DIY Spring Flowering Bulb Arrangement

I love spring! This winter was pretty harsh here in Pristina, Kosova and even though the spring is just around the corner I am impatiently awaiting for the weather to improve, and to start seeing all those pretty bulbs make their way through the soil, and prettify my garden.

However, this does not mean that I had to wait and do nothing until spring comes! Last weekend I picked up a couple of vases filled with hyacinth in a local market and rearranged them in hurricane vases. They came pretty nice and really turned my home on a spring mode. They look pretty and have filled my home with a beautiful scent.

To make this arrangement you will need:

hurricane vase or any other glass vase
white sand
any kind of flowering bulbs – I used hyacinth bulbs

Place a generous amount of sand in a vase. Make a shallow hole in the middle of the sand, and place the bulbs. Add some remaining soil to fill the gaps between bulbs, and you are done.


Thank you for visiting,

Besa

Beje Vet – Aranzhman pranveror i zymbylit

Me pelqen shume stina e pranveres! Ky dimer ishte shume i ftohet dhe i gjate ne Prishtine, Kosove e edhe pse pranvera gati sa nuk ka ardhe, une me padurim jam duke pritur qe koha te permirsohet dhe ti shof te gjitha ato lule te bukura pranverore, qe i mbolla ne vjeshte, te ken mugulluar dhe te jen qele per t’a zubukuru kopshtin tim.

Megjithate, kjo nuk do te thot se une duhej te mbetesha pa bere gje ne pritje te pranveres. Vikendin qe shkoj i bleva dy saksi me zymbyla te posa dale nga bulbat e qe shpejt filluan te qelin. E bera rearanxhmanin e tyre duke i voendosur ne vazo te gjata qelqi. Dolen shume bukur dhe vertet e sollen pranveren brenda shtepise e posaqerisht e mbushen tere shtepine me ere te kendshme pranverore.

Per t’a bere nje aranzhman te tille ju nevojiten:

vazo e gjate qelqi
zalle me ngjyre te qelte
cfardo lloj lule pranverore nga bulbat- une perodora zymbyla

Vendos nje sasi te konsiderueshme te zallit ne vazo. Beje nje vrime te ceket ne zalle dhe vendosi lulet. Shto sasi te vogel te dheut per t’i mbushur zbrazetirat ne mes te bulbave, dhe aranzhmani i luleve eshte gati.

Faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: