DIY Valentine’s Day Flower Wall Decor

11
I love everything that goes into party planning from styling the interiors and the table for my guests to cooking up the perfect dishes to serve, and I am happy to share with you some great ideas and tips for creating a fun + festive Valentine’s Day brunch or dinner party .

When it comes to styling an interior or a holiday party for your family and/or friends there are a few key elements to think about. First off, figure out where you are going to set up your table and what type of backdrop you want to create to set the stage. I always love a visual backdrop whether it be a festive garland or something on a larger scale. Make a big impact by re-creating this eye catching flower wall hanging decor… you only need a few simple items and it’s surprisingly easy!

WHAT YOU NEED:

paper napkins – pink
glue gun
paper clip gun
self adhesive paper – gold
self adhesive paper— marble look
round shape tray

DIRECTIONS:

Start with cutting three different sizes of petals.The size of the petals depends on how big you want the flowers to be. Make slits, about 2 cm deep, at the bottom of each petal. Start working with largest petals. Place one end of the cut petal above the other and secure it with paper clip gun. Do the same with all other petals, by creating the groups of three. Start assembling two sets of each size of the petals. Glue three different sizes of petals on top of each other, and you will end up with a pretty looking flower. Fluff the petals by separating napkin layers. For this project I used 12 flowers.
thumb_img_0440_1024
thumb_img_0442_1024

thumb_img_0441_1024

Get a a round tray. Flip it back and layer it with a self adhesive marble look paper. Using self adhesive gold colour paper, draw and cut a little heart shape, and stick it in the middle of the tray. Start gluing the flowers around the tray edge. Your wall hanging decor is ready to by hung.
thumb_img_0443_1024

thumb_img_0444_1024
1a
11
10
Make sure to check back tomorrow as we share all of the details fot this Valentine’s Day party theme.
3
Thank you for visiting.

Besa

Dekor Muri me metoden Beje Vet (DIY) per diten e Shen Valentinit

Te gjithe neve na pelqejne interieret e dekoruara bukur per kremtat e ndryshme pergjate vitit, andaje edhe ambinetet tona padyshim se e meritojne nje dekor te lehte me rastin e kremtes e cila si epiqender e ka dashurine.

Kur eshte fjala per dekorin fesiv te enterierit ose organizimit te ndonje ahengu per familjen ose shoqerine, jan disa elemente kyqe qe duhet t’i kemi parasysh. E para, te percaktohemi se cilen pjese te hapsires do t’a dekorojme pastaje ku do t’a vendosim tavolinen e ushqimit, si dhe cfare do te vendosim si prapavije te tavolines. Une i preferoj dekoret ne prapavije qe bie ne sy, e qe munde te jet ndonje xherdan dekorues (garland) ose ndonje dekor tjeter i cili mund te varet ne mur sikurse ky te cilin e bera shume shpejte dhe lehte.

JU NEVOJITEN

Salveta letre – roze
ngjites i nxehte
kapse letre
leter vetengjitese- ngjyre ari
leter ngjitese – dizajn mermeri
tabake e rrumbullaket

PERPUNIMI
Filloni me prerjen e petaleve ne tre madhesi te ndryshme. Madhesia e petaleve varet nga ajo se sa te medha do t’e deshironit t’i keni lulet. Ne pjesen e poshtme te petaleve e beni nje carje te vogel ne mes (shih fotot) dhe filloni me palosjen e pjeses se poshtme te petalit duke e vendosur njeren siper tjetres dhe duke i kapur me kapese letre (stapler). Filloni me petalet me te medha dhe vazdhoni me madhesite tjera sipas radhes. I bashkoni nga tre petale ne nje vend dhe pastaje i bashkoni nga dy grupe te tilla se bashku. Vazhdoni me bashkimin e petaleve duke vendosur siper njera tjetres palet e petaleve te tre madhesive te ndryshme dhe do te perfundoni me nje lule te bukur. I shprishni petalet duke i ndare shtresat e salvetes se letres. Per kete projekt ju nevojiten 12 lule.

E merni nje tabake te rrumbullaket. E ktheni ne pjesen e pasme dhe siper saje vendosni letren e prere vetengjitese. E preni gjithashtu nje zemer nga letra vetenghitese me ngjyre ari dhe e vendosni ne mes. Filloni ti ngjisni lulet perreth tabakes, dhe dekorimi i juaj i murit eshte gati.

Mos haroni t’a vizitoni kete faqe neser, pasi qe do te bejme postimin e detajeve tjera festive te dekorit per kremtimin e Shen Valentinit.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

5 thoughts on “DIY Valentine’s Day Flower Wall Decor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: