munde te dekorohet me ndonje kurore te punuar nga gjethet e thata ose elemente tjera natyrore qe jane karakteristike e stines se vjeshtes.Ne hapsiren tek dera e hryjes munde te vendosim vazo me lule sezonale, kunguj te formave e madhesive te ndryshme, lanterna me qirinje etj.Cfare te perdorim per dekor vjeshtor?

Elementet natyrore te stines jane ato me adekuatet per nje dekor vjeshtor.

Vjeshta vjen me ngjyra shume te bukura, prandaj te fillojme me ato cfare na sjelle ajo vet. Gjethet me ngjyra e bukura, pastaje dege te drunjeve te formave dhe ngjyrave interesante jane nje prej elementeve dekorative te cilat i gjejme coft ne oborret tona ose gjetiu.

I aranzhojme ato bukur neper vazo te qelqit ose vazo tjera dhe keshtu ne menyre instante e kemi nje dekor vjeshtor te dhuruar nga natyra pa pagese.

Pastaje me gjethe dhe lule te thata dhe degeza te drunjeve, copeza te drunjeve munde krijojme vete gjesende dekorative qe do t’i perdorim per krijimin e vinjeteve te ndryshme qofte siper oxhakut, tavolines se kafes, siper komodes etj.

Poashtu kungujt e formave, madhesive dhe ngjyrave te ndryshme jane nje prej elementeve dekorative shume te perdorura per stinen e vjeshtes. Lulet si krizantemat e kopshtit (Chrysanthemum) ose mums jane lule karkteristike te kesaj stine dhe keto jane shume te pershtatshme, ne kombinim me kungujt, per dekorin e hapsires perreth hyrjes se shtepise, ndonje kend ne kopsht, pastaj ne dekorin e ballkoneve, terrasave etj.

Ne haspirat ku qendroni munde te sjellni jastek dekorativ dhe mbulesa te kendshme e te buta. I gjeni ato ne nuanca te portokallit, ngjyre, arit, nuanca te kaftes per nje dekor me klasik tradicional, ose ngjyres bezh, kafet dhe te zeze per nje dekor me modern.

Me kellef te jastekve te materialeve me te trasha dhe mbulesave me theke munde te sjellim edhe teksture e cila eshte shume me rendesi per kete stine sepse e krijon ate ndjendjen e ambient te ngrohte ne ditet dhe netet e fresketa te vjeshtes. Per te kursyer, ne mund te qepim ose te blejme kellefe te jastekve te ngjyrave sezonale dhe ti vendosim ne jasteket dekorative egzistues.

Qirinjet aromatik, e sidomos ata me arome kanelle, qokollade, kafeje, etj, jane gjithashtu elemente qe duhet patjeter t’i inkorporojme ne dekorin vjeshtor. Drita e bute dhe aroma e kendshme e tyre krijojne atmosfere te ngrohte dhe japin ndjenje relaksuese.

Shumicen e elementeve dekorative per kete stine munde ti gjejme ne shtepi ose t’i krijojme vet me pak shpenzime, keshtu qe edhe me keto keshilla bazike dhe praktike te shtjelluara me larte besoj se secili, shpejte dhe lehte, munde te krijoj vet nje dekor vjeshtor brenda dhe jashte shtepise se tije/te saje.

Nese e krijoni nje dekor vjeshtor ose veq me e keni krijuar nje te tille ju ftoj qe ta ndani me ne!

Ju falemiderit qe vizituat kete faqe.

P.S. Teksti i ketije posti se bashku me fotot jane e drejte autoriale e BESA GM Ineteriors.
Besa