Reading Corner – How to Set It Up


image via pinterest
The summer weather started fading and leaves will soon change color, so it’s time to gear up for cold and cozy fall and winter weather. For many people, this means picking up a pumpkin spice latte, starting a fire, and, if you’re lucky, curling up under a blanket with a good book.

Is there anything better than reading a good book while you are tilted in your favorite comfortable chair, away from reality and everyday stressful life in the fantastic adventures of literary stories and worlds? I think there isn’t, so why not setting up a reading nook for that matter!

Creating a reading nook in your home will prove to be one of the most rewarding interior decisions. It will always serve as a cozy getaway within your home, an invitation to wind down and relax after a stressful day and a motivation to get started on that big pile of books that’s been sitting on your coffee table!

Tipps for Creating a Reading Corner

Location
There are a few great options for creating a reading corner. Some people like to choose a  space under the stairs to convert, and others like to choose a window seat that gets tons of natural light. Even a closet can be converted into a reading corner. Make sure that your planned area will blend well with the aesthetic of your home.

Pick the Right Spot for a Reading Corner
Reading corners take up a very little footage space. The right spot can be an unused corner in your bedroom, living room or even extra space in a hallway. Before you pick a spot for your reading nook, consider how you feel in the space: Can you make it cozy and comfortable? Will it be quiet? And if you’re cramped and in a space with a lot of interruptions, it will be difficult to get comfortable and focus.

Seating
The key word for your reading corner is comfort. Create comfortable seating area that allows you to relax and to get lost in the pages of a book. Try to keep the style of the chair similar to the surrounding furnishings, but be open to shape and color and consider reupholstering a favorite chair. A chaise lounge will allow you to stretch out, while a cozy chair with foot rest or recliner may work with the room better.

Lighting
While a reading nook with a lot of natural light works best, a good reading lamp or wall sconce can create the cozy feel your space needs. So try a light with a few settings so you can adjust the lighting depending on the time of day and your needs.

Table Space
A small refinished table placed against a reading chair is a must for a reading corner. It will allow you to keep a cup of hot cocoa or tea nearby, or why not a glass of wine also. You can also use the table for a small plant or a vase of flowers. And every object placed in your reading nook should create a relaxing environment.

Reading is a great way to relax, but a reading nook, book nook or reading corner is also a way to add a little comfort and charm to your home.

Here are some beautiful ideas of reading nooks designs hopefully to motivate you to create your own!

Update: My appearance live on RTK Morning Show talking about reading corners in Interior Design

Thank you for visiting this site!

Besa GM
images via pinterest
Reading corners for litle ones

Kendi i Leximit – Si t’a krijojme ne te tille

Veres po i afrohet fundi, e se shpejti gjethet fillojne te ndryshojne ngjyren. Vrantesirat, shiu dhe te ftohtit do te zevendesojne diellin dhe freskine e mbremjeve verore, andaje eshte kohe te fillojme te mendojme te pergaditemi qe sa me kendshem t’a kalojme kohen e ftofte qe sjell vjeshta dhe dimri!

Per shume kend kenaqesia dimerore munde te jet ndezja e zjarit ne oxhak, ose thjesht strukja nen batanije te bute e te ngroht, ne nje vend komod me nje cokollades te nxehte, caj ose kafe ne njeren dore dhe nje liber te mire ne doren tjeter.

A ka kenaqesi me te mire se te jesh duke e lexuar nje liber te mire perderisa je e ulur ne nje ulese komode qofte ai kolltuk, divan ose shtrat ditor qe te ben te largohesh nga realiteti dhe stresi ditor dhe te futesh ne boten, storjet ose aventurat fantastike qe t’i ofron libri? Une mendoj qe s’ka gje me te mire se kjo, andaj pse mos ta krijojme nje kend leximi!

Krijimi i nje kendi te leximit ne shtepi ose banese do te jet nje preje vendimeve me te mira ne kuader te aredimit e enterierit. Ky kend gjithmone do te sherbej si nje ikje e kendshme nga perditshmerija, perbrenda shtepise s’uaj, nje ftese qe te shkosh aty dhe te ralaksohesh pas nje dite te lodhshme dhe me stres, si dhe nji motivim per te filluar leximin e librave te grumbulluara per lexim dhe studijim.

Cfare te kemi parasysh me rastin e krijimit te kendit te leximit!

Lokacioni
Ka opcione te shumta per krijimin e kendit te leximit. Disa e perzgjedhin qe ky kend te jet afer dritares dhe ta krijojne nje ulese aty, disa e krijojne nje kend te tille perfundi shkalleve, te tjeret kete kend e krijojne ne dhome te dites apo te fjetejes, e disa edhe ne koridor ku ka hapsire te mjaftushme; pra mundesite jane te pafund!

Zgjedhja e vendit adekuat te kendit te leximit
Kendi i leximit kerkon shume pak hapsire dhe vend adekuat mund te jet ndonje kende i paperdorur ne dhomen e gjumit, dhomen e dites, ndonje extra hapsire ne koridor etj. Para se te perzgjedhni kthinen per kendin e leximit konsideroni se si do te ndiheni ne ate vend, dhe se a do te mund te beni ate vend te kendshem dhe te rehatshem? A do te jete qetesi ne ate vend? A do te kete qarkullim te shpesht ne ate hapsire, se poqese do te nderpreheni shpesh ne lexim, atehere do te jet e veshtire qe te fokusoheni dhe te ndiheni komod.

Vendi ku ulemi
Gjeja kyqe ne kendin e leximit eshte eshte komoditeti. Eshte me rendesi qe te krijojme nje vend te rehatshem te uljes i cili do te na ndihmoj qe te relaksohemi dhe humbemi ne faqet e librit. Kjo mund te jet nje karrige e rehatshme e leximit, ndonje kolltuk i rehatshme ndonje otoman i zgjatur i vendosur ne ndonje kend te pershtatshem per lexim etj. Me rendesi eshte, gjithashtu qe stili dhe dizajni i kariges se kendit te leximit te pershtated me mobiljet egzistuese. Otomoani i zgjatur do te na mundesoj qe t’i zgjasim kembet dhe te marim pozite komode gjate leximit, por edhe ndonji karige ose kolltuk me nje jastek dyshemeje ku mund ti vendosim shputat gjate leximit do te ket efekt te njejt relaksues.

Ndriqimi
Perderisa nje kend leximi me ndriqim natyral do te ishte ideal, nje llambe leximi ose llambat ne mure do te mundesojne ndriqim adekuat si dhe do te krijojne nje ndjenje te kendshme qe i nevojetet asaj hapsireje. Pra, ne mungese te drites natyrale ne kendin e leximit munde te instalohet nje llamb (mundesisht spot) me potenciometer ku do te kontrollohet sasia e nevojshme e drites gjate leximit.

Tavolina e vogel
Nje tavoline e vogel sherbyese e vendosur pran karriges ose kolltukut te leximit eshte e domosdoshme ne kendin e leximit. Kjo do te na mundesoi qe aty ta vendosim librin gjate pauzave te leximit si dhe ta mbajme aty pijen tone te preferuar, qoft ai nje caj, cokollade e nxehte ose pse jo edhe nje gote vere, gjithashtu. Aty munde te vendoset edhe ndonje vazo me lule te fresketa ose ndonje ndonje lule ne saksi. Cdo objekt i vendosur ne kendin e leximit duhet te krijoj nje ambient relaksues dhe te kendshem.

Leximi eshte nje menyre e persosur per tu relaksuar, por ne te njejten kohe kendi i leximit i dizajnuar mire eshte poashtu nje menyre e mire qe te shtojme komoditet dhe sharm ne ambientet tona.

Ne fotot me larte i gjeni disa ide shume te bukura te disajnit te kendit te leximit, ide te cilat, shpresoj, do te ju motivojne qe te krijoni nje per veten tuaj.

Ne videon me poshte e gjeni paraqitjen time ne RTK Live _ Miremengjesi Kosove ku diskutuam per kete teme.

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe!

Besa GM

2 thoughts on “Reading Corner – How to Set It Up

  1. Deshire e madhe per te patur nje “CORNER ” leximi në ambientin ku jeton. Besa si zakonisht me shijen e përkryer na prezanton ambiente shumë te dëshirueshme!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: