How To Celebrate a Valentine’s Day At Home

4
There are a million ways to celebrate Valentine’s Day. Some people keep it classic with a romantic date night, and some make it all about the kids….This year, would be a great idea to have a casual and festive dinner party with family and friends – this heartfelt holiday doesn’t have to be all about romance. Plan a simple menu, play a fun game featuring your favorite love songs, and celebrate LOVE.

Here are a few tips for making your Valentine’s Day party festive and fun at home:

Use something unexpected… meaning, put a unique twist on Valentine’s Day decor. For example, use or decorate ordinary home items to use them as backdrop or table decor. For this featured decor, I decorated a simple black tray with pink roses made from kitchen paper napkins, lined it with a marble contact paper and it turned quite pretty. It really made a big impact in the whole decorating scheme, so I decided to share the tutorial in my previous post.

23
16
Mix and match your china to achieve that casual and fun look. Use unusual items as centrepiece, like these gravy bowls, and a red cup used as a vase.
8
4
Do not be afraid to use what you find around the house; you will be surprised how things will beautifully come together once you are done with with decorating.
29

6
9
6
7
Show the love – A welcoming table inspires a casual and comfortable vibe for guests. Add a “sweet touch” by placing a golden heart sticker to the glasses, so guests feel the love as soon as they sit down. Also decorate the dining chairs with DIY puffy hearts, tutorial of which I shared here.
19
18
17

Serve up selection of dishes. Create a menu consisting of various items or suggest guests bring a side dish to turn your dinner or brunch into a potluck! Remember to ask everyone in advance what they’ll bring so you don’t end up with a menu of only sweet or savory items.
13
22
23

26

Happy Valentine’s Day good people!

Besa

Si t’a kremtoni diten e Shen Valentinit ne shtepi

Ka qindra menyra se si te kremtohet dita e Shen Valentinit. Disa e preferojne ate menyren klasike me nje darke romantike ne ndonje restoran, disa kremtojne me femijet e tyre etj. Kete vit ndoshta do ishte ide e mire shenimi i kesaje dite me nje darke jo formale e festive me familjen dhe shoqerine – kjo kremte nuk duhet te jet ekskluzivisht romantike. Planifikoni nje meny te thjeshte, shkembeni tregime kur jeni ndier te dashtun nga familja dhe shoqeria si dhe kur dhe keni shpreh dashni, degjoni kenge qe ju perkujtojne ato momente, dhe me nje fjale kremtoni DASHNINe.

Ja edhe disa keshilla praktike qe kremta te cilen e organizoni te duket me festive dhe qe te sjelle kenaqesi tek te gjite te pranishmit:

Krijoni dekore te papritura ….kjo nenkupton, beni dekore te pazakonta per kremten e Shen Valentinit. Per shembull, perdorni ose dekoroni gjesendet e zakonshme shtepiake e cilat do ti perdorni ne dekorin e prapavise se tavolines ose si dekor qendror te tavolines. Per kete dekor une e dekorova nje tabake te rrumbullaket ne skajet e se ciles vendosa lule rose te punuara nga salvetat e kuzhines. Gjithashtu, tabaken e mbeshtolla me leter vetengjitese me dukje te mermerit dhe ne mes vendosa nje zemer ngjyre ari. Kjo me te vertete beri nje impakt te madh ne dekorin e gjithmbarshem, andaje edhe i postova ketu instrukcionet se si mund t’a beni edhe ju nje te tille.

Beni kombinime te ndryshme te pjatave qe i keni qe te krijoni
dukje jo formale te tavolines. Perdorni gjesende jo te zakonshme per dekorin qendror te tavolines; ja si keto ene per salce si dhe nje filgjan i kuq i perdorur si vazo. Mos keni frike te perdorni gjesende qe i gjeni neper dollape ose sirtare perreth shtepise; do te befasoheni se cfare do te gjeni ne shtepi dhe se si gjerat do te lidhen bukur kur te keni perfunduar me dekorimin.

Tregoni dashni – Nje tavoline jo formale e mikepritese ne dekorimin e se ciles inkorporoni simbole te kesaje kremte, ZEMRAT, vertet se do t’i beje te pranishmit te ndihen shlire dhe te lumtur. Vendosni detaje te lezetshme si keto zemra vetengjitese ne gotat e pijes, si dhe keto zemra te kuqe te punuara me material dhe te cilat mund t’i vendosni ne karrika dhe kudo tjeter. Ato mund t’i punoni vet duke u sherbyer me instrukcionet te cilat i kam postuar vitin e kaluar ketu.

Sherbeni ushqime te llojllojshme dhe te lehta – Krioni nje meny qe konsiston ne ushqime te llojllojshme ose e beni nje lloj pjate kryesore vet dhe kerkoni nga te tjeret te bien pjata anesore keshtu qe edhe asnjeri nuk do te lodhet shume me pregaditjen e ushqimit dhe secili do te kenaqet me ndejen. Eshte mire qe paraprakisht te konsultohet secili se cfare do te sjelle ne menyre qe mos te perfundojme vetem me embelsira ose vetem me gjellera.
13
24
Gezuar Shen Velentini!

Besa

2 thoughts on “How To Celebrate a Valentine’s Day At Home

  1. why did you have to make things so lovely! You’ve got me over here wanting to do a little heart stuff knowing dang on well I don’t feel like it lol…thankfully I got yours to look at.. 😊 it’s all perfectly done..just enough red and not overpowering..

    1. Thank you Jamala, I am so glad you liked it. Thanks for noticing the “right amount of red” thing, because this was exactly what I was careful about when designing this theme. THanks again and have a great week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: