Mother Goose Club Birthday Party Theme

6 (3)
There is a very cute little girl who endlessly watches the Mother Goose Club Shows. She loves all the characters and their roles, the songs and rhymes, but most of all she loves the colourful costumes worn by the cast of the show. Watching daily the educative content of the show now, along her mother tongue (Albanian), she started speaking English also, and moreover she learned all the the letters and spells them correctly in English.

The smart little princes, happened to be my husband’s niece, and she turned THREE yesterday . I was so happy that I was given the opportunity to help her family organise a birthday party with the girls favourite theme “MOTHER GOOSE CLUB ”. I designed this theme focusing on the colours of the costumes worn by the cast of this show, and it turned quite pretty and colourful. Everybody just loved it!
4 (3)

7 (3)
I made a lot of paper spin wheels for the background of the desert table as well as for the table centrepieces, and the desert table tablecloth was designed to match the colours of the birthday girls costume.
5 (4)
Also the table runners for the kids table were designed and made to match the rest of the theme colours.
5
6
Hand made spin wheels were tucked in a beige buckets filled with styrofoam and then covered with colourful tissue paper. The buckets were then placed in flower shaped plastic saucers.
10
Goodies for kids were placed in handmade individual popcorn boxes printed in a yellowish paper to match theme.
9

21
The birthday girl was so exited, happy and a bit overwhelmed by all what was created for her birthday, but I am sure that she will enjoy the pictures of this birthday for the days and years to come.
8

321
12
4
7
1
1113
15
16
17
DUCK
20
19
14
18
For unique Party Theme Designs contact BESA GM at besagmblog@gmail.com or phone at +386 49 476 377

Na eshte nje vajze e vogel dhe shume sipatike e cila pafundesisht i percjelle emisionet amerikane Mother Goose Club. Ajo i pelqen te gjitha personazhet e ketije emisioni, rimen dhe kenget, por per me teper asaj i pelqejne kostumet shumengjyreshe te veshura nga aktoret e emisionit. Permbajtja edukative e ketije emisionit ka bere qe kjo voglushe krahas gjuhes se saje ametare, te mesoj edhe gjuhen Angleze, e per me teper ajo tani i ka mesuar edhe te gjitha shkronjat dhe germezimin e tyre ne gjuhen Angleze.

Kjo voglushe e zgjuar ndodhi te jet mbesa e bashkeshortit tim, qe dje i mbushi TRE vjet. Jame shume e gezuar qe me eshte dhene rasti qe t’i ndihmoj familjes se saje te organizojne nje ditelindje me temen e preferuar te voglushes “MOTHER GOOSE CLUB”. Kur fillova me dizajnin e kesaje teme fokusin e perqendrova ne ngjyrerat e kostumeve te perzonazheve te ketije show-i, dhe si rezultat u krijua nji teme e bukur dhe e pelqyer nga te gjithe.

U punuan shume flutura rotulluese te formave te ndryshme dhe te cilat pastaje u perdoren per dekorin e prapavijes se tavolines se deserteve, si dhe per dekor te mesit te tavolines. Gjithashtu, edhe mbulesat e tavolines si dhe ajo e tavolines se deserteve u dizajnua ne ate menyre qe t’ju pershtatej ngjyrnave te kostumit te voglushes.

Disa nga fluturat rrotulluese punedore u futen ne vazo ne forme kofash te cilat u vendosen ne tabake ne forme lulesh dhe u perdoren per zbukurimin e mesit te tavolines se femijeve.

Grisinat per femije u vendosen ne kuti letre punedore me ngjyrna qe i pershtateshin temes se ditelindjes.

Vogelushja e ditelindjes ishte shume e gezuar, e ngazellyer si dhe perplote emocione per krejt ate se cka ishte e krijuar per te ate dite, dhe jam e sigurt se do te kenaqet me kujtimet e rikrijuara nga fotot e ditelindjes se saje te trete per shume vite ne vijim.

PER DIZAJNIN E TEMAVE UNIKE TE CFARDO AHENGU TE JUAJ TE RADHES kontaktoni BESA GM ne besagmblog@gmail.com ose ne TEL +386 476 377

Winter Tablescape

24

Dekorim Dimeror i Tavolines

This year the first winter day turned to be sunny and crisp and so perfect for spending a fun afternoon in the backyard with a cup of hot chocolate and some freshly baked ginger cookies.

To jazz up the first winter day experience I created a winter tablescape using some candles, greenery from my backyard, and my DIY ornaments created for my holiday mantel decor.

For a tablecloth I used a plaid cotton blanket in blue and I neatly tucked the candles in white cereal bowls which were previously staffed with the evergreens from my garden. I covered a cake stand with a white fur, on top of which I placed some chocolates, and on another cake stand I placed another vase with a candle and my favourite ginger cookies. Everything looked so wintery and chick so I took endless photos which I am sharing with you.

Enjoy the pics and write what you like the best about this table setting.

Thank you for stopping by,

Besa

Dita e pare e dimrit kete vit na erdhi si e fresket por me plote diell, dhe si e tille ishte perfekte per te kaluar disa momente te pasdites ne obor me nje filgjan perplot me qokollate te nxehte te percjelle me xhenxhefil gurabit te posadala nga fura.

Qe t’a beja experiencen e kesaje dite edhe me interesante, e krijova nje dekor dimeror te tavolines duke i perdore disa qirinje, pak gjelbrim nga obori, si dhe DIY ornamentet e punuara me pare per dekorin e kaminit.

Si mbulese te tavolines e perdora nje plaf te holle pambuku me te kaltert te cilin e kisha blere enkas qe t’a perdorja si mbulese, dhe ne enet ne te cilat e sherbejme kosin ose fluskat e mengjezit, i futa qirinjet e bardhe. Enen e kekut e mbulova me nje copez gezofi te bardhe dhe siper vendosa disa qokolata te vogla, ndersa ne enen tjeter te kekut e vendosa nje tjeter qiri dhe xhenxhefil gurabit e mija te preferura. Si perfundim, cdo gje dukej shume dimerore dhe shik, keshtu qe une bera foto deri ne “pafundesi” dhe te cilat po i ndaj me ju.

Kenaquni me fotot dhe me shkruani ne lidhje me ate se cka po ju pelqen me se shumti ne kete dekor dimeror te tavolines.

Ju faleminderit qe vizituat kete faqe,

Besa

23
2120182481317122111054321221920

DIY Mantel Decoration for the Holidays

12

DIY Dekorime te kaminit per festat e fundvitit

Have you started with your holiday decor yet? I bet, most of you did not even start thinking about decorating and let alone start decorating. I know, it is perhaps too early and its either you do not have time or have no idea where to start; which decor route should take, which colours to incorporate into decor and list goes on.

A keni filluar me dekorin e shtepise per festat e fundvitit? Jam e sigurt qe shumica nga ju nuk keni filluar as te mendoni e lere me te filloni me dekorime. E di, mesiguri eshte shume heret dhe mesiguri nuk keni kohe ose edhe: se dini se nga te filloni, se dini se cfare drejtimi do ti ipni dekorit tuaj, cilat ngjyrera do ti inkorporni ne dekor dhe lista sa vjen e zgjerohet.

For all of you out there who did not yet start decorating for the upcoming Holidays, I am happy to share a simple, easy idea on how to super fast make yourself some ornaments which will add a holiday cheer and elegance to your fireplace mantel.

Per te gjith juve qe ende nuk keni filluar ende me dekorin e shtepise per festat e fundvitit, kam kenaqesine qe te ndaj me ju nje ide te tjeshte e te shpejte se si shume shpejte dhe lehte ti punoni vet disa oramente te cilat do te sjellin atmosfere festive dhe do t’i shtojne elegance kaminit tuaj.

Start by creating paper cones of different sizes. First, start by making a template of the desired shape and size and then start cutting the craft paper, then glue one side of the cone and attach the other side toghether. I used the glue gun and finished few inches at a time. To add a more richer look I covered the paper cones with white fabric and finished the seam with a ribbon. Lastly, I decorated them with some bows and ornaments.

Filloni me krijimin e koneve nga letra a trashe (hamer), dhe i krijoni disa ne madhesi te ndryshme. Se pari e beni mostren (shabllonin) dhe duke e perdor ate moster filloni me prerjen e tyre. I ngjitni skajet e secilit kon me ngjites ose silikon. Une e kame perdorur silikonin e nxehte. Per t’ju dhene nje pamje me te pasur, secilin kon e mbeshtolla me material te bardhe dhe skajin e pasem e perfundova me nje shirit te bardhe. Se fundi, secilin kon e dekorova me ornamente e disa edhe me kordela.
PicMonkey Collage

3 (2)15
4
To make a garland, I used black straws which were cut in 3 inches in length and then I looped through each cut piece a golden ribbon.

Per garlandin (xherdanin) dekorues, i kam perdorur kashtat qe i perdorim per lengje te cilat i kam prere me gershere ne gjatesi 3-4 cm dhe neper to e kam futur nje shirit ngjyre ari.
IMG_5107
IMG_5109
8

Everything looks clean, neat and elegant and it did not take too much time to make it. Most importantly it is a very low cost project to tackle. Give it a try and let me know how your decor turnes out.

Kjo pamje dekori duket elegante, e permbledhur, shume dimerore si dhe nuk mori shume kohe per t’u pregaditur. Per me teper ishte nje projekt shume i lire per t’u egzekutuar. Provoni edhe ju ta krijoni nje dekor te tile dhe me shkruani se doli projekti juaj.
161 (2)912

Thank you for visiting.

Besa

Holiday Wreath Collection by BESA GM

W1

Kolekcioni i Kurorave Festive nga BESA GM

BESA GM Interiors has just launched the Holiday Decor Collection 2015 consisting of a quality line of natural artisanal wreaths and garlands all handmade out of fresh evergreens. Every decor piece is elegantly decorated and uniquely designed by Besa.

BESA GM Interiors ka bere lansimin e kolekcionit te dekorit festiv per Festat e Fundvitit 2015 te cilen e karakterizon vija e kurorave natyrale artizane te punuara nga deget e drunjeve gjethembajtes.
W5
Using fresh wreaths, garland or any other handcrafted evergreen decoration should increase holiday spirit by adding natural beauty and fragrance to any home or office decor.

Perdorimi i kurorave te fresketa festive, gjerdaneve ose cfardo dekori punedore nga deget e drunjeve gjethmbajtes e stimulon spiritin e festave te fundevitit duke i shtuar bukuri dhe arome natyrore te cdo shtepije ose vendi te punes.
W6
Wreaths and other decoration from BESA GM Holiday Decor Collection are a great alternative to fresh cut flowers and make decorating your home and gift giving easy.

Kurorat dhe dekorimet tjera nga kolekcion festiv i BESA GM jan nje alternative e mire e luleve te fresketa dhe e bejne qe dhurimi i dhuratave dhe dekorimi i shtepise ose vendit t’uaj te punes te jet i leht dhe i shpejte

Want to be a little different? Consider sending a fresh wreath as your corporate gift this year. Instead of giving the standard gift or sending a card, mix it up a bit and send one of BESA GM’s decorative wreaths. This would be an amazing gift that will ingrain itself in the mind of your client for a long time.

Deshironi qe te jeni me ndryshe? Konsideroni qe si dhurate nga korporata ose biznesi i juaj t’i dergoni partnerve t’uaj afaraist ose klinetve te perzgjedhur nje kurore festive per kete vit. Ne vend se te dergoni dhurata standarde ose urimet e zakonshme, beni nje mix dhe dergojeni urimin se bashku me nje kuror festive nga ky kolekcion.Kjo do te jet nje dhurate mbreselense e cila do te ngulitej ne mendjen e klientit ose partnerit t’uaj afarist per nje kohe te gjate.

Potential customers who have never actually seen one of our fresh holiday wreaths might find it helpful to know that the entire process of creating and decorating each wreath is performed in BESA GM Studio workroom, thus enabling to perform quality inspection from start to finish.

Konsumatoret potencial te cilet nuk kan pas rastin qe t’a shohin per se afermi nje nga kurorat tona te fresketa festive dote ishte si ndihmes qe t’i informojme se i gjithe procesi i krijimit dhe dekorimit te seciles kurore si dhe dekorimeve tjera behen ne puntorine e Studios BESA GM, gje qe garanton cilesi, design unik si dhe inspektim kualitativ deri ne perfundimin e produktit final.
W4

Prices for wreaths and garlands range from 10 Euros – 45 Euros.
Write an e-mail at besagmblog@gmail.com and order your’s today.

Cmimet e kurorave festive varirojne nga 10 Euro- 45 Euro.
Na shkruani ne emailin besagmblog@gmail.com dhe beni porosine per keto dekorime unike.

Ju mirepresim.

Disa nga dizajnet e kolekcionit te kurorave festive 2015:

W3W7W1W12W11W 10
DERA 2

DERA<a

Spooky and Elegant Halloween Decor

25
Dekor elegant dhe jo shume frikesues per Halloween

I have never decorated for Halloween nor did I attend or host a Halloween party, until this year. I dislike scary stuff and some Halloween decorations just give me the creeps, so this was the reason that I never thought of decorating for halloween.

Asnjehere me pare nuk e kam dekoruar shtepin ose ambientet e punes per festen e Halloween-it, deri kete vit. Nuk me pelqejne gjesendet e frikshme dhe disa prej dekorimeve per Halloween me tmerojne, dhe pikerisht kjo ishte arsyeja pse une asnjehere as qe kam menduar qe te dekoroj per kete dite.
17
However, thanks to the images found on the Pinterest, I realised that Halloween decor does not neccessarily need to be ultra creepy.

Megjithate, duke ju falemnderuar imazheve nga Pinterest-i, erdha ne perfundim se dekori i Halloween-it jo domosdoshmerisht duhet qe te jet tmershem.
26
Therefore, inspired by some creative bloggers out there I decided to decorate my office space for Halloween, since it already had a black wall which provided a convenient colour scheme to work with.

Andaj, e inspiruar nga disa blogger-e creative nga blogosfera, vendosa qe t’a dekoroj studion time per Halloween pasi qe ajo ka nje mure te lyer me ngjyre te zeze dhe i cili jap mundesi te punohet me nje palete te pershtatshme te ngjyrnave qe do te perdoren ne dekorin per Halloween.
52
This decor is very simple and does not take too much time time to create, but it surely sets that spooky tone and “speaks” Halloween.
Ky dekor eshte shume i thjeshte dhe nuk mer shume kohe per tu arijtur kjo pamje, por ne te njejten kohe e krijon at tonin e Halloween-it.
4
To achieve this look I downloaded from the internet a bat template and used it to cut some bats which I attached on the picture frames, some on the wall, chair and on white painted pumpkins. I covered the chair with a spider net which was created by cutting a piece of black tule as per the instructions found at this site. For the added dose of spookyness I created a crystal picture frame with a bat on it, and placed it in a glass vase filled with black tule. I made a garland by cutting three triangles from a white canvas fabric and painted BOO letters in black. Lastly, I sprinkled the floor with some tule leftover cuttings from the spider net project.

Qe t’a krijoj kete pamje e shkarkova nga inteneti mostren me lakuriqet e vizatuar dhe e perdora qe ti preje me gershere keta lakuriq qe pastaje i vendosa ne mure, karrige dhe ne kungujt e lyer me te bardhe. Karrigen e mbukova me nje rrjete marimange e punuar nga tyli sipas instrukcioneve te gjetura ne kete faqe. Per nje doze me te madhe te ftohtesise kornizen e kristalt e mbulova me nje cope te zeze, i ngjita nje lakuriq te bardhe te prere nga letra, dhe te gjitha keto i vendosa ne nje vazo qelqi te mbushur me tyl te zi. E bera edhe nje baner me shkronjat BOO te vizatuara me ngjyre te zeze ne trekendshat nga materiali i bardhe. Se fundi e sperkata dyshemen me mbetrinat nga tyli i zi qe ishin mbetje nga projekti i rrjetit te marimanges.
65
2
8
My friends this is my take on this year’s Halloween decor; elegant and classy with a little bit of spooky-ness.
Pra miq te mije dhe lexues te dashur ky eshte dekori im per Halloween-in e ketije viti; elegant, me klas dhe me shume pak frikshmeri.
13
29

15

3

11

3

9

26

29

28

10

2714

Happy Halloween.
Kaloni mire per Halloween.1

Besa

Design and Decor of Children Bedrooms

Kid 1

Dizajni dhe Dekori i Dhomave te Femijeve

For children, their room is not only a place where they sleep, but it is a place where they undertake other activities such as studying, reading, doing their homework, play and visit with friends etc; therefore, when we plan or design such a room we should have a child in mind and thrive to create a space which is suitable for all these activities and which place at the same time will be a practical, cosy and functional place for years to come.

Per femijet dhoma e tyre eshte kthina ku perveq gjumit ata e shfrytezojne edhe per aktivitete tjera si vendi ku mesojne dhe i kryejne detyrat e shtepise, lexojne, luajne dhe shoqerohen me femijet tjere qe vijne ne vizite; andaje kur planifikohet ose dizajnohet dhoma e femiut duhet qe te synohet me u kriju nje hapsire e tille e cila do t’ju sherbej te gjitha ketyre funckioneve, dhe e cila ne te njejten kohe do te jet e kendshme, praktike dhe funcionale per shume vite ne vijim.

Children bedroom design apart from being fun, it can be challenging at the same time. This is because children grow up fast and their preferences may change easily and fast, so either they get tired from their previous room design or it no longer fulfills their needs as they grow up.

Dizajnimi i dhomave te femijve perveq qe paraqet kenaqesi, ne te njeten kohe paraqet edhe sfide, sepse femijet riten shume shpejte dhe preferencat e tyre ndryshojne shpejte dhe shpesh keshtu qe atyre shume shpejte mund te mos ju pelqej ose pershtatet dekori dhe dizajni paraprak.
kid 4- custom furn. attic
image via pinterest
To make sure that we are not ending up with a design which the child will outgrow fast and will not be liked within a short time we should consider some design basics.

Qe te behemi te sigurt se me rastin e dizajnimit nuk do te perfundojm me nje dizajn ose stil te dhomes i cili femiut nuk do t’i pelqej ose pershtatet pas nje kohe te shkurter, duhet qe t’i marim parasysh disa gjera bazike qe kan te bejne me dizajnin e ketyre hapsirave.

One of the basic points to consider when designing children bedrooms is to think about what furniture we are going to put in children bedrooms, since this is the costliest investment. It is preferable to go for simple furniture with straight lines and solid colours. A bed in a shape of a car or boat will be good for a 7 or 8 year old, but when he grows older at 12 or 13 it will be time for a new bed, and this means an extra expense. Therefore, if we keep the furniture simple we will have an opportunity to change their look by adding different accessories which would be interesting and appropriate for the age of the child, and which will not cost you a fortune.

Gjeja kryesore qe duhet te miret parasysh eshte perzgjedhja e mobiljeve, pasi qe kjo eshte pjesa me e kushtueshme e dizajnit te dhomes. Preferohet qe te zgjidhen mobilje te thjeshta, pa dekorime te tepruara dhe pa ngjyra te shumta. Nje shtrat qe ka formen e vetures eshte shume i mire per nje 7 vjeqar por kur ai te behet 12 ose 13 vjeq eshte koha per ti bler shtrat te ri, e kjo do te thot shpenzime shtese. Pra, sa me me te thjeshta te jen mobiljet aq me flexibile do te jen ato, sepse pastaj me perdorimin e akcesoreve te ndryshem dhe perdorimin e ngjyrerave tjera ne mund te bejme ndrime te shpejta dhe jo aq te kushtueshme.

The best experts on what the children like or dislike are the children themselves; therefore, when designing a child’s bedroom it is important to give the child an opportunity to have their say. It is important to allow them to be creative and express their personality by allowing them to select some of the furniture and a colour that they want to be present in their room because this will be their private space which will reflect their personality; and this, who knows, will make them keep their room clean and in order. Therefore, if we keep the basics such as furniture, walls and floor simple then we will give the children an autonomy to select some of the accessories and colours which will be easily changed over time and which will not be costly changes.

Ekspertet me te mire lidhur me ate se cka ju pelqejne femijeve me se shumti jane vet femijet. Andaj, kur te behet mobilimi dhe dizajnimi i dhomes se femiut eshte me rendesi qe ti japim mundesi femiut qe ta ket mendimin e vet. Eshte mire qe t’i lejojme atyre te jen kreativ dhe te shprehin personalitetin e tyre duke ju dhene mundesin qe te bejne perzgjedhjen e ndonjeres nga mobiljet si dhe ngjyrerave te dhomes sepse kjo do te jet hapsira e tyre private qe do ta reflektoi personalitetin e tyre; e kjo do t’i shtyej ata qe ndoshta edhe te perkujdesen dhe t’a mbajne paster ate hapsire. Pra nese gjerat bazike si mobiljet, muret dhe dyshemja jane te thjeshta, atehere mund t’i ipet mundesia femijeve te ken paksa autonomi ne perzgjedhjen e akcesoreve te cilat pastaje munde te ndryshohen kur femijet e kerkojne kete, e te cilat ndryshime nuk do te jet edhe aq e kushtueshme.
kid 6- clean lines
image via pinterest
When it comes to the colour of the child’s choice it is important to consider how we are going to implement it. If the child has a specific colour preference it does not mean that this colour has to be dominant in the space. In other words if the child likes pink then not everything in the room has to be pink including the walls, drapes carpet etc. because we will end up with a boring looking room which may be not interesting at all for the child.

Kur jemi te perzgjedhja e ngjyrerave ateher duhet te kemi kujdes se si do ti qasemi kerkeses se femiut per ngjyren e perzgjedhur. Nese femiu veqme eshte percaktuar per nuancen te cilen e pelqen kjo nuk do te thot se ajo duhet te jet ngjyra baze e dekorit te dhomes. Me fjale tjera nese femiut i pelqen ngjyra rose kjo s’ do te thot se cdo gje ne dhome, duke perfshire ketu edhe muret si dhe pjesa tjeter e dekorit, te jet ne kete ngjyre. Nje dhome e tille do te ishte shume e merzitshme dhe nuk do te zgjonte kurfare interesimi tek femiu.

kid 7 - pink accesories
soft pink and blue
image via pinterest
Some of children love thematic decor. While this decor is attractive for certain ages it is preferable not to overdo the theme. If we keep the theme at minimum than the theme effect will be more enjoyable and liked by a child and others.

Shumica e femijeve e pelqejn dekorin tematik. Perderisa ky dekor eshte i prefrueshem per mosha te caktuara eshte mire qe mos te teprohet me temen. Nese mbahen gjerat ne minimum atehere edhe efekti i temes do te perjetohet me mire dhe do te pelqehet me shume nga femiu dhe te tjeret.

kid 13 - astronomical theme
Circus-cover-easy-living- Kid 7
blue green
green and lilac
images via pinterest
Therefore, if the question comes up on how to create a bedroom for children which is pretty, functional, and which reflects their personality, then the answer would be:

-first and the most important KEEP IT SIMPLE and DO NOT OVERDO IT
-take into consideration how the room will be used by the child and what are his or her interests,
-opt for functional and simple furniture with straight lines the look of which can be easily changed with accessories in different colours,
-give a child the opportunity to get creative by allowing them to select some of the furniture, accessories and colours which will be used in the design.

Pra pyetja bie si ta krijojme nje dhome te kendshme e funkcionale qe e reflekton personalitetin e femiut? Pergjigjja eshte:

-e para dhe me e rendesishmja MOS TA MBINGARKOJME;
-t’e marim parasysh se si do te shfrytezohet ajo dhome nga femiu, dhe se cilat jane interesimet e femiut;
-te perqendrohemi ne perzgjedhjen e mobiljeve te thjeshta dhe funkcionale pamja e te cilave munde t’e ndryshohet me akcesore te ngjyrerave te ndryshme;
-t’i japim mundesi femiut qe te jet kreativ dhe te shprehe mendimin e vet duke i lejuar te beje perzgjedhjen e akcesorve dhe ngjyrerave qe do te perdoren ne dizajn.
1
I made an appearance on a Morning Show at the RTK Live discussing on this topic https://youtu.be/S2aGUgSwwJw
Shiqojeni linkun e bashkangjitur https://youtu.be/S2aGUgSwwJw ne te cilin une jam paraqitur ne emisionin Miremengjezi Kosove RTK Live, per te diskutuar lidhur me kete teme.

Thank you for reading.
Ju faleminderit qe e lexuat kete postim.

Besa

DIY Painted Kitchen Cabinets

KITCH MAKEOVER 9
Lyerja e Dollapave te Kuzhines

The “ugly kitchen” makeover project is finally over and I am sure that you want to look at those AFTER pictures without reading a long post; so, there you go:

Projekti i “kuzhines se shemtuar” me ne fund perfundoi dhe jam e sigurt se doni t’i shihni ato fotot e mara PAS perfundimit para se te filloni te lexoni textin e gjate te postit, andaj ja dhe fotot e kuzhines PARA dhe PAS transformimit:

BEFORE KITCHEN
AFTER KITCHEN
IMG_3242
KITCHEN MAKOVER 2

The look of my summer house kitchen has bothered me for years. Year after year the look of this kitchen became more boring and depressing, but this year I just could not look at those kitchen cabinets anymore. Instead of choosing the expensive route of replacing the kitchen, I decided to paint the cabinets and see how it turns out. I had successfully painted some pieces of furniture and I knew I could paint those cabinets too.

Pamja e kuzhines sime verore me ka penguar per shume vite. Vit pas viti pamja e saje behej edhe me e merzitshme dhe depresive, por kete vite une arijta ne piken ku nuk mund t’a duroja fare dukjen e saje. Ne vend se te beja ndrimin komplet te dollapave te kuzhines dhe te beja shpenzime te medha, une vendosa qe t’i ngjyrosi ato dhe te shof se si do te duket kuzhina pas nje intervenimi te tille. Edhe me pare kam ngjyrosur mobilje te ndryshme dhe e dija se do ti ngjyrosja mire edhe keta dollapa.

It took me more than a week to complete the project but I was supper happy with the new look of my kitchen. I was not happy though with the quality of the finish I got, but for that I have to blame the not so quality paint that I was using.

Me eshte dashur me teper se nje jave qe t’a perfundoi kete projekt por ne fund u ndava shume e kenaqur me dukjen e re te kuzhines sime. Nuk isha edhe aq e kenaqur me rezultatin e finishit te ngjyres se aplikuar por per kete fajin me duhet t’ja le kualitetit te ngjyres te cilen e kam perdore.

If I had used paint sprayer, it would likely have given me a very smooth finish, but I did not have one, so I used a brush for priming and a regular foam roller for painting and this technique left me with some noticeable brush marks on the upper cabinets. For the lower cabinets I used a roller for both priming and painting, and the result is much better.

Poqese e kisha perdore aparatin sprej per applikim te ngjyres mesiguri se do te arija nje finish shume me te lemuar, por nuk e pata nje aparat te tille, andaje perdora furq per aplikimin e dores se pare dhe roller shpuze per aplikimin e ngjyres me baze ujore. Si pasoje e perdorimit te brushes, tani dollapet e siperme kane shenja te dukshme te brushes gje qe nuk duket edhe aq hijshem. Ne dollapet e poshtme kam perdor rollerin e shpuzes ne te dy applikimet dhe rezultati eshte shume me i mire, andaje rekomandoj qe nese e ndonjehere vendosni qe ti lyeni dollapat e kuzhines e beni ate vetem me roller shpuze.

KITCHEN MAKOVER

KITCHEN MAKEOVER 6

The backsplash tiles in this kitchen were another bothersome feature so I used moisture resistant wallpaper (for kitchens and baths) and completely covered the tiles. The result is amazing. The white wallpaper with some coffee themed writing on it has given this kitchen a whole new look which is also fun and welcoming. Using a moisture resistant wallpaper as a backsplash is a good solution when you want a quick fix or a new kitchen look. Especially is good for renters as it can be easily removed when moving out.

Dukja e pllakave te kuzhines gjithashtu ka qene nje element shtese qe me ka penguar vizuelisht andaje edhe vendosa qe te intervenoj edhe aty, gjithnje duke u perkujdesur qe t’i mbaje shpenzimet ne minimum. Siper pllakave vendosa tapet qe eshte rezistuese ndaje lageshtise dhe aplikohet ne muret e banjove dhe kuzhinave, dhe eshte nje zgjidhje e mire kur deshironi nje permirsim te shpejte vizuel ne kuzhinen t’uaj dhe posaqerisht eshte i mire per ata qe jane qiragjinje sepse hiqet shpejte dhe lehte kur e leshoni banesen.

To achieve a complete new look I also replaced some of the hardware on the lower cabinets and added a seagrass rug on the floor, and I am over the moon satisfied with the way it turned out.

Qe t’a kompletoja pamjen, ndryshova gjithashtu edhe dorezat e dollapeve te poshtme si dhe shtrova nje tepih nga bari i detit dhe jame me se e kenqaur me pamjen e arijtur.

Now I let you look at more pictures which, in the absence of my lovely camera, I had to take them with my I phone.

Tani do te ju le qe te shiqoni fotot te cilat, ne mungese te foto kameres, jane mare me I phone.

Enjoy the pics and do not hesitate to write to besagmblog@gmail.com if you have a design dilemma. I may help you make your place be admirable by you and others.

Kenaquni me pamjet nga fotot dhe mos hezitoni te me kontaktoni ne besagmblog@gmail.com per dizajnimin ose redizajnimin e juj te radhes. Une do te perpiqem te ju ndihmoj qe ta beni hapsiren e juaj te admiruar nga ju vet dhe te gjithe tjeret.

KITCHEN MAKEOVER 8

KITCHEN MAKEOVER 7

KITCHEN MAKEOVER 2
IMG_3242

KITCHEN MAKOVER

KITCHEN MAKOVER 2

KITCHEN MAKEOVER 8

KITCHEN MAKEOVER 7

KITCHEN MAKEOVER 6

KITCHEN MAKEOVER 5

KITCHEN MAKEOVER 2

KITCHEN MAKEOVER 10

Thank you for visiting.
Ju faleminderit per viziten.

Besa

Easy Sofa and Chair Makeover

IMG_2675Mbeshjellse te Sofes dhe Foteleve

It has been more than twelve years that I purchased these two sofas and two chairs which, believe it or not, at that time were sold as a single set. Even then I did not like their look, their shape nor their colour, but it was the price that I could not resist.

Kaluan me se dymbedhjet vite prej se e kisha blere kete komplet mobiljesh i cili perbehej nga dy sofa dhe dy fotele. Qe atehere nuk me pelqente dukja e as forma dhe ngjyra e tyre por ishte cmimi me te cilin ofroheshin ai qe nuk munda t’i rezistoja.

IMG_2626
However, despite their boring look the set proved to be very functional as the chairs turn to a single bed and the sofas to a double size bed, creating extra sleeping space for those extra guests at my summerhouse.

Megjithate, perkunder dukjes se tyre te merzitshme ky komplet mobiljesh deshmoj te jet shume funkcional pasi qe qe te dy fotelet shendrohen ne shtreter individual per fjetje, ndersa sofat shtrihen dhe kriojne shtreter per dy persona per te krijuar keshtu vende shtese te fjetjes per mysafiret qe vizitojne shtepin tone verore.

I purchased these thinking that I will, in no time, give them a quick makeover and make them more appealing. Well, more than twelve years have passed and I did not even try doing something to them; however, lately I just could not stand their boring look any longer so I rolled up my sleeves and within a day I made my sofas and chairs look fresh, summery, updated so I could use them for few more years and benefit from their functionality.

Atehere kur e bleva kete komplet mendoja se shume shpejte do te ju beja dicka per t’ja u ndryshuar pamjen e tyre te merzitshme, por kaluan me se dymbedhjet vite e une as qe u perpoqa te je beja ngdonje gje; megjithate, kete vit une nuk munda me t’a duroja dukjen e tyre te merzitshme, keshtu qe i pervjela menget dhe brenda dites e bera qe ky komplet te duket veror, i fresket, i perditesuar keshtu qe mund ti perdori edhe disa vite dhe te perfitoj nga funkcionaliteti i tyre.

To achieve this look I first got rid of the “railing” detail at the armrests. I took away those wood pieces using a hand saw and next I painted the wood detail with a dark brown tinted polyurethane. Before painting I gave the pieces a light sanding so the paint would stick better.

Per t’a arijtur kete dukje, me nje share te thjeshte dore, i hoqa keto copa derasash te vendosura ne dorezat e mobiljeve dhe pastaj i ngjyrosa te gjitha pjeset e drurit me ngjyre kafe te mbyllet. Para ngjyrosjes bera pregaditjen e siperfaqes se drurit duke kaluar neper te me leter grithese te dendesise se imet keshtu qe ngjyra te ngjitej me mire.

IMG_2620

IMG_2619
The set looked already better with new wood colour and without that “railing” detail at the armrests. However, it was the fabric colour that had bothered me for years, so instead of going the long and expensive route of reupholstering them I chose the short and cheep route by slipcovering them.

Kompleti dukej shume me mire pas heqjes se derasave anesore si dhe aplikimit te ngjyres se mbyllet. Megjithate, ishte nghyra e shtofit te mobiljeve qe me pengonte shume me vite, keshtu qe ne vend qe te beja ndrimin e shtofit qe do te ishte shume e kushtueshme, une perzgjodha metoden e qepjes se mbeshtjellseve e cila eshte rruge me e thjeshte dhe me e lire.

I was lucky to find an extremely stretchy fabric in white, and black and white stripes so I could make deep pocket sheets at the size of the couch and chairs. Next I covered each piece of furniture with these bed like sheets and secured their ends under the furniture legs.

Isha shume me fate qe te gjeje material shume elastik te ngjyres se bardhe dhe me vija bardh e zi keshtu qe e bera cepjen e mbeshjellseve per te gjitha pjeset. Qepja e tyre eshte shume e thjesht pasi qe ato jane te qepura sikurse qarqafet e fjetjes dhe te rethuara me lastik dhe te cilat pastaj i mvishen mobiljeve dhe skajet vendosen perfundi kembeve te mobiljeve.

IMG_2650-2
I jazzed them up with some fun colour pillow cases found around the house, thus creating a completely new look for my living room.
IMG_2649IMG_2673IMG_2649IMG_2673IMG_2660IMG_2644IMG_2675
Ne fund mobiljet i dekorova me disa kellefe te jastekve me ngjyrera te cilat i kisha ne shtepi, dhe keshtu e krijova nje dukje krejtesishte te re te dhomes se dites.

The set turned from bo-bo-boooooring to fun, crisp, summery and modern and I am loooooving it.

Ky komplet mobiljesh, nga dukja e meparshme shume depresive dhe e merzitshme. u transformua ne nje komplet i cili ka dukje verore e moderne dhe i cili tani me pelqen shuuume.

Nese keni ndonji komplet te tille te merzitshem i cili ka nevoje per ndonje transformim, me shkruani ne besagmblog@gmail.com qe te ju tregoj se si mund ta transformoni ate qe t’a pelqeni ate perseri.

Thank you for visiting.
Ju falemnderit qe vizituat kete faqe.

Besa

Decorating with Pillows

13 (2)
Dekorimi me Jastek

Without a doubt pillows are one of the most important accessories widely used in interior decor; because, not only they offer comfort but they also create visual interest of the space decorated with them.

Jasteket dekorues jane padyshim nje nder aksesoret me te rendesishme ne dekorin e cdo ambienti, sepse perveq qe ofrojne komoditet ato krijojne interesim vizuel te hapsires te cilen e dekorojme me ta.

Despite creating comfort and adding visual interest to the space, pillows can instantly change the look of a room or any space and at the same time using them we can create a style to any space.

Perveq qe krijojne interesim vizuel, me jastek ne menyre instante mund t’a nryshojme pamjen e dhomes dhe njekohesishte t’i krijojme nje stil dhomes ose kendit ku i vendosim.

Even the simplest sofa or any other furniture can appear much prettier if we decorate it well using pillows.

Edhe mobiljet me te thjeshta do te duken shume te bukura dhe interesante poqese i dekorojme mire me jastek.

2 (3)
Three different looks of the same sofa
Tre pamje te ndryshme te te njejtes sofe

Using some of the pillows which I have designed for this summer collection I will try to demonstrate how you can change the looks of a very simple sofa using different pillows.
Me disa jastek qe i kam dizajnuar per kolekcionin veror do te perpiqem te ju demonstroj se si do te japim pamje te ndryshme nje kendi vogel duke perdorur jastek te ndryshem.

The first look is created using two white pillows 60×60 cm by placing them side be side with a very small gap in between, and for texture and some colour I placed a red cashmere throw at the side of the sofa.

Pamja e pare eshte krijuar duke i perdorur dy jastek te bardhe te madhesise 60 x60 cm te cilet i kemi vendosur njerin afer tjetrit ne menyre paralele dhe, per shtresim dhe pake ngjyre, perskaj tyre e kemi vendose nje batanije te holle qe ti japim teksture dhe shtresim.

4
1
5 (2)

These two white pillows and the red throw on a black sofa have created a very simple yet elegant look with a plenty of class.

Edhepse vetem me dy jastek te thjeshte the me kete batanije te kuqe per kontrast, e krijuam nji pamje sa te thjeshte, po aq edhe elegante dhe me shume klas.

2. By using the same white pillows as a base, I have placed two navy pillows sewn with some rope details, and for layering and adding some visual interest I added a turuqoise throw.

2. Duke i perdorur si baze po te njetit jastek te bardhe i vendosim dy jastek ngjyre te kaltert mbyllet te dekoruar me litar, dhe gjitashtu per shtresim dhe per nji interesim me te shtuar vizuel e inkorporojme nje batanije te holle pambuku me ngjyre turkuaz.

23222120<a
1512
href=”https://besimemuja.files.wordpress.com/2015/05/17.jpg”&gt;1719
Adding these navy/rope pillows I have created a costal lool that evokes memoires of seaside, vacation and relaxation.

Me keta dy jastek blu te punuar me litar e kemi kriju nji pamje costale qe te perkujton bregdetin, pushimin dhe relaxin.

3. To inject a punch of colour to the space to the space that is being decorated , we used these multicoloured pattern pillows. Also, a small rectangular geometrical pattern pillow was placed at one side of the sofa followed by a red throw. This way we created a very inviting and lively ambiance.

3. Per t’i injektuar pake ngjyrna kesaje hapsire qe po e dekorojme, i perdorim keta jastek me ket dezen shumengjyresh. Gjithashtu prane e vendosem edhe nje jastek te vogel me dizajn gjeometrik dhe, me gjithe keta jastek se bashku, e krijouam nje abmient te gjalle dhe shume mikeprites.

9
8
7
11
This is how we transformed this space and this small sofa and crated different looks and themes by only using different pillows; therefore, if you want to refresh and update the look of your space or furniture start with the pillows because it is the fastest way to achieve an instant change.

Pra ja se si e transformuam kete kende dhe kete sofe te thjesht dhe i dham disa pamje vetem me ndrimin e jastekve; andaje, poqese doni qe ta freskoni dhe perditesoni pamjen e dhomes apo cfardo ambienti tjeter filloni me jastek sepse eshte menyra me e shpejt per nje ndrim instant.

While arranging pillows always start placing them from the side of the sofa and proceed with placing other pillows towards the center.

Start with the placement of the largest pillow and continue with the placement of the smaller ones toward the center.

Kur beni aranzhimin e jastekve gjithmon filloni me vendosjen e tyre nga skaji i sofes dhe vazhdoni pastaje me vendosjen e tjerve ne drejtim te mesit.

Filloni me jastekun me te madhe dhe vazdhoni shtesimin e atyre te madhesive me te vogla kah mesi i sofes.

Even though pillows are found in almost every home furnishing stores, if you have some sewing skills, you can make your own pillows easily, however if you want to have unique pillows you can turn to the specialized home furnishing workrooms to order your desired pillows designed especially fro you.

Edhe pse tani ata ofrohen gati ne cdo shitore dhe me cmime shume te volitshme ju ata mundeni qe ti qepni edhe vet shum lehte; e nese deshironi qe te keni jastek unik te personalizuar atehere ju mund te ju drejtoheni sherbimeve profesionale qe ofrojne dizajnimin dhe qepjen e jastekeve siq eshte BESA GM Interior Design Studio qe gjendet ne Prishtine, Bregu I Diellit, Kompleksi FAMIS.

My advise on How to Decorate with Pillows was aired by RTV 21 Show QELESI hosted by Eliza Hoxha (the 43rd minute of the show) in the following link http://youtu.be/rJV2a3HlC64

Prezentimi im se si te dekorohet me jastek eshte emituar ne RTV 21 ne rubriken KESHILLA te emisionit QELESI me nikoqiren Eliza Hoxha. Shiqojeni prezentimin ne linkun e bashkangjitur http://youtu.be/rJV2a3HlC64 ne minuten e 43-te.

Thanks for visiting.
Faleminderit qe e vizituat kete faqe.

Besa

Cool Terrace Re-Design

17 1 lle
Ridizajnim i Terraces Verore
I was recently given the opportunity to re-design and style the terrace of one of the most frequented cafes in Peja city, Kosova, which reopened last night after a couple of weeks of recess during the renovation.

Projekti im i radhes ishte ridizajnimi dhe stilimi i nje terrace verore te nje prej lokaleve me te frekuentuara ne Peje i cili, pas nji pushimi te shkurter, u rihap kete te shtune.

Yesterday I took some picks and I am happy to share them with you. I gave this place a total makeover. I created a new, fresh, clean and modern look and now the place completely reflects a new style and atmosphere.

Para se te rihapej per mysafiret, shfrytezova rastin qe ti beje disa foto te cilat me kenaqesi po i ndaje me ju. Terracen verore te ketije lokali e ridizajnova ne teresi dhe i krijova nje stile te ri, te fresket e modern, dhe tani ajo frymon ne nje atmosfere krejtesisht tjeter.

There are plenty of lounging areas to enjoy morning coffees surrounded with lush greenery and beautiful city park view, and plenty of seating for evening happy hours which are ongoing events in this cafe.

E ridizajuar dhe me stil te ri, kjo terrace verore tani ka vende me ulese te rehatshme dhe me pamje te gjelberimit te bujshem nga parku u qytetit, ku munde te shijohen kafet e para te mengjezit, dhe shume ulese tjera te pafund per mbremjet gazmore te cilat jane evente te rregullta te ketije lokali.

When planing for re-design concept, I wanted to introduce to this place a mix of cool and summery colours and to create comfortable seating areas and to make this place serve as a destination for relax and enjoyment of spare time.

Gjate planifikimit te konceptit te ri per kete terrace, intenca ishte qe t’i fusja ne perdorim nje perzierje te ngjyrnave qe reflektojne pasterti dhe sjellin atmosfere verore, si dhe te krijoj pjese me ulese te rehatshme qe do ta benin kete terrace nje destinacion per relaks dhe kenaqesi.

This project was offered and executed partly in person and partly online, and it worked out perfectly well.

Ky projekt u realizua pjeserisht “on-line” dhe pjeserisht drejteperdrejte dhe funkcionoi shume mire.

Enjoy the pics and do not hesitate to write to besagmblog@gmail.com if you have a design dilemma. I may help you make your place be admirable by you and others.

Kenaquni me pamjet nga fotot dhe mos hezitoni te me kontaktoni ne besagmblog@gmail.com per dizajnimin ose redizajnimin e juj te radhes. Une do te perpiqem te ju ndihmoj qe ta beni hapsiren e juaj te admiruar nga ju vet dhe te gjithe tjeret.

This is how I started:
Ja se se me cka fillova:
1'lle cafe- BEFORE
Ejoy the transformation:
Kenaquni me fotot e vendit te transformuar:
26 1 lle
21 1 lle

5 nile

2 nile

4 nille

8 1 lle

9 1 lle

10 1 lle

11 1 lle

12 1 lle

17 1 lle

16 1 lle

15 1 lle

14 1 lle

13 1 lle

18 1 lle

19 1 lle

20 1 lle

21 1 lle

22 1 lle

cafe 1

26 1 lle

25 1 lle

24 1 lle

23 1 lle
6 nille
Thanks for visiting this page,
Ju faleminderit qe vizituat kete faqe

Besa