Decorating with Pillows

13 (2)
Dekorimi me Jastek

Without a doubt pillows are one of the most important accessories widely used in interior decor; because, not only they offer comfort but they also create visual interest of the space decorated with them.

Jasteket dekorues jane padyshim nje nder aksesoret me te rendesishme ne dekorin e cdo ambienti, sepse perveq qe ofrojne komoditet ato krijojne interesim vizuel te hapsires te cilen e dekorojme me ta.

Despite creating comfort and adding visual interest to the space, pillows can instantly change the look of a room or any space and at the same time using them we can create a style to any space.

Perveq qe krijojne interesim vizuel, me jastek ne menyre instante mund t’a nryshojme pamjen e dhomes dhe njekohesishte t’i krijojme nje stil dhomes ose kendit ku i vendosim.

Even the simplest sofa or any other furniture can appear much prettier if we decorate it well using pillows.

Edhe mobiljet me te thjeshta do te duken shume te bukura dhe interesante poqese i dekorojme mire me jastek.

2 (3)
Three different looks of the same sofa
Tre pamje te ndryshme te te njejtes sofe

Using some of the pillows which I have designed for this summer collection I will try to demonstrate how you can change the looks of a very simple sofa using different pillows.
Me disa jastek qe i kam dizajnuar per kolekcionin veror do te perpiqem te ju demonstroj se si do te japim pamje te ndryshme nje kendi vogel duke perdorur jastek te ndryshem.

The first look is created using two white pillows 60×60 cm by placing them side be side with a very small gap in between, and for texture and some colour I placed a red cashmere throw at the side of the sofa.

Pamja e pare eshte krijuar duke i perdorur dy jastek te bardhe te madhesise 60 x60 cm te cilet i kemi vendosur njerin afer tjetrit ne menyre paralele dhe, per shtresim dhe pake ngjyre, perskaj tyre e kemi vendose nje batanije te holle qe ti japim teksture dhe shtresim.

4
1
5 (2)

These two white pillows and the red throw on a black sofa have created a very simple yet elegant look with a plenty of class.

Edhepse vetem me dy jastek te thjeshte the me kete batanije te kuqe per kontrast, e krijuam nji pamje sa te thjeshte, po aq edhe elegante dhe me shume klas.

2. By using the same white pillows as a base, I have placed two navy pillows sewn with some rope details, and for layering and adding some visual interest I added a turuqoise throw.

2. Duke i perdorur si baze po te njetit jastek te bardhe i vendosim dy jastek ngjyre te kaltert mbyllet te dekoruar me litar, dhe gjitashtu per shtresim dhe per nji interesim me te shtuar vizuel e inkorporojme nje batanije te holle pambuku me ngjyre turkuaz.

23222120<a
1512
href=”https://besimemuja.files.wordpress.com/2015/05/17.jpg”&gt;1719
Adding these navy/rope pillows I have created a costal lool that evokes memoires of seaside, vacation and relaxation.

Me keta dy jastek blu te punuar me litar e kemi kriju nji pamje costale qe te perkujton bregdetin, pushimin dhe relaxin.

3. To inject a punch of colour to the space to the space that is being decorated , we used these multicoloured pattern pillows. Also, a small rectangular geometrical pattern pillow was placed at one side of the sofa followed by a red throw. This way we created a very inviting and lively ambiance.

3. Per t’i injektuar pake ngjyrna kesaje hapsire qe po e dekorojme, i perdorim keta jastek me ket dezen shumengjyresh. Gjithashtu prane e vendosem edhe nje jastek te vogel me dizajn gjeometrik dhe, me gjithe keta jastek se bashku, e krijouam nje abmient te gjalle dhe shume mikeprites.

9
8
7
11
This is how we transformed this space and this small sofa and crated different looks and themes by only using different pillows; therefore, if you want to refresh and update the look of your space or furniture start with the pillows because it is the fastest way to achieve an instant change.

Pra ja se si e transformuam kete kende dhe kete sofe te thjesht dhe i dham disa pamje vetem me ndrimin e jastekve; andaje, poqese doni qe ta freskoni dhe perditesoni pamjen e dhomes apo cfardo ambienti tjeter filloni me jastek sepse eshte menyra me e shpejt per nje ndrim instant.

While arranging pillows always start placing them from the side of the sofa and proceed with placing other pillows towards the center.

Start with the placement of the largest pillow and continue with the placement of the smaller ones toward the center.

Kur beni aranzhimin e jastekve gjithmon filloni me vendosjen e tyre nga skaji i sofes dhe vazhdoni pastaje me vendosjen e tjerve ne drejtim te mesit.

Filloni me jastekun me te madhe dhe vazdhoni shtesimin e atyre te madhesive me te vogla kah mesi i sofes.

Even though pillows are found in almost every home furnishing stores, if you have some sewing skills, you can make your own pillows easily, however if you want to have unique pillows you can turn to the specialized home furnishing workrooms to order your desired pillows designed especially fro you.

Edhe pse tani ata ofrohen gati ne cdo shitore dhe me cmime shume te volitshme ju ata mundeni qe ti qepni edhe vet shum lehte; e nese deshironi qe te keni jastek unik te personalizuar atehere ju mund te ju drejtoheni sherbimeve profesionale qe ofrojne dizajnimin dhe qepjen e jastekeve siq eshte BESA GM Interior Design Studio qe gjendet ne Prishtine, Bregu I Diellit, Kompleksi FAMIS.

My advise on How to Decorate with Pillows was aired by RTV 21 Show QELESI hosted by Eliza Hoxha (the 43rd minute of the show) in the following link http://youtu.be/rJV2a3HlC64

Prezentimi im se si te dekorohet me jastek eshte emituar ne RTV 21 ne rubriken KESHILLA te emisionit QELESI me nikoqiren Eliza Hoxha. Shiqojeni prezentimin ne linkun e bashkangjitur http://youtu.be/rJV2a3HlC64 ne minuten e 43-te.

Thanks for visiting.
Faleminderit qe e vizituat kete faqe.

Besa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: