How To Celebrate a Valentine’s Day At Home

4
There are a million ways to celebrate Valentine’s Day. Some people keep it classic with a romantic date night, and some make it all about the kids….This year, would be a great idea to have a casual and festive dinner party with family and friends – this heartfelt holiday doesn’t have to be all about romance. Plan a simple menu, play a fun game featuring your favorite love songs, and celebrate LOVE.

Here are a few tips for making your Valentine’s Day party festive and fun at home:

Use something unexpected… meaning, put a unique twist on Valentine’s Day decor. For example, use or decorate ordinary home items to use them as backdrop or table decor. For this featured decor, I decorated a simple black tray with pink roses made from kitchen paper napkins, lined it with a marble contact paper and it turned quite pretty. It really made a big impact in the whole decorating scheme, so I decided to share the tutorial in my previous post.

23
16
Mix and match your china to achieve that casual and fun look. Use unusual items as centrepiece, like these gravy bowls, and a red cup used as a vase.
8
4
Do not be afraid to use what you find around the house; you will be surprised how things will beautifully come together once you are done with with decorating.
29

6
9
6
7
Show the love – A welcoming table inspires a casual and comfortable vibe for guests. Add a “sweet touch” by placing a golden heart sticker to the glasses, so guests feel the love as soon as they sit down. Also decorate the dining chairs with DIY puffy hearts, tutorial of which I shared here.
19
18
17

Serve up selection of dishes. Create a menu consisting of various items or suggest guests bring a side dish to turn your dinner or brunch into a potluck! Remember to ask everyone in advance what they’ll bring so you don’t end up with a menu of only sweet or savory items.
13
22
23

26

Happy Valentine’s Day good people!

Besa

Si t’a kremtoni diten e Shen Valentinit ne shtepi

Ka qindra menyra se si te kremtohet dita e Shen Valentinit. Disa e preferojne ate menyren klasike me nje darke romantike ne ndonje restoran, disa kremtojne me femijet e tyre etj. Kete vit ndoshta do ishte ide e mire shenimi i kesaje dite me nje darke jo formale e festive me familjen dhe shoqerine – kjo kremte nuk duhet te jet ekskluzivisht romantike. Planifikoni nje meny te thjeshte, shkembeni tregime kur jeni ndier te dashtun nga familja dhe shoqeria si dhe kur dhe keni shpreh dashni, degjoni kenge qe ju perkujtojne ato momente, dhe me nje fjale kremtoni DASHNINe.

Ja edhe disa keshilla praktike qe kremta te cilen e organizoni te duket me festive dhe qe te sjelle kenaqesi tek te gjite te pranishmit:

Krijoni dekore te papritura ….kjo nenkupton, beni dekore te pazakonta per kremten e Shen Valentinit. Per shembull, perdorni ose dekoroni gjesendet e zakonshme shtepiake e cilat do ti perdorni ne dekorin e prapavise se tavolines ose si dekor qendror te tavolines. Per kete dekor une e dekorova nje tabake te rrumbullaket ne skajet e se ciles vendosa lule rose te punuara nga salvetat e kuzhines. Gjithashtu, tabaken e mbeshtolla me leter vetengjitese me dukje te mermerit dhe ne mes vendosa nje zemer ngjyre ari. Kjo me te vertete beri nje impakt te madh ne dekorin e gjithmbarshem, andaje edhe i postova ketu instrukcionet se si mund t’a beni edhe ju nje te tille.

Beni kombinime te ndryshme te pjatave qe i keni qe te krijoni
dukje jo formale te tavolines. Perdorni gjesende jo te zakonshme per dekorin qendror te tavolines; ja si keto ene per salce si dhe nje filgjan i kuq i perdorur si vazo. Mos keni frike te perdorni gjesende qe i gjeni neper dollape ose sirtare perreth shtepise; do te befasoheni se cfare do te gjeni ne shtepi dhe se si gjerat do te lidhen bukur kur te keni perfunduar me dekorimin.

Tregoni dashni – Nje tavoline jo formale e mikepritese ne dekorimin e se ciles inkorporoni simbole te kesaje kremte, ZEMRAT, vertet se do t’i beje te pranishmit te ndihen shlire dhe te lumtur. Vendosni detaje te lezetshme si keto zemra vetengjitese ne gotat e pijes, si dhe keto zemra te kuqe te punuara me material dhe te cilat mund t’i vendosni ne karrika dhe kudo tjeter. Ato mund t’i punoni vet duke u sherbyer me instrukcionet te cilat i kam postuar vitin e kaluar ketu.

Sherbeni ushqime te llojllojshme dhe te lehta – Krioni nje meny qe konsiston ne ushqime te llojllojshme ose e beni nje lloj pjate kryesore vet dhe kerkoni nga te tjeret te bien pjata anesore keshtu qe edhe asnjeri nuk do te lodhet shume me pregaditjen e ushqimit dhe secili do te kenaqet me ndejen. Eshte mire qe paraprakisht te konsultohet secili se cfare do te sjelle ne menyre qe mos te perfundojme vetem me embelsira ose vetem me gjellera.
13
24
Gezuar Shen Velentini!

Besa

Advertisements

DIY Valentine’s Day Flower Wall Decor

11
I love everything that goes into party planning from styling the interiors and the table for my guests to cooking up the perfect dishes to serve, and I am happy to share with you some great ideas and tips for creating a fun + festive Valentine’s Day brunch or dinner party .

When it comes to styling an interior or a holiday party for your family and/or friends there are a few key elements to think about. First off, figure out where you are going to set up your table and what type of backdrop you want to create to set the stage. I always love a visual backdrop whether it be a festive garland or something on a larger scale. Make a big impact by re-creating this eye catching flower wall hanging decor… you only need a few simple items and it’s surprisingly easy!

WHAT YOU NEED:

paper napkins – pink
glue gun
paper clip gun
self adhesive paper – gold
self adhesive paper— marble look
round shape tray

DIRECTIONS:

Start with cutting three different sizes of petals.The size of the petals depends on how big you want the flowers to be. Make slits, about 2 cm deep, at the bottom of each petal. Start working with largest petals. Place one end of the cut petal above the other and secure it with paper clip gun. Do the same with all other petals, by creating the groups of three. Start assembling two sets of each size of the petals. Glue three different sizes of petals on top of each other, and you will end up with a pretty looking flower. Fluff the petals by separating napkin layers. For this project I used 12 flowers.
thumb_img_0440_1024
thumb_img_0442_1024

thumb_img_0441_1024

Get a a round tray. Flip it back and layer it with a self adhesive marble look paper. Using self adhesive gold colour paper, draw and cut a little heart shape, and stick it in the middle of the tray. Start gluing the flowers around the tray edge. Your wall hanging decor is ready to by hung.
thumb_img_0443_1024

thumb_img_0444_1024
1a
11
10
Make sure to check back tomorrow as we share all of the details fot this Valentine’s Day party theme.
3
Thank you for visiting.

Besa

Dekor Muri me metoden Beje Vet (DIY) per diten e Shen Valentinit

Te gjithe neve na pelqejne interieret e dekoruara bukur per kremtat e ndryshme pergjate vitit, andaje edhe ambinetet tona padyshim se e meritojne nje dekor te lehte me rastin e kremtes e cila si epiqender e ka dashurine.

Kur eshte fjala per dekorin fesiv te enterierit ose organizimit te ndonje ahengu per familjen ose shoqerine, jan disa elemente kyqe qe duhet t’i kemi parasysh. E para, te percaktohemi se cilen pjese te hapsires do t’a dekorojme pastaje ku do t’a vendosim tavolinen e ushqimit, si dhe cfare do te vendosim si prapavije te tavolines. Une i preferoj dekoret ne prapavije qe bie ne sy, e qe munde te jet ndonje xherdan dekorues (garland) ose ndonje dekor tjeter i cili mund te varet ne mur sikurse ky te cilin e bera shume shpejte dhe lehte.

JU NEVOJITEN

Salveta letre – roze
ngjites i nxehte
kapse letre
leter vetengjitese- ngjyre ari
leter ngjitese – dizajn mermeri
tabake e rrumbullaket

PERPUNIMI
Filloni me prerjen e petaleve ne tre madhesi te ndryshme. Madhesia e petaleve varet nga ajo se sa te medha do t’e deshironit t’i keni lulet. Ne pjesen e poshtme te petaleve e beni nje carje te vogel ne mes (shih fotot) dhe filloni me palosjen e pjeses se poshtme te petalit duke e vendosur njeren siper tjetres dhe duke i kapur me kapese letre (stapler). Filloni me petalet me te medha dhe vazdhoni me madhesite tjera sipas radhes. I bashkoni nga tre petale ne nje vend dhe pastaje i bashkoni nga dy grupe te tilla se bashku. Vazhdoni me bashkimin e petaleve duke vendosur siper njera tjetres palet e petaleve te tre madhesive te ndryshme dhe do te perfundoni me nje lule te bukur. I shprishni petalet duke i ndare shtresat e salvetes se letres. Per kete projekt ju nevojiten 12 lule.

E merni nje tabake te rrumbullaket. E ktheni ne pjesen e pasme dhe siper saje vendosni letren e prere vetengjitese. E preni gjithashtu nje zemer nga letra vetenghitese me ngjyre ari dhe e vendosni ne mes. Filloni ti ngjisni lulet perreth tabakes, dhe dekorimi i juaj i murit eshte gati.

Mos haroni t’a vizitoni kete faqe neser, pasi qe do te bejme postimin e detajeve tjera festive te dekorit per kremtimin e Shen Valentinit.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

My DIY Decorations for the Holiday Table Setting

1-2

My Holiday tables setting this year involved a plenty of DIY decorations, and as I announced in my previous post, I am going to share all that with you in this post.

I will first start with the place cards. There is something special about the place setting cards in every event or family gatherings. It makes you feel really happy and special when you see your name on the table next to your seat. The joy is even bigger when you realize that all that was hand made.
img_9926
img_0022
I crated these little cupcake place settings using what I had at home and they ended up looking so cute, and really complemented the theme.
12

I wanted to have a simple centre piece and a lot of candles, but could not find a suitable candelabra that is close what I was envisioning, so I designed one and sent the sketch to the local blacksmith. He did the best he could in executing the design. The finished product does not have that polished factory look, but it is hand made and has the look that I envisioned. It looks great with the candles on.
thumb_img_0035_1024

26

The candles are also altered with this simple DIY. I wanted some golden sparkle on candles, so i wrapped the bottom of a candle with a 2 “ stripe of a golden self adhesive foil.
img_0041

img_0044

14

Instead of using napkin rings I simply tied the napkin with a very short piece of black cotton ribbon, and added a finishing touch by simply placing on top of the napkin a candy cane wrapped in a fancy gold wrapping paper. So simple, but it made a great impact in the whole setting.

img_0033

3-2
Paper starts are also a DIY and I created them using this tutorial
17

I also flocked my wreaths. The fresh handmade wreaths were showing some “wear and tear”. I made them too early this year and since they were placed right above the radiators they really dried out fast. So I had to intervene on them with another DIY. I flocked them, using first white decorative spray paint, then sprayed them with adhesive and then sprinkled them with artificial looking snow.

img_0030
27
And, lastly I altered my cutlery. This year I wanted a touch of gold in every detail, and I was really hopping that I will find a cutlery that has a touch of gold, but did not want to spend too much money on them. I was not lucky. Prices were to high for what was offered, and there is no Target where I live; hence, DIY came into play. I spray painted the cutlery handles.

img_0032
1
To prevent them from easy scratching, after the paint dried I applied a coat of boat varnish. They look great, and I will use them only for a fancy table settings. They are not dishwasher safe though, however I am not going to use them very often so hand washing is OK in this case.
10

To have a beautiful ad fun Holiday table setting does not take a lot of money to achieve the look you want. Some easy and simple DIY’s can do the trick. Happy DIY anyone who decides to undertake one of these projects.

Thank you for reading.

Besa

Tavolina ime festive me plot dekore me metoden Beje Vet (DIY)

Tryeza ime festive kete vit ngertheu ne vete shume dekorime te tipit Beje Vet (DIY), dhe une u zotova ne postin tim paraprak se do t’i ndaje me ju te gjitha dekorimet qe i Bera Vet (DIY).

Po filloi me kartat e venduljes per mysafir. Ka dicka speciale lidhur me keto kartat e venduljes qe mund t’i hasim ne eventet e ndryshme apo ne ahengjet familjare. Ato te bejne te ndjehesh disi i gezuar dhe special kur te shohesh emrin tende ne tavoline afer karriges ku do te ulesh. Kenaqesia eshte edhe me e madhe kur te kupton se ato jane pune dore.

I krijova keto dekore qe mbajne emrat e mysafireve te ftuar qe te duken sikurse embelsira te volga (cupcake) dhe ato dolen shume simpatike dhe vertete e komplementuan temen e dekorit te tryezes.
Procesi ishte shume i thjeshte dhe mund te ndiqet permes fotove me larte.

Per sa i perket dekorit qendror te tavolines, deshiroja qe te ishte me shume qirinje por nuk gjeja mbajtese qirinjesh qe i pershtatej visionit tim, andaj edhe e dizajnova mbajtesen dhe permes nje skicimi te thjeshte ajo u realizua nga nje mjeshter saldues. Produkti final nuk e ka ate finalizimin sic do ta kishte nje produkt i fabrikuar, por me rendesi eshte qe mbajtsja e ka pamjen qe une e deshiroja dhe duket shume bukur me qirinje.

Dukja e qirinjeve gjithashtu ka te involvuar metoden Beje Vet (DIY). Deshiroja qe qirinjet e bardhe te kishin pake shkelqim ngjyre ari, andaj edhe e mbeshtolla pjesen e poshtme te qiriut me nje folie ngjitese ngjyre ari, dhe krijova nje dizajn vertete unik te qirinjve.

Ne vend qe te perdori unazat per salvetat e ushqimit, une thjeshte i lidha ato me nje shirit te shkurter pambuku te zi dhe siper tyre vendosa nje sheqerke ne forme shkopi te cilen poashtu e mbeshtolla me leter dekoruese metalike.

Yjet e bardha nga letra, te vendosura ne qender te tryezes gjithashtu i bera vet duke u sherbyer me instrukcionet qe i mora ne kete link.

Gjithshtu i bera me debore artificiale kurorat nga gjethet e fresketa te pishes te cilat i kisha punuar shume me heret. Pas disa javeve ato filluan paksa te vyshken andaje edhe nevojitej nje intervenim. Efektin e debores ne to e fitova duke i sperkatur me sprej te bardhe dekorativ dhe pastaj i bera me sprej ngjites dhe menjehere mbi to hudha fluska artificiale debore.

Dhe perfundimisht nderhyra edhe tek thikat dhe pirunjet. Kete vit deshiroja qe t’i kisha gjithsesi luget,thikat dhe pirunjet me ngjyre metalike te arit. Megjithate, cmimet te cilat ishin neper shitore per nje komplet te tille ishin tej mase te larta dhe une nuk isha e pergaditur te shpenzoj aq shume para per to, dhe fatkeqsisht nuk e kam ndonje Target (mega shitore Amerikane qe ofron produkte moderne me cmime te ulta) afer qe t’i blej me cmim te volitshem; por me metoden Beje Vet e arita pamjen e tyre cfare e deshiroja duke i ngjyrosur dorezat e tyre me sprej ngjyre ari.

Per t’ju shmangur grithjeve qe shkaktohen gjat perdorimit, i lyva me nje shtrese llaku te anijeve dhe i lash qe te teren mire. Po duken shume bukur, dhe do t’i perdori vetem kohe pas kohe, vetem re rastet te vecanta,pasi qe nuk mund te lahen ne makine te eneve.

Pra qe te keni nje tryeze festive te bukur nuk do te thot qe te shpenzoni shume. Disa dekorime me metoden Beje Vet jane nje nder truqet si si munde te arini pamjen qe e deshironi. Me fat puna Beje Vet per te gjithe ata te cilet do ta bejne ndonjerin nga keto projekte, dhe mos haroni t’a ndani me mua punen t’uaj.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Holiday Table Setting Featuring Plenty of DIY-s

6
I am not the only one who loves the Holiday season. There are so many reasons to adore this time of year: family get togethers, joy and happiness that is spread around, lights and colours throughout, gift giving/receiving, helping those in need and you name it aaaannd, my favourite, THE FOOD. No Holiday is perfect unless there is a food, and by that i mean plenty and variety of it.

Food tastes always great, but if there is a special setting where the food is served during the Holidays than you take your food to another level of enjoyment.

To make your table look stylish and special doesn’t take to brake a bank. It only takes a willingness, some creativity and a lot of DIY.
22

24

26
So this is how I created this table setting concept for these Holidays and I am over exited with the look I achieved, and also hope that my guests are going to love it too.

I started with a grey tablecloth, and white washed curly placemats which I purchased this spring in Istanbul, Turkey. This tablecloth and the placemats are the only purchase that I made this year for this table setting, all other items I already owned or I DIY-ed.
2-2

20

5-2

I will start with the napkins. I got these 10 napkins as a present, but there was no hemming on them; however, they were of a high quality cotton fabric so I really apreciated the gift. I hemmed them using a miter joint method (90 degree angle) and they turned really nice.

3-2

To add a glam detail, instead of a ring, I tied the napkins with a black cotton ribbon and gently placed a gold detail on top of the napkin. The gold detail is in fact a DIY treat for the guests, and there will be another post sharing what that treat is and how it was done.
22

The cutlery is another DIY. In Pristina, where I am at present the prices of the cutlery with gold appearance details are extremely expensive so, as much as I wanted to incorporate such cutlery on my table setting, I was not prepared to pay the top price for it. So I DIY-ed the cutlery, and I will be sharing the process in another post.

2-2

7-2

The candle holder is a work of a local blacksmith done based on design sketched by me, and the gold part of the candles is another DIY of mine. As you can see they are not perfect and there are candle dripings here and there, but that was the whole idea to have that imperfection on the table. I love the look of the candle drippings. Candle with those drippings is just like the life. Life goes on, just like a candle that keeps lighting up, while getting imperfected and sometimes messy with those drippings; but, it keeps going on while making us happy so we do not find those drippings to be bothersome.

28

8

7

The white paper stars are also a DIY, and I love how they add texture to the table top.
11

14
1

17

Place cards in this table setting are another DIY, and they turned super, super cute. I will be also sharing how I made them.
12

17

1-2

Flocked wreaths are DIY too. I just looooove their look. They added such a classy and dreamy look to the whole table set up. Adding them in clusters, really make space feel less formal and fun.
7

6
8

5

I love my table this year and just hope that my guest will love it too. But wait, I need to cook. Guests are expecting food. Off to kitchen to get started with big cooking……

Happy Holidays

Besa

24

Dekorim festiv i tavolines me elemente dekoruese te tipit Beje Vet (DIY)

Une nuk jam e vetmja qe i gezohet festave te fundvitit. Ka shume arsye per t’i pelqyer keto festa: tubimet me familje, gezimi dhe lumturia qe eshte e perhapur gjithandej gjat ketyre festave, dritat dhe ngjyrat ne cdo skute, dhenja dhe pranimi i dhuratave, ndihma atyre qe kane nevoje, e cka mos tjeter, dheeee me e dashura per mua USHQIMI. Asnje feste nuk eshe perfekte poqese nuk ka ushqim aty, dhe kur them ushqim atehere mendoj shume ushqim dhe llojllojshmeri ushqimi.

Ushqimi gjithehere eshte i mire, por nese eshte i servuar ne ndonje tavoline te dekoruar ne menyre speciale per festa, atehere perjetimi i ushqimit ngritet ne nje nivel tjeter te kenaqesise.

Qe t’a beni tavolinen e juaj te duket me me stil dhe speciale, ju nuk duheni te shpenzoni shume para. Ju duhet vetem pak deshire, pak kreativitet dhe shume gjera mund t’i beni vet.

Pra ja se si e krijova kete koncpet dekori te tavolines per festat e sivjetme te fundvitit, dhe jam shume e lumtur me pamjen e arijtur, dhe shpresoj qe mysafiret e mi gjithashtu do t’a pelqejne.

Fillova me nje mbulese ngjyre gri, dhe me shtroje nenpjatash ngjyre te bardhe te shperlare te cilat i kisha blere ne fillim te vitit ne Stanboll. Kjo mbulese dhe shtrojet e nenpjatave jane te vetmet blerje qe i kam bere per t’a realizuar kete dekor, the te gjitha gjesendet tjera i bera vet (DIY).

Po filloj me salvetat. I kisha fituar si dhurate 10 salveta qe nuk i kishin skajet e kthyera, por ishin nga materiali i pambukut i kualitetit shume te larte. I ktheva skajet duke e perdorur metoden e qepjes se skajit ne kendin 90 shkalle dhe u perfunduan shume bukur.

Per t’i shtuar nje detal glamuros,ne vend te unazes per salveta, i lidha salvetat me nje fjongo te zeze nga pambuku kualitativ dhe e vendosa siper salvetes nje detaj ngjyre ari. Detaji ngjyre ari ne te vertet eshte nje detaj Beje Vet, dhe eshte nje dhurate e vogel per mysafiret, ndersa metoden se si e bera do ta ndaje me ju se shpejtin, ne njerin nga postet e ardhshme.

Edhe luget dhe pirunjet kan te involvuar punen Beje Vet. Ne Prishtine, cmimet e lugeve dhe pirunjeve ngjyre ari ishin tejet te kushtueshme, prandaje edhepse kisha shume deshire ti inkorporoja ato ne dekorin tim festiv, nuk isha e pergaditur te paguaj cmim aq te larte. Se si i bera keto vet, do ta ndaj me ju ne njerin nga postet e ardhshme,

Mbajtesi i qirinjeve eshte pune e salduesve lokal te cilet e realizuan kete detaj ne baze te dizajnit te cilin e skicova me dore te lire.

Yjet e bardha nga letra jan gjithashtu projekte Beje Vet.

Edhe kartat e venduljes per mysafir jane gjithshtu projekte Beje Vet, dhe dolen shume, shume te bukura. Edhe per keto do e ndaj me ju se si i bera ne ndonje nga postet e ardhshme.

Kurorat e zbardhura me debore, jane projekte Beje Vet, dhe shume jan duke me pelqyer se si dolen. Ato i shtuan nje pamje shume me klas tere siperfaqes se dhomes se ushqimit. Duke i vendosur ne grumbuj prej tre e bene qe hapsira mos te duket shume formale.

Me pelqen shume dekori i tavolines kete vit dhe shpresoj qe mysafiret e mij do t’a pelqejne gjithashtu. Por prisni, une duhem te filloj te merem me zierjen…. Mysafiret presin qe te kete ushqim ketu! Ika ne kuzhine te filloj me zierje…

Urime Festat

Besa

6-2

Easy DIY Centrepiece for Holiday Decor

7
Everyone who knows me, by now know that I love decorating but, as much as I love decorating, I do not like spending to much time on decorating. I always find ways to create fun and decorative pieces or designs that involve minimum of my time. I always had a busy life and, on the other hand I always loved decorating and getting myself involved into such projects, so always managed to mostly create decorative items or settings out of ordinary things found, mostly, around the house.

This centrepiece is one of the examples how one can make a pretty and fun Holiday centrepiece using items you already own. This is what I did day before yesterday after I got a call from the RTK producer to appear, in a very short notice, to chat in their Morning Show about Holiday decorating. The producer also asked me to kindly bring a sort of Holiday centrepiece to be featured during the show.
6

After accepting the invitation, and being busy with other engagements, I started to get worried, because there was no time for me to go and buy any decorative items for a centrepiece. In panic, the first thing that I spotted in my house was this cloche that was sitting in my kitchen counter filled with green apples ( yes, this is where I sometimes place my fruit, I love my fruit to look pretty ha ha ha)
3
I filled this cloche with ornaments, found a piece of fabric in the colour which has been trending this year in Holiday decorating and tied it on the top of the cloche, placed the cloche filled with ornaments on a cake stand and fitted those in a flocked wreath that was DIY-ed by me few weeks ago.
8
For the presentation I also took some of my nicely wrapped gifts, which were placed around the centerpiece and which really complemented it.
2
So for some of you who are late with Holiday decorating, do not panic. Just look around your house and, in no time you may create something fun and pretty for your Holiday decorating. Hope that you will find some inspiration from this post.

Thank you for visiting,

Besa

Aranzhim Dekorues Festiv – Beje Vet (DIY)

Te gjithe ata qe me njohin, deri me tash veqme e kan kuptuar se mua me pelqejn dekorimet mirepo, perkunder qe me pelqejne ato, nuk deshiroj qe te shpenzoj shume ne dekorime. Gjithehere i gjeje menyrat se si te krijoj dicka te bukur dhe simpatike por duke shpenzuar shume pake kohe.

Pjesa me e madhe e jetes sime ka qene perplot me angazhime tjera te punes, por ne anen tjeter, ghithehere kame pasur deshire te dekoroj dhe te merem me projekte te tilla dekoruese, andaje kam gjetur menyra qe te krijoj koncepte dekori si dhe dekore nga gjerat e zakonshme qe mund ti gjejme ne shtepi ose ne natyre, pa shpenzuar kohe qe ti mbledhi artikujt dekorues nga shitoret e ndryshme.

Ky aranzhim festiv eshte nje shembull se si mund te krijohet dicka e bukur dhe festive me gjesendet te cilat i keni ne shtepi. Kjo eshte cka krijova pasi mora nje thirje nga producentja ne RTK qe te paraqitem ne emisionin e mengjesit per te kesjilluar reth dekorimeve per festat e fundviti. Ajo gjithashtu shprehi deshiren qe te sillja ne studio edhe ndonji aranzhim tavoline qe do te prezentohej ne program. Kisha vetem disa ore per tu pergaditur, e ne anen tjeter kisha edhe angazhime tjera te cilat poashtu kerkonin kohen time.

Pasi e pranova ftesen, e duke i pasur parasysh edhe angazhimet tjera gjate dites, fillova te brengosem. Ne gjendje paniku, e para gje qe me ra ne sy ne ate mengjes ishte kjo zile qelqi qe ishte ne kuzhine dhe e cila ishte e mbushur me molla jeshile ( po, une nganjeher i vendosi pemet ne keso elemente dekoruese, sepse ato duhen te duken edhe me te bukura se qe jane, ha ha ha)

E mbusha kete zile me toptha bredhi, e gjeta ne shtepi nje copez materiali ngjyre roze te qelet e qe eshte duke u perdorur kete vit shume ne dekoret festive dhe me te e bera nje fjongo dhe e vendosa ne maje te ziles. Kete zile e vendosa ne mbajtese te tortes dhe te gjitha keto i vendosa ne nje kurore te cilen e kisha ne shtepi dhe te cilen e kisha punuar nga deget e pishes dhe te dekoruar me sheqerka shkop te mbeshjella me folie ngjyre ari.

Per presentim gjithashtu mora nga shtepia edhe disa nga dhuratat e mbeshtjella bukur, dhe te cilat e komplementuan kete aranzhim festiv.

Pra, per te gjith ata te cilet jane me vonese me dekorin festiv per keto festa, mos beni panik. JU nevojitet vetem te shikoni per rreth ne shtepin t’uaj dhe jam e sigurt se do te gjeni dicka qe brenda pak minutash do te krijoni dicka te bukur e festive.

Shpresoj se do te gjeni inspirim nga ky post qe te krijoni dicka shpejte, te bukur e festive per shtepine apo vendin t’uaj te punes.
1
Prezentimi im ne RTK Live – Miremengjesi Kosove eshte ne kete Link.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Simple and Easy Holiday Decor Idea

4-2

For all of those out there who lead busy lives, and have no time to do a lot of Holiday decorating I am sharing with you some photos of my Holiday decor which took me no time to put together, and it still looks so festive and happy.

The key in achieving an instant festive Holiday look is incorporating fresh greenery, such as fresh wreaths and garlands, in your decor. The beautiful look and fresh aroma of the evergreen branches of a wreath or garland instantly bring the Holiday spirit alive and adds a sophisticated look to your decor.
5-2
To achieve this look, above the fireplace I hung one of the wreaths that I DIY-ed over the weekend, while on the mantel I simply arranged some fresh cut branches of a bush from mu garden. In between the branches I added a few candles of different heights using mix and match candleholders.
3-2
For a dramatic look, I placed the bench in front of the fireplace and on top of the bench I placed nicely wrapped gifts and some ornaments. Behind the bench I placed glass vases filled with fresh cut pine branches, a spot lamp.
2-2
And this was all I did, and I think that it still looks nice and festive. Moreover, I am happy that it took me no time to put this look together, and even happier that when Holidays are over I will take everything away in few minutes.
1-2
Are you a fan of fresh greenery for the Holiday decor?

Thank you for visiting this page.

Besa

Dekorim festiv i interierit – Shpejte dhe lehte

Per te gjithe ata te cilet e jetojne nje jete me perplot angazhime dhe nuk ju ngele kohe te meren me dekorimin e interierit te tyre per festat e fundvitit, si dhe me te gjithe tjeret gjithandej, po i ndaj me juve disa nga fotot e dekorit tim festiv i cili nuk me mori shume kohe per te dekoruar, e qe megjithate duket festiv dhe hareshem.

Qelesi i arrijtjes se pamjes festive ne menyre instante eshte poqese ne dekorin festiv i inkorporojme kurorat dhe gjerdanet e fresketa festive. Pamja e tyre e bukur si dhe aroma e tyre kendshme ne menyre instante e sjellin ate spiritin festiv ne shtepite tona si dhe i jap pamje te sofistikuar dekorit t’uaj.

Per te arijtur nje pamje te tille, siper kaminit vendosa nje nder kurorat e fresketa te punuara gjat weekendit, ndersa ne mantelin e kaminit vendosa dege pishash te fresketa nga kopshti im, dhe ne mes te tyre vendosa disa qirinje ne lartesi te ndryshme.

Per nje pamje dramatike, perpara kaminit vendosa ulesen ne form banke dhe siper saje vendosa dhuratat si dhe disa rnamente. Prapa bankes vendosa dia vazo qelqi te mbushura me dege te fesketa pishe sidhe nje llamp spot.

Dhe kjo ishte e tera, dhe mendoj se me kaq pake gjera dekorative prapseprap u periftua ne pamje festive e cila po duket shume bukur. Mbi te gjitha, jame e gezuar qe per te arrijtur kete pamje shpenzova shume pake kohe, e me e rendisishmja eshte qe pas perfundimit te ketyre festave do te jet shume lehte qe te hiqen te gjitha shume shpejte dhe lehte.

A jeni adhurues i dekorimeve te fresketa per festat e fundvitit?

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Holiday Tablescape Featuring a Beautiful Centrepiece

12

Almost a year has passed since I did this tablescape for an appearance in a Morning show in RTK which is a Republic of Kosova public broadcaster so, before this year comes to an end, I wanted to share with my readers some photos of this tablescape set for this occasion.

For the centerpiece I used a garland which I made to fit this table and along the garland I placed a few candlesticks in white and gold.

For the charger plate I used my fine bone china oversized rectangle plates, and for the serving plates I bought some inexpensive black and white ones which had a great circle design on.

Because last year the checked, black and white items were so IN, i bought 1.50 cm of polyester fabric in this design and made 10 napkins to fit the design of my theme.

To make the guest feel special I created place cards for each guest, and also wrapped nicely some treats for guests which were placed on top of the serving plates.

It was a simple setting, but it came out really neat and nice.

Enjoy the photos and hope you will find in them some inspiration for your table setting for these coming holidays.
89365789101213
Thank you for visiting.

Besa

Shtruarje Festive e Tavolines

Kaloi gati nje vit prej se e bera konceptin dhe dizajnin e dekorit te kesaj tavoline per paraqitjen time ne RTK ne emsionin Miremengjesi Kosove, andaje para se te perfundoi ky vit pata deshire qe ti ndaj me lexuesit e mije disa nga fotot e tavolines se shtruar plotesisht.

Per dekorin qendror te tavolines e punova nje gjerdan (garland) qe t’i pershtatej madhesise se tavolines dhe pergjate tije vendosa disa qirinje ngjyre ari dhe te bardhe.

Per pjata baze vendosa pjatat katrore porcelani kualitativ, ndersa per pjatat ku servohet ushqimi bleva disa pjata jo te shtrenjta por qe kishin nje dizajn qe i pershatej konceptit.

Pasi qe vitin e kaluar gjesendet me disajn te katrorve bardh e zi ishin shume ne trend, une bleva 1.50 cm materiali te tille dhe i qepa 10 salvetat te ushqimit nga ky material.

Per ti bere mysafiret te ndihen shume special, i punova kartelat dekorative te vend uljes te cilat kishin emrin e secilit mysafire. Poashtu i mbeshtjella bukur dhuratat e vogla per mysafiret e ftuar dhe i vendosa ato siper pjates.

Tani ju le te shetiteni neper fotot e bashkangjitura dhe shpresoj qe ato do te ju sherbejne si inspirim per dekorin e tavolines s’uaj per festat qe po na afrohen keto dite.

Ishte nje dekorim i thjeshte, por qe dukej shume bukur.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Holiday Mantel Decor – Simple, Quick and Easy

1
Some of you, I believe, are already done with your holiday decorating, but for those out there who did not do this yet and your busy lives do not allow you to put layers and layers of holiday decor around the house, here is an easy and simple decor idea for your holiday mantel decor.
7
The main idea of this decor style is to use things that you find around the house and to recreate ways how to make ordinary things look festive.
2
I created this mantel decor in less then 15 minutes. I used a black tray with gold handles that I already own for a few years now. I just flipped it over, and added a big white snowflake that I had from a previous year. On the mantel I added some greenery, and topped it with some festive candle holders. On one side i placed three paper stars which are a simple DIY.
5
On the floor I placed two paper/fabric cones which I DIY-ed last year for my mantel decor, and I gave them a new look for this year.
6
For a modern look, instead of placing a chair on a side of the fireplace, I placed two DIY poufs. You can find instructions for making this pouf here.
9
So within minutes I sort of achieved a festive look, and I am liking it a lot. Also, the look can be easily changed, depending on the mood, by adding or replacing decor elements on and around the fireplace.
8
2
8
What is your decorating style for the holidays? Would you consider going minimalistic this year? I would love to hear from you!

Thank you for visiting!
Besa

Dekorim Festiv i Kaminit – Thjeshte, Shpejte dhe Lehte

Besoj se disa nga ju tani me keni perfunduar me dekorimet per festat e fundvitit, megjithate per ata te cilet ende nuk e kan bere kete pasi qe axhendat e tyre te ngarkuara nuk ju mundesojne qe te ndajne kohe per te bere dekorime, ja se si munde te beni nje dekorim te thjeshte, te shpejte dhe te lehte per kaminin t’uaj kete vit.

Ideja e ketije stili dekorues eshte qe te perdoren gjerat e zakonshme te cilat i gjejme ne shtepi dhe gjetjen e menyrave se si t’i riperdorim gjerat e zakonshme dhe ti bejme ato te duken festive.

Dekorimi e ketije kamini u be per me pak se 15 minuta. E perdora nje tabake te zeze me doreza ngjyre ari te cilen e kam qe sa vite. E ktheva nga ana e pasme dhe i vendosa nje dekor fluske bore siper, te cilen gjithashtu e kisha nga viti i kaluar . Siper kaminit vendosa degeza bredhi nga kopshti, dhe siper tyre vendosa disa mbajtese festive te qirive. Ne njeren ane te kaminit vendosa disa ylleza punim dore nga letra e bardhe, ndersa ne dysheme afer kaminit vendosa konat nga materiali dhe letra e bardhe te punuar vitin e kaluar per dekorin e kaminit. Per t’ju dhene nje dukje te re konat i redekorova dhe ja pershtata konceptit dekorues per kete vit. Per nje pamje moderne, ne anen tjeter te kaminit, ne dysheme, poashtu vendosa edhe dy jasteket e dyshemes (poufs) te qepur rishtazi. Nje te tille e kisha qepur disa vite me pare, dhe instrukcionet per qepje gjenden ne kete link.

Keshtu pra brenda disa minutave arijta te krijoi nje pamje festive te kaminit e cila po duket shume bukur. Gjithashtu, pamja e ketije dekori munde te ndryshohet lehte, varesisht nga disponimi, duke shtuar ose zevendesuar elementet dekorative reth kaminit.

Cili eshte stili i juaj dekorues? A do te konsideronit t’a applikoni stilin minimalistik kete vit? Do te deshiroja te me shkruanit reth kesaje!

Ju falemnderit qe vizituat kete faqe!

Besa

Mannequin Tree – DIY

manequen

Since I first saw a mannequin tree on Pinterest few years ago, I always thought that this was such a cool idea. Even though I never thought of making one, I thought that it looks beautiful if used as an alternative to a christmas tree.

Few days ago my niece came over and asked me if I could help her make one. She is in high school and they were having a science party around Christmas time so she thought it would be a good idea to incorporate a mannequin tree in the project of their working group.

I love my niece and despite being supper busy at this time of year, I could not say no to her. As my schedule was busy around Christmas time, we decided to make this tree earlier, so she could enjoy the tree at home before she sends it for a display on the scheduled date of the science party at school.

To make the tree we used 2.30 m X 80 cm chicken wire. The two lose ends were joined together with florist wire to make a skirt.
img_9360
The upper part of the wire skirt was cut open to 50-60 cm slits on every 25-30 cm. Ends of each slit were put on top of one another making sort of darts.
img_9362
This step was done in order to take in the wire and make it fit for the waist line of the mannequin.
img_9364
When the desired waist line was reached by making these “darts” the skirt (wire) was put on the mannequin and was secured with another string wire around the waist.
img_9368
Afterwards we started covering the surface of the wire with tree branches by securing each of them with florist wire.
img_9373
img_9377

We continued filling the empty spaces with smaller branches to create a fuller look.
Lastly, we tied a huge bow around the waist line and a DIY golden necklace made out of golden crepe paper.

manequenmanequein-3

My niece loved the look of the mannequin tree, and she spend the afternoon beside the tree by reading and sipping hot cocoa.
manequin-4

manequin-5
Would you consider replacing your traditional Christmas tree with a manequin tree?

Thank you for reading,

Besa

Bredhi Kukull – DIY

Para disa viteve, per here te pare e pash ne Pinterest Bredhin Fustan, dhe qe atehere mendova se kjo ishte nje ide shume interesante. Edhe pse kur nuk e planifikoja t’a beja nje te tille, gjithmone mendoja se ky lloj bredhi eshte nje alternative e mire e bredhit tradicional per festat e fundvitit.

Para disa ditesh, mbesa ime erdhi te me pyes se a do i ndihmoja ta beje nje bredh te tille. Ajo eshte nxense e shkolles se mesme dhe se ne shkollen e saj organizohej nje manifestim shkencor, dhe ate ne vixhilje te festave te fundevitit, andaj ajo kishte konsideruar si nje ide te mire poqese grupi i saje pjesmares ne manifesitm do te inkorporonte ne prezentimin e tyre Bredhin Fustan.

Une e dua mbesen time, andaje edhe pse shume e zene ne kete periudhe te vitit, une s’munda t’i them se nuk mund t’i ndihmoj, andaj vendosem qe ta punojme kete bredh menjiher ashtu qe ajo te kete mundesi qe te kenaqej me te deri ne diten kur duhet t’a dorezoj tek grupi i saj punues ne diten kur do te mbahet manifestimi ne shkolle.

Per t’a punuar bredhin ne huazuam nje manekene kukull. Pastaj u furnizuam me 2.30 cm (80 cm gjeresi) rrjete “rrethoje pule”. I bashkuam skajet e kesaj rrjete me tel floristi dhe skajin e siperm te rrjetit e preme duke i bere keshtu carje 50 deri 60 cm ne cdo 25-30 cm. Skajet e ketyre carjeve i vendosem siper njera tjetres per te bere keshtu si lloj brusnesh dhe per t’a ngushtuar keshtu pjesen e siperme qe ti bie taman belit te kukulles. Pasi u be ngushtimi i duhur e vendosem kete rrjete (fustanin) ne kukull dhe e siguram me nje tel te holle duke e kaluar ate neper vrimat e rrjetes perreth belit te kukulles.

Pastaj filluam me vendosjen e degeve te medha te bredhit perreth siperfaqes se rrjetes (fustanit) dhe kur mbuluam tere siperfaqen filluam me vendosjen e degeve te vogla neper zbrastirat e mbetura derisa e mbuluam siperfaqen ne teresi dhe e arritem dendesine e duhur.

Si perfundim e lidhem nje fjongo te madhe rreth belit te kukulles dhe i vendosem ne qafe nje xherdan te punuar nga letra krep ngjyre ari.

Mbesa ime doli shume e kenaqur me pamjen e bredhit kukull dhe e kaloi tere pasditen afer tije duke lexuar dhe shijuar pije nga cokollada e nxehte.

A do t’a konsideronit zevendsimin e bredhit tradicional te fundvitit me nje te tille?

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa

Anna & Elsa – Frozen Birthday Theme

Hana
My super cute niece Hana turned five yesterday and since she adores Anna and Elsa from Frozen, her mother and I wanted to make her a surprise by decorating Hana’s 5th birthday event with a lot of her favourite colour PINK and beloved Anna and Elsa dolls. As a result we ended up with a very soft and elegant pinkish Frozen theme which was adored by the birthday girl and all her little friends.

Enjoy the pics.
Thanks for visiting this page.

Nipesha ime simpatike Hana dje i mbushi plot pese vjet dhe ajo i admiron karakteret nga FROZEN -Annen dhe Elsen. Nena e saj dhe une deshiruam qe ti bejme suprize duke ja dekoru eventin e ditelindjes se saje me ngjyren e saje te preferuar ROZE, si dhe kukullat e saje te dashura Anna dhe Elsa. Si rezultat ne perfunduam me nje teme shume elegante te FROZEN ku dominoj ngjyra e preferuar roze, si dhe e gjithe tema u admirua nga vajza qe festonte si dhe te gjithe te vegjlit e ftuar.

Kenaquni me fotot.
Ju faleminderit qe vizituat ket faqe.
Besa
15
10

9

7

5

4

3

Hana

h

2

26

24
14
22

17

16