Small Room Makover Progress – ORC Week Five

orc-gold

It’s another week of the One Room Challange, and I am getting a bit nervous about the comming week. We have only one week left before the grand reveal, so I will keep this post short and only give you some updates on what I did this week.

I painted the focal point wall, and added some geometrical design by painting two huge triangles. This design makes the room feel larger as it gives a perspective and adds interest to the room. The mural instantly grabs your attention when you enter the room and makes the room feel modern.
img_9130
img_9131
DIY artwork was another project that I had to tackle this week, so this is what I created by applying watercolour brushstrokes on a white card stock paper.
img_9174
After the painting was done, I cut the paper to the desired sizes and run a solid line with a permanent marker around the cut edges. This gives the painted piece a more finished and polished look. Now, making a decision on how to hang them is not going to be easy.

I also hacked this Ikea shelf by painting the sides in black and adding a black electrical tape to the shelf edges so, this way, an inexpensive piece of furniture, will add contrast and will complement the colour scheme of the room.

fullsizerender-11

As of today I will be in hunting around my client’s house to find accessories that will fit our design, thus i leave it here and up to the hunting and styling.

For those curious on where I started, and the progress I made through weeks please check:

week two
week three
week four

Thanks for visiting, and hope you will return again for the final reveal next week.
Besa

Java e Peste ne Eventin Sfida e Nje Dhome

Eshte java e peste a eventit Sfida e Nje Dhome (One Room Challange) dhe kame filluar qe te ndihem paksa ne siklet per javen e ardhshme. Ka mbetur vetem nje jave deri te shpalosja e disajnit final te punes, andaj nuk do e zgjas kete postim por vetem do ty ju perditesoj me disa nga punet me te cilat u mora gjate kesaje jave.

E ngjyrosa murin qe do e jete pika fokale e dhomes, ashtu qe e krijova nje dizajn gjeometrik duke i ngjyrosur dy trekendsha te medhenje ne mure me nyanca beige. Ky disajn po e ben qe kjo dhome e vogel te duket me madhe sepse po krijon perspektivesi dhe po shton interesim ne dhome.

Arti DIY eshte edhe nje projekt tjeter me te cilin u more gjate kesaj jave, keshtu qe ja se cfare krijova duke e perdore tekniken “brush strokes” qe njeherit eshte shume e aplikuar gjate ketyre viteve te fundit. Pas ngjyrosjes e bera prerjen e tyre ne madhesine e deshiruar dhe i rrethova skajet e tyre me marker permanent, gje qe kjo ju jap punimeve nje pamje te perfunduar dhe te llustruar. Tani vie ai vendimi i veshtire se si ti pozicionojme ne murin galeri te gjitha keto.

Gjithashtu e bera ridizjnimin e ketij rafti te IKEA’s duke ja ngjyrosur pjeset anesore me te zeze dhe duke ja mbeshtjell me shirit izolues te zi skajet e rafteve , keshtu qe ky raft jo i kushtueshem po krijon kontrast ne dhome dhe po inkorporohet mire ne skemen e ngjyrerave te dhomes.

Tani ka mbetur vetem te “gjahtojme” perreth shtepise se klientit per te gjetur akcesor dekorues per dhomen.

Per te gjith ata te cilet jan kureshtar se me cka fillova, mund te percjellni perditesimet gjate javeve te kaluara me poshte:

Java Dyte
Java Trete
Java Katert

Ktheni ketu te Enjen e ardhshme kur edhe do ta beje postimin e fotove te dhomes se perfunduar.

Ju faleminderit qe e vizituat kete faqe,
Besa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: