Silk Drape

IMG_9123
Perde Mendafshi

After two weeks of long wait my Dupioni Silk for my display drape finally arrived, and within two days I managed to sew the drape and paint the display wall. These last few days were long working days and I feel that I am exhausted, but on the other hand I am overly happy with what I saw at the end.

Pas dy jave pritjeje, me ne fund mendafshi Dupion per perden e mendafshte arijti, the brenda dy diteve arijta qe ta beje qepjen e saje si dhe t’a ngjyrosi murin ekspozues. Keto ditet a fundit ishin dite te gjata pune dhe tanime po e ndiej lodhjen, por ne anen tjeter jame teper e kenaqur me ate se cka po shof pas perfundimit te punes.

3
The drape looks stunning. I am sure you agree too. However, despite the love as well as a lot of lining and interlining that I put in making this drape, it is not me that it made this drape look as beautiful as it is, but it is the SILK fabric itself.

Perdja duket per mrekulli, dhe besoj se edhe ju pajtoheni me kete konstatim. Megjithate, as vullneti me te cilin e qepa kete perde e as astari dhe nen astari qe ja bashkangjita gjate qepjes nuk jane ato qe e bejne kete perde kaq te bukur, por eshte materiali i mendafshet qe flete per veteveten.

8
For the silk colour I chose the deep olive, and since dupioni silk weave combines silk threads of different thickness and colours, it makes the fabric appear to change colours as it moves, giving it that metallic sheen finish which continues to be trendy in home furnishings; these trendy metallic finishes continue to provide a sophisticated sense of drama and elegance to any environment.

Si ngjyre, perzgjodha ngjyren ulliri te mbyllet, dhe pasi qe thurja e mendafshit dupioni kombinon fije te trashtesise dhe ngjyrave te ndryshme, kjo bene qe mendafshi te ndryshoj ngjyren ne perthyreje te drites dhe kur veshtrohet nga kendet e ndryshme, duke i dhene keshtu nje shkelqim metalik i cili vazhdon te jete ne trend ne mobilimin e shtepive; akcesoret metalike te cilat vazhdojne te jene ne trend, krijojne nje ndjenje sofistikuese te drames dhe elegances ne cdo ambient.

9

4
For the display wall I chose the palette of three colours to create an ombre effect which added a very modern look to the whole set up.

Per murin ekspozues perzgjodha paletten e tre ngjyrave me nentone te ngjashme dhe kete per te kriju nje ombre efekt i cili i dha nje pamje shume moderne ketije ekspozimi.

3
For the styling of the display wall I created a fresh modern twist to this rather traditional drape design. I found a small deer head in white colour and spray painted in gold, and a small gold bow was framed in a simple black frame. I displayed them right beside the drape curve.

Me styling-un e murit ekspozues e krijova nje ambient modern per kete perde qe konsiderohet si klasike dhe tradicionale. E gjeta nje koke kaprolli te lyer me te bardhe dhe e ngjyrosa ngjyre ari, dhe nje kordele te vogel poashtu ngjyre ari e vendosa ne nje kornize te thjeshte te zeze. Qe te dyja keto i vendosa pikerisht aty ky perdja fillon te lakohet.

Everything looks so fresh, polished, elegant and a bit of hmmm, let me say, dramatic.

Cdo gje duket shume fresket, e shkelqyer, elegante dhe hmmm, me lejoni te them, pak dramatike.

IMG_9123
Add warmth and elegance to any room with custom silk drapes, no matter your taste in decorating style.  A varied palette of 100% silk fabric colour options available at BESA GM Studio allows for effortless styling that polishes the look of any home’s interior decor, whether minimalist, traditional, or eclectic. 

Pa mare parasysh se cfare stili dekorues keni, shtoni ngrohtesi dhe elegance cdo ambienti me perde te mendafshit te qepura enkas per ju. Paleta e pasur e ngjyrave te materialit 100% MENDAFESH tani e ofruar nga sudio BESA GM Interiors ju mundeson qe pa ndonje munde te madh ta beni styling-un e enteriereve te ambienteve t’uaja qofshin ato minimaliste, tradicionale apo eklektike.

9

All of the 100% silk drapes designed and made by at BESA GM Interiors are lined and interlined. Order yours today.

Te gjitha perdet e mendafshta te dizajnuara dhe te qepura ne sudion BESA GM jane me astare dhe nenastare. Mos hezitoni t’i porosisni t’uajat sa me pare.

Thank you for visiting.
Ju faleminderit qe vizituat faqen.

Besa

5 thoughts on “Silk Drape

 1. Je metevertet e mrekullueshme! postoni gjera shume me shije…qe sa kohe po kerkoj perde te tilla, te kombinuar me astar!!!!!!!!

  1. E nderuare.
   Eshte gjithmone kenaqsi ta shiqoj bllogun tuaj ne te cilin postoni shume, shume gjera te bukura dhe sot jam shume e gezuar kur i pava keto perde te cilat ka kohe qe jam duke i kerkuar!!! Me konvenon, ngjyra dhe modeli dhe gjithsesi materiali te cilin ka kohe qe jam duke e kerkuar.
   Shihemi se shpejti ne Studion tuaj, Besa GM.

   1. Me vie mire qe e vizitoni faqen time dhe i pelqeni postimet, dhe me behet qejfi qe e pelqeni perden dhe perzgjedhjen e materialit. Ju mirepresim per vizite ne studion tone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: