DIY Starbust Mirror

10

I love starburst mirrors, and I have seen many beautiful ones out there which come with a very high price tag. I have also seen hundreds of DIY ones done by creative bloggers, and most of them are as beautiful as the store bought ones, but I have never seen one done the way I did my version of this mirror.

I was working on a project and I needed a starburst kind of mirror. Since it was impossible to find one in the area we live, I had to turn to my DIY skills and make one. However, I wanted to challenge myself during the process, and started looking for unusual materials for this project; so decided that the plastic zip ties would fit the definition of “unusual” in this case.
STARBURST 1

I used a plastic round mirror as a base. I started by taking off the mirror and started arranging and hot gluing the plastic ties around the back side of the mirror frame. After arranging about 200 plastic ties around the frame I spray painted (coper) everything and left it to dry overnight.
STARBUST 2
STARBUST 3STARBUST 4
Next, I hot glued the mirror on to the frame and hot glued a rope on the inside and outside corners of the frame. Lastly, I attached a string at the back of the mirror to serve as a hook.
12
That was all. The starburst was ready to be hung, and after being hung it seemed that it was spreading some positive vibes around.

GM
GM
9813
Are you keen of making one? If so, try it out and send a picture showing how your’s turned out.

Thank you for reading.
Besa

P.S. The DIY starburst mirror using rope and plastic ties also known as zip ties first appeared on BESA GM blog and it is my original idea, work and design. If using this idea please make a reference to this post. Thank you.

DIY Pasqyre YLL

Me pelqejne shume pasqyret ne form te Yllit Shkelqyes, dhe me ka rastise qe ti shofe disa te tilla shume te bukura te cilat vijne me nje cmim shume te larte. Gjithashtu kam pare shume keso lloj pasqyresh te versionit DIY (te bera vet) te punuara nga blogerat kreative, dhe shume nga keto pasqyra jane po aq te bukura sa edhe versionet e blera ne shitore, por asnjihere nuk me ka rastise te shof ndonje e cila eshte e punuar ne menyren se si une e punonve kete timen.

Isha duke punuar ne nje projekt dhe me nevojitej nje pasqyre e tille. Pasi qe ishte e pamundur te gjeja nje te tille ne vendin ku isha, atehere u desht qe t’i veja ne perdorim aftesite e mija DIY qe t’a punoja nje te tille. Megjithate, une deshta t’a sfidoj veten pergjate ketije procesi, dhe fillova te shiqoj per materiale jo te zakonshme qe do ti perdorja per kete projekt; andaje, vendosa se lidheset plastike e permbushin ate definicionin a materialit “jo te zakonshem” per kete rast.

Perdora nje pasqyre te rumbullaket me kornize plastike si baze. E hoqa pasqyren nga korniza dhe fillova me radhitjen dhe ngjitjen e lidheseve plastike ne pjesen e pasme te kornizes. Pasi i radhita dhe i ngjita me silikon te nxehte afro 200 sosh reth kornizes, i ngjyrosa te gjitha me ngjyre sprej (baker) dhe e lash qe ngjyra te thahet plotesisht gjate nates. Pas tharjes e ngjita pasqyren siper dhe i dekorova skajet e saje te brendshme dhe te jashtme me litare. Se fundi i bera nje varese pas per ta varur ne mur.

Kjo ishte e tera, pasqyrja YLL ishte e gatshme te varej, dhe pasi u var ne mur ajo dukej se po rezatonte vale pozitive ne ate hapsire.

A jeni te interesurar qe ta beni edhe ju nje te tille? Nese po, dhe e beni nje te tille atehere dergoni foton per te treguar se si doli e juaja.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe.

P.S. Ky version i pasqyrjes YLL i punuar me litare dhe me lidhese plastike eshte paraqitur per here te pare permes BESA GM blog dhe eshte ide dhe dizajn origjinal si dhe punedore nga Besa ne BESA GM Interiors. Nese e perdorni kete ide, ju lutem i beni reference ketije posti. Ju faleminderit!

Besa

5 thoughts on “DIY Starbust Mirror

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: