Sofa/Loveseat Slipcovers – One Room Challenge Fall 2016 – Week Three

orc-gold
The third week of One Room Challenge event is already here. It is crazy how fast the time flies during this challenging event. If you are new here, thanks so much for checking my Small Room makeover out.  You can check out my first post related to this makeover if you’d like to get reminded what I started with when I entered the One Room Challange event.

During this week I made a lot of progress despite the mountain of challenges that I faced along the way.

First, we got rid of the two bulky chairs that were suffocating the room. One of the chairs was part of the set, and we decided that it has to go regardless the emotional attachment of the owner to it. We put it at the curb side, and it vanished in less than 15 minutes, as someone was eagerly waiting for us to damp it there. The other chair, which was in a better state was relocated to another room.

As I mentioned in my previous post the owners have allocated a very small budget for this makeover, therefore it was very difficult to start working on a design plan considering that we had a tiny budged, and a bare room with only a worn sofa bed and a love seat.

But, there was no time for winning so I rolled up my sleeves and started working with a full speed.

First, I had to deal with the worn furniture and make them usable again, so I decided to slip cover them. In Kosova, where I live at the moment, it is extremely difficult to find a business or seamstress who would be willing or be able making custom made slipcovering. I am saying this because this is the first challenge that I faced in the process. After purchasing the fabric, I contacted the seamstress that I usually engage in my projects, and unfortunately she was very hesitant to undertake the project saying that she was not sure whether she, or anybody else for that matter, could do a god job on slip coverings. Fair enough! After she denied, I knew that a search for somebody who could do the job must stop here as the chances to find a skilful person to do a good job, within my timeframe, were slim, so I had to assig this project to myself. I had to do the work in the evenings as during the day I was busy with other projects. It took me four evenings to finish this project, but the slip covers came out exactly how I envisioned them. I am so in love with the way they turned out.The slip covers have completely changed the look of the old furniture, and will surely infuse a new vibe into this dated room.

Before I started I gathered some inspiration as seen below

slipcover-inspovia

white-antro
antropologie
Then, I started the messy work of making slip covers:
img_8944
I used about 10 meters (with 1.40 cm) of white untreated denim fabric for both the sofa and love seat, and I washed it in order to get it shrank before the use. However, I was short for about 3 metres so I had to use another white fabric for underneath the cushions.I worked each piece at the time as everything had to be measured and cut for each individual corner of the sofa/loveseat. Once i cut the side pieces I put them on the sofa/loveseat and attached them inside out with pins. As i finished this step, I sewed them together and turned them inside out and put them on sofa.

img_8936
img_8932
img_8939

b
b

img_8946

There were some further small adjustments that needed to be done, but other then that they fitted like a glove once they were finished.

fitting
img_8947

Here are some picks of the ongoing pillow and drape project.drapepillow-green

Check the further progress within a week to see what I have been up to, and please check the other amazing work of 20 designers and other guest participants taking part in One Room Challenge Fall 2016 event.

Thank you for visiting,
Besa

Qepja e Mbulesave te Kolltuqeve – Sfida e Nje Dhome- Vjeshte 2016

Ja erdhi edhe java e trete e eventit Sfidat e Nje Dhome (One Room Challange). Eshte cmenduri se sa shpejt koha ecen gjate ketije eventi. Nese e vizitoni per here te pare kete bllog gjate ketije eventi, Ju falemnderoi shume per interesimine juaj reth dekorimit/perditesimit te dhomes me te cilen mare pjese ne kete event. Ju munde te shihni ketu postin tim te pare te ketije eventi per te pare gjendjen fillestare te dhomes.

Gjate kesaje jave, edhe perkunder nje grumbulli sfidash me e cilat u ballafaqova, eshte bere progres goxha i madh ne dhome.

Filluam me reduktimin e mobiljeve ashtu qe i hoqem dy nga kolltuqet te cilat po e ngulfatnin dhomen. Njeren, ajo e cila ishte pjese e kompletit dhe me te cilen pronari kishte paksa lidhje emocionale, vendosem qe ta “hudhim” jasht. E vendosem ne skaj te rruges dhe kur shiquam brenda 15 minutash ajo veqme ishte zhdukur, dhe te linte pershtypjen se dukej se dikush vecme po priste qe t’a hudhnim aty.

Siq e permenda edhe ne postin e kaluar, pronaret kane ndare buxhet tejet te vogel per kete projekt andaje edhe ishte shume e veshtire te fillohej me planifikim pasi qe, duke pas parasysh gjendjen e mobiljeve dhe dhomes ne pergjithesi, nuk dije se kah te ja mbaje.

Por, i lash menjane akesat pasi qe koha eshte shume e shkurt deri ne perfundimin e ORC eventit, i pervjela menget dhe fillova me punen pa humbur kohe.

Fillimisht duhej qe te meresha me mobiljet e vjetruara ashtu qe vendosa qe t’i mvishja ato me mbulesa te qepura. Ne Kosove, aty ky jetoj per momentin, eshte shume veshtire qe te gjesh ndonje bisnes ose robaqepese qe eshte e gatshme ose ka shkathtesi te duhura qepese per t’i punuar mbulesat e qepura te mobiljeve. Po e them kete pasi qe kjo eshte njera nder sfidat e para me te cilen u ballafaqova ne kete proces. Pasi qe e bleva materialin, kontaktova me robaqepsen te cilen e angazhoi kohe pase kohe ne projektet e mija, dhe per fat te keq ajo hezitoi qe te filloj me punen me arsyetimin se nuk kishte qepur ndonje gje te tille perpara dhe s’ishte e sigurt se ajo ose dikush tjeter do t’ia dilte mbane kesaje pune. Shume fer! Me refuzimin e saj, kerkimi i nje robaqepseje tjeter perfundoi pasi qe e dija qe shanset e gjetjes se dikujt qe do t’a perfundonte projektin me sukses dhe me kohe ishin shume te vogla; andaj edhe e mora persiper qepjen e tyre. Me duhej qe t’a beja qepjen gjate oreve te mbremjes pasi qe gjate dites isha e zene me projekte tjera. Me jan dashte gjithsej kater mbremje resht qe t’i perfundoja, por ato perfundimisht dolen saktesisht ashtu si i paramendoja, dhe jan duke me pelqyer shume se si dolen. Mveshjet e qepura te kolltuqeve e ndryshuan plotesisht pamjen e mobiljeve dhe jam e sigurt se ato do t’i sjellin kesaj dhome te vjetruar “frekunca” krejtesisht tjera.

Para se te filloja gjeta inspirim ne koltuqet me mbulesa te qepura si ne keto fotot me larte.

Dhe pastaje fillova me punen shume te nderlikuar te qepjes se mbulesave te kolltuqeve, pune te cilen po e ilustroj me fotot me larte.

Perdora 10 metra (gjeresia 140 cm) te materialit denim te pambukut te paperpunuar per te dy pjeset, por me nevojiteshin edhe 3 metra te cilat nuk i kisha, andaj mungesen e tyre e zevendesova me material tjeter te bardh te cilin e perdora per qepjen e pjeseve perfundi ulseve.

E preja dhe e qepja secilen pjese veq e veq pasi qe cdo pjese e cdo kend duhej qe te matej me saktesi para se te pritej dhe qepej. Pas prerjes se pjeseve anesore, i vendosa ato ne sofa kah ana e jashtme (ftyra e materialit brenda) dhe fillova ti bashkoj pjeset me gjilpera me koke. Pastaje e beja qepjen e pjesve veq e veq duke i percjelle gjilperat me te cilat i kisha ngjiture pjeset. Pas ngjitjes se te gjitha pjeseve, e beja ngushtimin ose prerjen e teprices se materialit duke e bere keshtu agjustimin e qepjes sipas nevojes. Pas perfundimit, e veshja pjesen e jashtme te sofes me produktin e qepur.

Pas perfundimit nevojiteshin edhe disa intervenime te vogla si ato ne foto me larte, por perveq ketyre imtesirave cdo gje ishte ne regull.

Me larte mund t’i shihni fotot e projektit te perdes dhe jastekve qe jane ne pune e siper per dekorin e dhomes ne fjale.

Per progesin e metutjeshem ktheni e vizitoni kete faqe javen e ardhshme per te pare se cka ka te re ne kete projekt, si dhe nese gjeni kohe vizitoni edhe punen e 20 disejnatorve te enterierit qe marin pjese si garues ne kete event, duke mos i anashkaluar edhe participuesit tjere mysafire qe marin pjese ne eventin One Room Challange Fall 2016 (Sfidat e Nje Dhome – Vjeshta 2016)
Faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

6 thoughts on “Sofa/Loveseat Slipcovers – One Room Challenge Fall 2016 – Week Three

    1. Thank you so much for visiting my blog Jen, and for complimenting my sewing. Checked you blog and love your farmhouse style decor. Can’t wait to see how your laundry turns out.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: