My DIY Decorations for the Holiday Table Setting

1-2

My Holiday tables setting this year involved a plenty of DIY decorations, and as I announced in my previous post, I am going to share all that with you in this post.

I will first start with the place cards. There is something special about the place setting cards in every event or family gatherings. It makes you feel really happy and special when you see your name on the table next to your seat. The joy is even bigger when you realize that all that was hand made.
img_9926
img_0022
I crated these little cupcake place settings using what I had at home and they ended up looking so cute, and really complemented the theme.
12

I wanted to have a simple centre piece and a lot of candles, but could not find a suitable candelabra that is close what I was envisioning, so I designed one and sent the sketch to the local blacksmith. He did the best he could in executing the design. The finished product does not have that polished factory look, but it is hand made and has the look that I envisioned. It looks great with the candles on.
thumb_img_0035_1024

26

The candles are also altered with this simple DIY. I wanted some golden sparkle on candles, so i wrapped the bottom of a candle with a 2 “ stripe of a golden self adhesive foil.
img_0041

img_0044

14

Instead of using napkin rings I simply tied the napkin with a very short piece of black cotton ribbon, and added a finishing touch by simply placing on top of the napkin a candy cane wrapped in a fancy gold wrapping paper. So simple, but it made a great impact in the whole setting.

img_0033

3-2
Paper starts are also a DIY and I created them using this tutorial
17

I also flocked my wreaths. The fresh handmade wreaths were showing some “wear and tear”. I made them too early this year and since they were placed right above the radiators they really dried out fast. So I had to intervene on them with another DIY. I flocked them, using first white decorative spray paint, then sprayed them with adhesive and then sprinkled them with artificial looking snow.

img_0030
27
And, lastly I altered my cutlery. This year I wanted a touch of gold in every detail, and I was really hopping that I will find a cutlery that has a touch of gold, but did not want to spend too much money on them. I was not lucky. Prices were to high for what was offered, and there is no Target where I live; hence, DIY came into play. I spray painted the cutlery handles.

img_0032
1
To prevent them from easy scratching, after the paint dried I applied a coat of boat varnish. They look great, and I will use them only for a fancy table settings. They are not dishwasher safe though, however I am not going to use them very often so hand washing is OK in this case.
10

To have a beautiful ad fun Holiday table setting does not take a lot of money to achieve the look you want. Some easy and simple DIY’s can do the trick. Happy DIY anyone who decides to undertake one of these projects.

Thank you for reading.

Besa

Tavolina ime festive me plot dekore me metoden Beje Vet (DIY)

Tryeza ime festive kete vit ngertheu ne vete shume dekorime te tipit Beje Vet (DIY), dhe une u zotova ne postin tim paraprak se do t’i ndaje me ju te gjitha dekorimet qe i Bera Vet (DIY).

Po filloi me kartat e venduljes per mysafir. Ka dicka speciale lidhur me keto kartat e venduljes qe mund t’i hasim ne eventet e ndryshme apo ne ahengjet familjare. Ato te bejne te ndjehesh disi i gezuar dhe special kur te shohesh emrin tende ne tavoline afer karriges ku do te ulesh. Kenaqesia eshte edhe me e madhe kur te kupton se ato jane pune dore.

I krijova keto dekore qe mbajne emrat e mysafireve te ftuar qe te duken sikurse embelsira te volga (cupcake) dhe ato dolen shume simpatike dhe vertete e komplementuan temen e dekorit te tryezes.
Procesi ishte shume i thjeshte dhe mund te ndiqet permes fotove me larte.

Per sa i perket dekorit qendror te tavolines, deshiroja qe te ishte me shume qirinje por nuk gjeja mbajtese qirinjesh qe i pershtatej visionit tim, andaj edhe e dizajnova mbajtesen dhe permes nje skicimi te thjeshte ajo u realizua nga nje mjeshter saldues. Produkti final nuk e ka ate finalizimin sic do ta kishte nje produkt i fabrikuar, por me rendesi eshte qe mbajtsja e ka pamjen qe une e deshiroja dhe duket shume bukur me qirinje.

Dukja e qirinjeve gjithashtu ka te involvuar metoden Beje Vet (DIY). Deshiroja qe qirinjet e bardhe te kishin pake shkelqim ngjyre ari, andaj edhe e mbeshtolla pjesen e poshtme te qiriut me nje folie ngjitese ngjyre ari, dhe krijova nje dizajn vertete unik te qirinjve.

Ne vend qe te perdori unazat per salvetat e ushqimit, une thjeshte i lidha ato me nje shirit te shkurter pambuku te zi dhe siper tyre vendosa nje sheqerke ne forme shkopi te cilen poashtu e mbeshtolla me leter dekoruese metalike.

Yjet e bardha nga letra, te vendosura ne qender te tryezes gjithashtu i bera vet duke u sherbyer me instrukcionet qe i mora ne kete link.

Gjithshtu i bera me debore artificiale kurorat nga gjethet e fresketa te pishes te cilat i kisha punuar shume me heret. Pas disa javeve ato filluan paksa te vyshken andaje edhe nevojitej nje intervenim. Efektin e debores ne to e fitova duke i sperkatur me sprej te bardhe dekorativ dhe pastaj i bera me sprej ngjites dhe menjehere mbi to hudha fluska artificiale debore.

Dhe perfundimisht nderhyra edhe tek thikat dhe pirunjet. Kete vit deshiroja qe t’i kisha gjithsesi luget,thikat dhe pirunjet me ngjyre metalike te arit. Megjithate, cmimet te cilat ishin neper shitore per nje komplet te tille ishin tej mase te larta dhe une nuk isha e pergaditur te shpenzoj aq shume para per to, dhe fatkeqsisht nuk e kam ndonje Target (mega shitore Amerikane qe ofron produkte moderne me cmime te ulta) afer qe t’i blej me cmim te volitshem; por me metoden Beje Vet e arita pamjen e tyre cfare e deshiroja duke i ngjyrosur dorezat e tyre me sprej ngjyre ari.

Per t’ju shmangur grithjeve qe shkaktohen gjat perdorimit, i lyva me nje shtrese llaku te anijeve dhe i lash qe te teren mire. Po duken shume bukur, dhe do t’i perdori vetem kohe pas kohe, vetem re rastet te vecanta,pasi qe nuk mund te lahen ne makine te eneve.

Pra qe te keni nje tryeze festive te bukur nuk do te thot qe te shpenzoni shume. Disa dekorime me metoden Beje Vet jane nje nder truqet si si munde te arini pamjen qe e deshironi. Me fat puna Beje Vet per te gjithe ata te cilet do ta bejne ndonjerin nga keto projekte, dhe mos haroni t’a ndani me mua punen t’uaj.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

2 thoughts on “My DIY Decorations for the Holiday Table Setting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: