Easy DIY Centrepiece for Holiday Decor

7
Everyone who knows me, by now know that I love decorating but, as much as I love decorating, I do not like spending to much time on decorating. I always find ways to create fun and decorative pieces or designs that involve minimum of my time. I always had a busy life and, on the other hand I always loved decorating and getting myself involved into such projects, so always managed to mostly create decorative items or settings out of ordinary things found, mostly, around the house.

This centrepiece is one of the examples how one can make a pretty and fun Holiday centrepiece using items you already own. This is what I did day before yesterday after I got a call from the RTK producer to appear, in a very short notice, to chat in their Morning Show about Holiday decorating. The producer also asked me to kindly bring a sort of Holiday centrepiece to be featured during the show.
6

After accepting the invitation, and being busy with other engagements, I started to get worried, because there was no time for me to go and buy any decorative items for a centrepiece. In panic, the first thing that I spotted in my house was this cloche that was sitting in my kitchen counter filled with green apples ( yes, this is where I sometimes place my fruit, I love my fruit to look pretty ha ha ha)
3
I filled this cloche with ornaments, found a piece of fabric in the colour which has been trending this year in Holiday decorating and tied it on the top of the cloche, placed the cloche filled with ornaments on a cake stand and fitted those in a flocked wreath that was DIY-ed by me few weeks ago.
8
For the presentation I also took some of my nicely wrapped gifts, which were placed around the centerpiece and which really complemented it.
2
So for some of you who are late with Holiday decorating, do not panic. Just look around your house and, in no time you may create something fun and pretty for your Holiday decorating. Hope that you will find some inspiration from this post.

Thank you for visiting,

Besa

Aranzhim Dekorues Festiv – Beje Vet (DIY)

Te gjithe ata qe me njohin, deri me tash veqme e kan kuptuar se mua me pelqejn dekorimet mirepo, perkunder qe me pelqejne ato, nuk deshiroj qe te shpenzoj shume ne dekorime. Gjithehere i gjeje menyrat se si te krijoj dicka te bukur dhe simpatike por duke shpenzuar shume pake kohe.

Pjesa me e madhe e jetes sime ka qene perplot me angazhime tjera te punes, por ne anen tjeter, ghithehere kame pasur deshire te dekoroj dhe te merem me projekte te tilla dekoruese, andaje kam gjetur menyra qe te krijoj koncepte dekori si dhe dekore nga gjerat e zakonshme qe mund ti gjejme ne shtepi ose ne natyre, pa shpenzuar kohe qe ti mbledhi artikujt dekorues nga shitoret e ndryshme.

Ky aranzhim festiv eshte nje shembull se si mund te krijohet dicka e bukur dhe festive me gjesendet te cilat i keni ne shtepi. Kjo eshte cka krijova pasi mora nje thirje nga producentja ne RTK qe te paraqitem ne emisionin e mengjesit per te kesjilluar reth dekorimeve per festat e fundviti. Ajo gjithashtu shprehi deshiren qe te sillja ne studio edhe ndonji aranzhim tavoline qe do te prezentohej ne program. Kisha vetem disa ore per tu pergaditur, e ne anen tjeter kisha edhe angazhime tjera te cilat poashtu kerkonin kohen time.

Pasi e pranova ftesen, e duke i pasur parasysh edhe angazhimet tjera gjate dites, fillova te brengosem. Ne gjendje paniku, e para gje qe me ra ne sy ne ate mengjes ishte kjo zile qelqi qe ishte ne kuzhine dhe e cila ishte e mbushur me molla jeshile ( po, une nganjeher i vendosi pemet ne keso elemente dekoruese, sepse ato duhen te duken edhe me te bukura se qe jane, ha ha ha)

E mbusha kete zile me toptha bredhi, e gjeta ne shtepi nje copez materiali ngjyre roze te qelet e qe eshte duke u perdorur kete vit shume ne dekoret festive dhe me te e bera nje fjongo dhe e vendosa ne maje te ziles. Kete zile e vendosa ne mbajtese te tortes dhe te gjitha keto i vendosa ne nje kurore te cilen e kisha ne shtepi dhe te cilen e kisha punuar nga deget e pishes dhe te dekoruar me sheqerka shkop te mbeshjella me folie ngjyre ari.

Per presentim gjithashtu mora nga shtepia edhe disa nga dhuratat e mbeshtjella bukur, dhe te cilat e komplementuan kete aranzhim festiv.

Pra, per te gjith ata te cilet jane me vonese me dekorin festiv per keto festa, mos beni panik. JU nevojitet vetem te shikoni per rreth ne shtepin t’uaj dhe jam e sigurt se do te gjeni dicka qe brenda pak minutash do te krijoni dicka te bukur e festive.

Shpresoj se do te gjeni inspirim nga ky post qe te krijoni dicka shpejte, te bukur e festive per shtepine apo vendin t’uaj te punes.
1
Prezentimi im ne RTK Live – Miremengjesi Kosove eshte ne kete Link.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: