Elegant Fall Front Porch Decor – Pumpkin Succulent and Mums Floral Arrangement

5
This year I may be a bit late with fall decor, but seeing all those pumpkins and mums that have flooded marketplaces, I just had to find time to decorate a spot in my house to set myself in a real fall mood by using these standard fall decor items.

I like to come up with creative ways of pumpkin decoration like this one that I did a few years back , but this year I decided that the orange colour is OK but the pumpkin will serve as a vase for mums and succulents grown in my garden.
20
I created this interesting floral arrangement using yellowish mums and succulents that were carefully arranged in a diagonally cut pumpkin. As you can see in the photos, I started with a small size orange pumpkin which was cut diagonally. To get a precise cut I marked the line with a masking tape and then run a cut with a sharp knife. After deseeding the pumpkin, I started arranging the flowers, starting with the mums first and then arranging the succulents carefully. I placed both pieces of pumpkin on a black tray and ended up with this beautiful arrangement. The upper cut part of the pumpkin piece with a stem was put up side down and lifted up from the tray base by using a candle holder, just to give an illusion that this piece is floating around. This was a very fun, quick and easy project done within an hour.
pumpkin-1pumpkin-2

BBB
BBB
23
After finishing the arrangement, I decided that it would look beautifully on my little porch, and I was absolutely right.

It looks like that mums and succulents make a great combo, and when placed in a pumpkin surely enhance the fall feeling as well as enjoyment of beautiful fall colours.

If you are a fan of minimalistic decor, or have a very small porch or front door area, then these kind of arrangements are a perfect solutions to set your home into a fall mood, enhance the curb appeal, and create and make your home feel welcoming.
18

15

16

14

12

8

7

6

5

313

If this project inspired you to make something similar please let me know. I would love to see how your’s turned out.

Thanks for visiting,
Besa

Dekor Elegant i Hyrjes se Shtepise – Aranzhim dekorues i kungullit me krizantema dhe bime sukulente.

Kete vit jam vonuar paska per sa i perket dekorit vjeshtor, por duke i pare te gjithe ata kunguj dhe krizantema te te gjitha ngjyrerave neper shitore dhe gjetiu, u inspirova dhe mu desht patjeter qe te gjeja kohe per te dekoru ndonje hapsire te shtepise dhe keshtu t’a sillja veten ne nje disponim te vertete vjeshtor me perdorimin e kungujve dhe luleve vjeshtore.

Kam deshire qe gjithmon te vie me ndonje ide kreative per sa i perket dekorimit me kunguj sikurse ky dekorim/ngjyrosje te cilen e kisha bere para disa viteve, por kete vit vendosa se ngjyra origjinale e portokallt eshte ok, por kesaje radhe kungulli do te sherbej si vazo per mbjelljen e luleve dhe sukulenteve te kultivuara ne kopshtin tim.

E krijova kete aranzhim interesant te luleve duke perdorur krizantema te verdha dhe sukulenteve te vendosura me kujdes ne zbrazestiren e kungullit te prere ne diagonale. Siq mund te shihni ne fotot me larte, fillova me ne kungull te madhesise mesatare. Per ta bere prerjen sa me diagonale, e vendosa nje shirit maskues ne vendin ku duhej te behej prerja dhe pastaj kalova neper te me nje thike te mprehte. Pas heqjes se farave nga brendesia e kungullit fillova me mbjelljen e luleve dhe aranzhimin e sukulenteve per reth. Te dy pjeset e kungullit i vendosa ne nje tabake te zeze dhe si rezultat perfundova me nje aranzhim te bukur si ai ne fotot me larte.

Pjesa e siperme e kungullit (doreza) eshte ngritur nga niveli i tabakes duke e vendos ne nje mbajtes te qiririt ashtu qe duket se qendron i varur. Ky ishte nje projekt shume i shpejte i lehte dhe kenaqesi per t’u punuar dhe qe u finalizu brenda nje ore; E te gjithe ne, apo jo, i dojme keto dekore te cilat nuk na marin shume kohe, duken shume bukur dhe na bejne te gezuar.

Pasi e perfundova, vendosa qe te veja ne pjesen e hyrjes se shtepise pasi qe mendoja se aty do te dukej bukur; dhe kisha pase te drejte, sepse po duket interesant dhe te bene te buzeqeshesh cdo her kur kthehesh ne shtepi nga nje dite e lodhshme pune.

Si duket lulet vjeshtore dhe sukulentet krijojne nje kombinim te shkelqyeshem, dhe poqese vendosen “ne kungull” atehere e sfortesojne ate ndjenjen vjeshtore si dhe kenaqesin e perjetimit te ngjyrerave vjeshtore.

Nese jeni adhurues i dekorit minimalistik, ose keni ndonje hapsire shume te vogel para shtepise atehere nje aranzhim si ky do te ishte nje zgjidhje perfekte qe ta veje shtepine tuaj dhe juve ne nje disponim vjeshtor, e te beje qe shtepija juaj te duket mikepritese dhe e bukur.

Nese ky postim ju inspiroi qe te beni dicka te tille, atehere me shkruani! Kisha pase deshire te shof se si doli aranzhimi i Juaj!

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: